kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
RÜŞVET AJANDASI DELİL OLDU: 118 trilyonluk Özel Kuvvetler Komutanlığı İnşaatı davasında 38 sanık askeri mahkemenin karşısına çıktı. Özmenin (sol başta) rüşvet ajandası deliller arasında.
Askeri yargı yolsuzluk takibinde yine şeffaf

Askeri Savcı, "Kışla Davası"nda şeffaflık dersi verdi. Albayların da yargılandığı davada sanıklar "kişilik haklarımız rencide oluyor, yargılama için yayın yasağı konulsun" talebinde bulundular. Askeri Savcı, "Basın özgürlüğü ancak demokrasinin gereği için sınırlanabilir. Bu ciddi bir yargılama" karşılığını verdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatındaki mali değeri 118.6 trilyon lirayı bulan usulsüzlük iddialarının sorgulandığı 38 sanıklı davaya dün Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde başlandı.

YAYIN YASAĞI TALEBİ
Duruşmanın başında, yayın yasağı tartışması yaşandı. Bazı sanıklar ve avukatları yargılama ile ilgili yayın yasağı konulmasını istediler. Sanıklardan bazılarının avukatları ise yargılamanın açık yapılmaması durumunda kamuoyunda yargılamanın örtülü gerçekleştiği düşüncesinin oluşacağını belirttiler. Avukatlar arasındaki bu görüş farklılığı karşılıklı konuşmaya dönüşünce Mahkeme Başkanı Hakim Yarbay Aykanat Kaçmaz "burası replik-düplik şeklinde konuşmaların yapılacağı açık oturum değil" uyarısında bulunmak zorunda kaldı. Yayın yasağı konulmasını savunan avukatlardan bazıları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün yeni yıl mesajına atıfta bulundular. Bu avukatlar Özkök'ün yeni yıl mesajında "Bazı çevrelerin yargıya intikal eden olayları fırsat bilerek kurumları yıpratmaya çalıştığı" görüşünü aktardığını belirttiler.

DEMOKRASİ İÇİN ŞEFFAFLIK
Savcılık makamında yer alan üç savcı adına konuşan Hakim Binbaşı Zekeriya Duran, yayın yasağı ve gizlilik kararı taleplerine karşı şöyle dedi: "Basın özgürlüğünün kısıtlanması ancak demokratik bir toplumun gereklerine uygun olarak kısıtlanabilir. Bu dava keyfi bir dava değildir. Sav ve savunmanın gerçeği birlikte araşacağı ciddi bir davadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da olacağı gibi ciddi bir davadır." Askeri Mahkeme, yargılama için yayın yasağı konulması taleplerini savcılığın görüşüne katılarak reddetti. Duruşmada, üzerinde en çok tartışılan konulardan birini de davanın bir numaralı sanığı Müteahhit Ali Osman Özmen'in savcılık ifadesinde avukat bulunduramaması oluşturdu. Özmen'in avukatları bu durumun Anayasa'da uyum yasaları çerçevesinde yapılan değişikliğe uygun düşmediğini savcının hukuk dışı bir uygulama yaptığını ileri sürdüler. Avukatların bu iddiası üzerine iddialara yanıt vermek zorunda kalan askeri savcı, "Bu iddialar, hukuki bir argüman yaratmaya yönelik sıra dışı bir son çaredir" dedi. Duruşmada, sanıklar ve avukatları dava ile ilgili görevsizlik kararı verilerek dosyanın Ankara Adliyesi'ne gönderilmesini istediler.

İKİ MAHKEMEDE YARGILAMA
Mahkeme, sivil sanıklardan Ali Osman Özmen, Bahadır Gülse, Bülent Duran, Nurettin Tonguç ve Mehmet Işık'ın evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından yargılamalarının sivil mahkemede yapılmasını kararlaştırdı. Buna göre hem askeri mahkeme hem de ağır ceza mahkemesinde yargılama sürdürülecek. Davanın iki tutuklu sanığı Müteahhit Ali Osman Özmen ve Yüzbaşı Hüseyin Ceylan'ın avukatları tahliye talebinde bulundular. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme, sanıkların sorgularının yapılması için duruşmayı bugün saat 9.30'a erteledi.

Ersan ATAR /ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Tsunami zirvesi
 Demirel için polis alarmda
 Hastayla bir dakika
 450 milyonluk sessizlik
 Bu ayıp da bize yeter
 Murat Demirel ve eşine özel villa
 'Yeni kaset gelebilir'
 Makinist de tahliye oldu
 Denktaş: Bugünlere nasıl gelindiği bilinmeli
 Yargıtay seçimlerine müdahale etmiş
 'Bilecik Valisi'ni görevden alın'
 Doğu Anadolu kara teslim oldu
 Hocam size Neo-Nurcu diyebilir miyim?
 Kalanlar da sır olmasın!
 Vakıflar yurtdışında tarihi eser peşinde
 Son tarih 1 Şubat
ERDAL ŞAFAK
Irak'ın büyük sınavı
Irak'ta seçim...
ALİ KIRCA
Empati!
17 Ağustos sonrasındaki günleri hatırlayın.. .
ÖMER LÜTFİ METE
'Kirlenmek güzeldir'
Baykal son 'Sarıgül vakası'...
UMUR TALU
Yazılmayan yazı
"Felaket", kurbanlarından öte,...
Yeniden masaya dönün
Dışişleri Bakanı Gül'ün Ortadoğu gezisinde dünkü durağı Filistin'di.
Yine çocuk kurban
İsrailli askerler, önceki gün Gazze'nin 5 km kuzeyindeki Beyt...
Demirel'den 3'lük
Demirel'den 3'lük
Basketbolun ilk özerk seçimi nefes kesti. İlk 4 sandıkta Arıboğan 71,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu