kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hollywood ünlülerinin tercihi
Hollywood ünlülerinin tercihi

Karayip Adaları'nın en çok tercih edilenlerinden St. Bart yıldızların uğrak noktası. Sahilde Brad Pitt ile karşılaşabilirsiniz.

Havaların soğuması ile antenlerimi sıcak diyarlara çevirdim. Bugün rota Karayip Adaları'nı gösteriyor. Karayip Adaları Atlantik Okyanusu ve Karayip denizi arasında yer alan ince bir hat üzerine sıralanmış irili ufaklı adalar topluluğu. Adalardan bazılarına Avrupa'da bir noktadan aktarma yaparak ulaşmak mümkün. Böyle bir imkan yoksa Miami aktarma noktası olarak kullanılabilir. Özellikle küçük ve popüler olan adalar arasında genellikle az koltuklu uçaklar sefer yapıyor. Bu nedenle uçaklar dolu ve çok önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. St. Bart, Anguilla, Antigua ve Mustique, bu adalardan bazıları. Adalar küçüldükçe oraya giden uçaklar da küçülüyor. Özellikle büyük gemilerin yanaştığı ve bir anda iki bin kişinin istilasına uğrayan adalar yerine Karayip Adaları'nın en popülerlerinden St. Barthelemy kısaca St. Bart'tan bahsetmek istiyorum. Uçakla alçalırken görünen, denizin turkuazı ve tabiatın yeşili. 25 kilometrekare büyüklüğünde adanın toplam nüfusu 7 bin kişi. Ada Christopher Columbus tarafından keşfedilmiş ve adını Columbus'un kardeşi Bartholomeus'tan alıyor.

ULAŞIM BİRAZ ZOR
St. Bart'a büyük gemiler yanaşmıyor. Bu nedenle kalabalık turist gruplarına rastlamak mümkün değil. Zaten ulaşmak zorca. Miami'den önce St. Maarten'e uçak yolculuğu var; iki buçuk saat. Arkasından ya küçük uçakla yirmi dakikalık bir uçuşla St. Bart'a geçmek gerekiyor ya da tekne ile bir buçuk saat süren bir yolculukla. St. Bart'taki oteller genellikle beş yıldızlı ve hizmet çok iyi olduğu için otelin teknesi misafirleri almak için St. Maarten'e geliyor. Teknelerin konforlu olduğunu unutmayalım. Adada tamamen Fransız etkisi kendini gösteriyor. İyi restoranlarda Fransız mutfağına sıkça rastlanıyor ve genellikle beş yıldızlı otellerin içindeler. Ada etrafında yer alan plajlar ise herkese açık. Plajlarda öğle yemeği yenilebilecek restoranlar var. Grand Saline plajında yer alan açık hava restoranı La Tamarin, öğle yemekleri için en popüler yerlerden bir tanesi. Adanın en güzel oteli tartışmasız, Eden Rock. Dünyanın saygın otel zincirlerinden Relais & Chateaux listesindeki otelin kendi özel plajı var. Tüm Karayip Adaları'nın en güzel barı olduğu iddia edilen 'Eden Rock Sand Bar' da otelin içinde. Biraz daha özel ve küçük bir otel isteyenler için önerim dokuz bungalovu bulunan La Banane. Adanın Fransa'ya bağlı olması ve vergi olmaması nedeni ile başta Fransız markaları olmak üzere moda dünyasının önemli markaları var St. Bart'ta. Cartier, Hermes, Louis Vuitton, Roberto Cavalli ve Bvlgari mağazaları adanın merkezi Gustavia'da. St. Bart moda ve film dünyasının ünlüleri tarafından da tercih ediliyor. Tom Hanks'in favori restoranı Boubou's adanın Grand Cul de Sac bölgesinde. Birçok ünlünün bu restoranda yemek yediği ve eğlendiği biliniyor. Adada her şeyin en güzelinin yapılmasına özen gösteriliyor. Doğa korunuyor, her şey ağaçların arasında kalacak gibi planlanıyor. Yapılar dış görünüşleri ve renkleri ile doğayla uyum içinde yani gözü rahatsız eden hiçbir şey yok. Seyahat zamanına gelince; kasırga ihtimalinin yüksek olduğu eylül ve ekim ayları tercih edilmiyor. Birçok otel ve restoran da bu aylarda kapalı. Kasım ayında hava sıcaklığı 28 derece civarında. St. Bart çok pahalı. "Karayip Adaları'nın en pahalısı" diyebiliriz. Burada her şey pahalı, su da kahve de. Eden Rock Oteli'nin normal odasının gecesi 520 dolar. Benim sorumluluğum sizleri her şeyden haberdar etmek; gidip gitmemek size kalmış. Ama sahilde yürüyüş yaparken Kevin Costner ya da Brad Pitt'le selamlaşmak ihtimali var; hanımlara duyurulur. Beyler için de ilginç isimler çıkabilir ama artık gidenler görür.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Gizemli ve hoş bir lezzettir tatlı
 Sofraların lüks lezzetleri
 Yeni yılınız meyve dolu olsun
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
 Artık mutfağımız da değişecek
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Malzemeler Karadeniz'den
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
 Japonlar artık mantı yiyor
 Semerkant'ta topik peşinde
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
 Portakal bayramını kutluyoruz
 İyi bir yemek şölene benzer
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Üniversitede güçler yarışı
Üniversitede güçler yarışı
İstanbul Üniversitesi'nde 7 Ocak'ta yapılacak rektörlük seçimi,...
James Dean'in orta yaşlısı
James Dean'in orta yaşlısı
Gençliğinde aşırı sol saflarda yer alsa da hep şiddete karşıydı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.