Karlı dağdaki ateş
Kabakları küçük küçük doğrayın. 2 bardak şekerle yumuşayıncaya kadar pişirip, ezin. Pasta kekinin bir parçasını kabağın içine ufalayın. Diğer yarısını bir pasta tabağına yerleştirin. Kekin üzerini portakal suyuyla ıslatın. Kabağa, portakalın kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. Tabaktaki kekin üzerine dağ şeklinde yerleştirin. Buzdolabında iki saat bekletin. Üzerine krem şanti sıkın, en tepesine bir tutam nar koyun. Yeşil fıstık, portakal kabuğu, hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. kabak * 2 su bardağı şeker * 1 tane hazır pasta keki * 1 komposto kasesi krem şanti * 1 su bardağı ceviz * 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
|