kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evde bir yılbaşı hikayesi
Evde bir yılbaşı hikayesi
Sofrayı özel kılmanın yolları

Evde bir yılbaşı hikayesi

Klasik kutlamalardan sıkıldıysanız, yılbaşı için bir hikaye yazın ve bu temaya uygun dekor hazırlayın. Yeni yıl hayallerinizi dile getirin.

Yılbaşı yaklaşıyor... Dostlarınıza küçük kartlar hazırlayıp yollama zamanını bulabiliyorsanız ne mutlu size! Eskiden eşim zarflarını bile özenle süsleyip püslediğim yılbaşı kartlarım için inanılmaz yorumlar yapardı. Aslında bu alışkanlığın kalmamasına üzülmüyor da değilim. Her şey daha teknolojik oldukça soğuk, kısa ve yüzeysel ilişkiler çoğalıyor. SMS ya da e-mail göndermekle bu işten "kurtulunuyor" artık... Ama gene de hala çok geç kalmış sayılmazsınız. Küçük, size ait bir fotoğrafın arkasına yazacağınız kısacık bir mesaj, beğendiğiniz bir resim veya şiir gönderdiğiniz kişi için her zaman kalıcı olacaktır. O halde bu hafta sonu bir-iki saatinizi bu eğlenceli işe ayırmaya ne dersiniz? Bayramlar, yeni yıl, yaş ve evlilik günleri hepimiz için özel zamanlardır. Farklı bir mekan ya da ruh atmosferinde geçirildiğinde bu anlam vurgulanır, hafızalarımızda kalıcılık kazanır. Aslında "Yılbaşı sıradan bir gecedir" diye düşünenlerimiz de vardır. Çok basit düşündüğümüzde gerçekten de bir sonraki günle arasında bir fark olmayabilir. Bence önemli olan ise, bu geceyi bir sonraki 365 gün için güzel şeyler ümit etmek ve aynı zamanda sevdiğimiz dostlarımızla birlikte olabilmek için fırsat zamanı gibi düşünebilmek. Dolayısıyla, eğer böyle anlar sizin için önemliyse, bu günlerin programını ancak tüm detaylarıyla önceden düşündüğünüzde arzuladığınız anlama ulaşırsınız.

HAYALLERİNİZİ ANLATIN
Dilerseniz bu yılbaşı için klasiklikten uzaklaşıp bir hikaye yazın ve bu temaya uygun bir dekor tasarlayın. Yeni yıl hayallerinizi dile getirin. 31 Aralık heyecanının sizi bütünüyle sarması ve 1 Ocak mahmurluğunun size dinginlik getirmesi için. Yılbaşı hikayeniz evinizin kapısından başlayıp, salon süslemesini, masa düzenini ve yemek menünüzü de içermeli. Eski kışlardaki çam ağacı peyzajının ve ateşin sıcaklığı etkisiyle olsa gerek, genel olarak yeşil ve kırmızı yılbaşılarının vazgeçilmez rengi olarak bilinir. Kar beyazı, Noel Baba, kızak ve geyikler, hediyeler, parıltılar da bu rengi ve atmosferini desteklediklerinden aksesuarlarda bunları bütünleştirebilirsiniz. Giriş kapınız çam, kozalak ve renkli toplarla süslenebilir. Renkli çanlar da kapı açılır açılmaz, tıpkı bahardaki rüzgar çanları gibi, size yumuşak bir yılbaşı melodisi çalabilir. Bazı kapı zillerinin farklı müzikler çalma özelliği vardır. Şayet sizinki bu tipteyse, o zaman bu zili yılbaşı melodisine ayarlayıp gelen misafirlerinize neşeli bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Çam ağacı süslemek son yıllarda bizim evlerimizde de moda oldu. Bunu isteseniz de istemeseniz de, özellikle küçükler için gizli bir hediye köşenizin olması geceye heyacan katacaktır. Yalnız unutmayalım, hediye vermek bir ustalık işidir. Hediyeye boğmak ise bu işin çığrından çıkmış hali. Bu konuda çocuklarımızı küçük yaşta eğitmemiz için bu günler iyi bir fırsattır.

KONUKLARA SÜRPRİZ HEDİYELER
Salonunuzda parlak, pırıl pırıl bir atmosfer yaratabilirsiniz. Altın, bakır ya da gümüş renklerini bol kullanmanızı öneririm. Göz kamaştıran bir ağırlama için yaldızlı boncuklar ve konfetilerle de çeşitli süsler yapabilir, istediğiniz şekilde bunları girişe ya da salonunuza yayabilirsiniz. Ayrıca cam boyama kalemlerini kullanarak boyadığınız vitray benzerlerini pencerenize asabilirsiniz. Gecenin sonunda bunları imzalayarak gelen dostlarınıza yeni yıl hediyesi olarak da verebilirsiniz. Kendi tasarımlarınız onlara güzel bir sürpriz olacaktır. Şömine ateşinin gölgeleri ya da mumların titrek ışıkları mekanda gizemli bir atmosfer yaratır. Yılbaşı hikayenizi böyle bir dekor önünde sergilemek gerçekten hoş olacaktır. Işık yansımalarında renkli camları da kullanabilirsiniz. Salonunuzun bir köşesinde mumlar ve çeşitli taşlar koyarak farklı bir kompozisyon oluşturabilirsiniz. Aklınızda bulunsun, arka plana yerleştireceğiniz aynalar her zaman bu kompozisyonun her açıdan vurgulanmasını destekler. Süsleyeceğiniz bitkileriniz ve kokulu çiçeklerinizin de bu törensel dekorda mutlaka ayrı bir yeri olmalı.

Meltem Etcheberry

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Kışlık giysileri hazır mı?
 Mobil kliniğe tepki
 Kedici ressamın kedili sergisi
 Doğum kontrol hapı çıktı
 Ev dekorasyonunda deri aksesuar modası
 Gülmeyi sevenlere özgün tasarımlar
 Hediye seçenekleri bu katalogda
 Dans eder gibi oynuyorum
 Erkekler yenilmeye asla gelmiyor
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Yeni Mekanlar Denemek İsteyenlere
 İkinci el pazarına nur yağıyor
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 22 yıllık dostumla mahkemelik olacağımı hiç düşünemezdim
 Bu şehir insanın aklını başından alıyor
 Her yaşın bir güzelliği var
 Kültür hayatımıza renk katıyorlar
 Mobil kliniğe Mısır'dan davet
 En çekici adli tıp uzmanı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Seni ancak ebediyetler eder istiap
Öyle kolay kolay...
Bir evlilikten can alıcı beş sahne
Bir evlilikten can alıcı beş sahne
Ozon'un bir özelliği, her filminde sürpriz yapması. Beklenmedik...
Bir korku filmi de bizden olsun bari
Bir korku filmi de bizden olsun bari
Büyü'ye gitmekte zorlandım. Sevgili Hıncal "sosyetenin galası" deyip...
Prens düğünlerinin özel şarabı yarışmayla seçiliyor
Saray düğünlerinin şarapları bütün dünyanın dilinde... İspanya...
Az yemek bol eğlence
Yılbaşı gecesini rahatsız olmadan geçirmek istiyorsanız gün boyunca...
Sorunlu çocuk resminden belli olur
Çocukların çizdikleri resimler, onların iletişim problemlerinden kardeş...
Kalbin kırıldığı zaman!..
Jules Verne'nin ünlü denizaltısı Natilius, İstanbul'da bir alışveriş merkezinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.