kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu şehir insanın aklını başından alıyor
Bu şehir insanın aklını başından alıyor
Moda, trend ve New York

New York'tan en taze haberler

Mağazalar rengarenk, ışıl ışıl... Bazılarının önünde kuyruklar bile oluşmuş. En güzel yeni yıl hediyelerini vitrinlerine taşıyan New York, baharı da çoktan getirmiş. 2005 baharının tüm moda ürünlerini görebileceğiniz New York vitrinlerinde en çok ilgi çekenler; makreme ayakkabılar, Mukluk botlar ve parlak Balenciaga çantalar...


Bu şehir insanın aklını başından alıyor

Ne yaptım ettim ve beş günlüğüne en sevdiğim şehire, New York'a gittim. Üstelik en hareketli zamanı yılbaşı alışveriş haftasında... Her şey çok ucuz ve güzeldi.

Uçağa adım attığım andan itibaren New York'un büyüsüne kapılıyorum her seferinde. On saatlik uçuş birçok kişiye çok uzun görünse de, ben daha beş güne neler sığdırabileceğimin, indirimden neler alabileceğimin listesini yaparken uçak iniveriyor... Otele valizleri bırakıp, kıyafetimi değiştirdikten sonra kendimi New York sokaklarına atıyorum. Tabii ki ilk durak Soho... Favori mağazalarımda neler olduğuna göz atıyorum. Neredeyse kışlık her şey indirimde ve ilkbahar sezonunun birçok ürünü de vitrinlerde... İlk gece yemek için durağımız bir Fransız lokantası olan Balthazar. Pastis ailesinin Soho'daki adresi, en sevdiğim yerlerden biri. Buranın en favori yemeği olan "Raw bar"ı yani çiğ deniz mahsüllerini (buz üzerinde geliyor) sipariş veriyorum. Herhalde gözlerimden bu şehire duyduğum sevgi ve pozitif enerjiyi okunuyor ki, New York şerefine içiyoruz...

YENİ SEZON VİTRİNLERDE
Ertesi gün rota uptown. Giderken New Yorklular'ın jean pantalonla giydikleri kürklü botlardan almayı da kafama koyuyorum. New York'ta herkes "ipod"larıyla yürüyor. Farklı olmak ve trendi yakalamak için, Gucci, Fendi, Chanel'in ipod kılıflarını almanız şart. Barney's tabii ki ilk durak. Ayakkabı reyonunda kürklü bot arayacağıma, yeni sezondaki Marc Jacobs makreme yuvarlak burunlu ayakkabılara takılıyorum. Cebi Swarovski taşlı Seven jeanler, mercanlı herhangi bir şey, espadriller ve parlak çanta yeni sezonun olmazsa olmazları. Balenciaga çantaların parlakları çok moda. Fuşyası, oranjı var fakat gümüşü "sold out", yani tükenmiş! İsterseniz bekleme listesine benim gibi adınızı yazdırabilirsiniz. Marc Jacobs'ın yeni sezon renkleri de süper. Özellikle bronz ya da gümüş... "Fred's at Barneys de Fred's"de özel spagettinizi şarabınızla yudumlamadan, sakın Barney's'i terketmeyin. New York'a Amerika'nın her eyaletinden yılbaşı alışverişi için insanlar akın etmiş. Hatta Avrupalı gruplar da çok. Macy's, Bloomingdales, Tiffany& Co'nun önünde kuyruklar bile vardı. Ben de kalabalıkdan kendimi uzak tutmak için alışveriş için butikleri tercih ettim. Meşhur "Mukluk" botları, Kate Moss'un ayağında gördüğüm andan itibaren internetten araştırmaya geçmiştim. Fakat tabii ki onlarda bekleme listesine girmişti. "UGG" botların ise modası geçmiş, zaten taklitlerinden geçilmiyor. Benden size bir tavsiye, eğer taklitler çok ortadaysa Kate Moss'u takip edin, trendleri o belirliyor! Eskinin mezbahası, son yılların en trendy semti "Meat Packing District" kelimenin tam anlamıyla kopuyor. Hotel Gansevoort burada kalmanız gereken bir adres. Ono ve O bar New Yorklular'ın akınına uğruyor. Tasarımcı Karim Rashid burada bir dükkan açmış. Gaia&Gino'lar Decorum'daki fiyatların iki misli.

GİDİLECEK ADRESLER
Jeffreys, ayakkabı tutkunlarının mutlaka uğraması gerekilen bir adres. Scoop, Nernier Crl. gibi butiklerde seçilmiş ve doğru ürünler var. Mutlaka bu butiklere girin. Beşinci caddedeki H&M'e, meşhur Lagerfeld tasarımlarını görmek için gittim. Mağazaya girildiği andan itibaren kuyruklar oluşturulan, yok satan bu koleksiyonu bizzat gözlerimle gördüm, denedim ama çok çirkin bulduğumu söylemek zorundayım. Hatta bir şey almak için kendimi çok zorladım ama paranıza kesinlikle yazık! Stella McCartney'in Adidas için yaptığı spor kıyafetler çok tutulmuş, mağazalara geldiği andan itibaren tükenmiş bile. Restoran ve kulüplere gelince, Maritime Otel'in altındaki "Matsuri" Japon mutfağı meraklılarına tavsiye edilir. Yemekler süper, çok doğru bir adres. Matsuri'den çıkınca "Hiro"ya geçiliyor. Yine Maritime Otel'in altındaki bu kulüpte herbiri birbirinden güzel insanlar baş döndürüyor. New York'a gelip de Pastis'e gitmeden olmuyor. Kahvaltıya, öğle yemeğine ya da akşam bir içkiye de olsa mutlaka gidin, görün. Thai mutfağı seviyorsanız "Peep" çok hoş. "Serafina"da benim gibi şanslı bir gecesindeyseniz, canlı müzik eşliğinde muhteşem istakozlu risottonuzu yiyebilir ve beni anabilirsiniz! New York bekle beni, baharda yine seninleyim..

Esra ÇORUH

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Kışlık giysileri hazır mı?
 Mobil kliniğe tepki
 Kedici ressamın kedili sergisi
 Doğum kontrol hapı çıktı
 Ev dekorasyonunda deri aksesuar modası
 Gülmeyi sevenlere özgün tasarımlar
 Hediye seçenekleri bu katalogda
 Dans eder gibi oynuyorum
 Evde bir yılbaşı hikayesi
 Erkekler yenilmeye asla gelmiyor
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Yeni Mekanlar Denemek İsteyenlere
 İkinci el pazarına nur yağıyor
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 22 yıllık dostumla mahkemelik olacağımı hiç düşünemezdim
 Her yaşın bir güzelliği var
 Kültür hayatımıza renk katıyorlar
 Mobil kliniğe Mısır'dan davet
 En çekici adli tıp uzmanı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Seni ancak ebediyetler eder istiap
Öyle kolay kolay...
Bir evlilikten can alıcı beş sahne
Bir evlilikten can alıcı beş sahne
Ozon'un bir özelliği, her filminde sürpriz yapması. Beklenmedik...
Bir korku filmi de bizden olsun bari
Bir korku filmi de bizden olsun bari
Büyü'ye gitmekte zorlandım. Sevgili Hıncal "sosyetenin galası" deyip...
Prens düğünlerinin özel şarabı yarışmayla seçiliyor
Saray düğünlerinin şarapları bütün dünyanın dilinde... İspanya...
Az yemek bol eğlence
Yılbaşı gecesini rahatsız olmadan geçirmek istiyorsanız gün boyunca...
Sorunlu çocuk resminden belli olur
Çocukların çizdikleri resimler, onların iletişim problemlerinden kardeş...
Kalbin kırıldığı zaman!..
Jules Verne'nin ünlü denizaltısı Natilius, İstanbul'da bir alışveriş merkezinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.