kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yemeğin ana menüsü çiğ sebzeler
100 yıl yaşamak tesadüf değil
Yemeğin ana menüsü çiğ sebzeler
Bunu nasıl başardılar?
Nasıl zayıflanır?
Güzel cildin sırları

Yemeğin ana menüsü çiğ sebzeler

Yüzyıl Yaşamak İsteyenler Cemiyeti'nin kendi aralarında düzenlediği danslı ve yemekli toplantılardan biri Hayat Mecmuası'nın 28 Mart 1958 tarihli sayısında yayınlanmış. (Yandaki fotoğrafta yuvarlak içine alınan kişi Prof. Dr. Akısan) Fikret Arıt'ın bu toplantılara katılarak Hayat için hazırladığı yazının özeti şöyle: "Evvela havuç suyu ikram edildi. Sonra sofraya oturuldu.

Masanın üstü alışılmış ziyafet sofralarının tamamiyle aksine bir manzara arzediyordu: Hepsi çiğ olarak ıspanak, lahana, yeşil salata, yerelması, patates, kuru incir, kuru kayısı, bal, badem, portakal, elma, armut ve muz. Dernek Başkanı Akısan'a doktorlar 1946'da sirozdan öleceğini söylemişler. Midesinde gastrit varmış, ülsere gidiyormuş. Karaciğerde sikleroz varmış, siroza gidiyormuş. Astma varmış. Bağırsakları çok tembel, böbrekleri hastaymış. Kansızlık, tansiyon ve düşkünlükten mustaripmiş. Buna rağmen ümidini kesmemiş. İlaçlarla beraber sebze ve meyveye fazlayer vererek vücudun mukavemetini artırmış.

1952 yılında da Amerika'ya giderek dünyanın her tarafından 300 bin talebesi olan Dr. Walker'ın Arizona'daki, bir sağlık enstitüsü halinde idare edilmekte olan Kay-El-Bar Çiftliği'nde kalmış. Akısan bu günde on altı saat çalışan son derece enerjik adamın rejimini aynen tatbik ederek iyileşiyor. Rejim de şu: Sabah iki bardak çiğ sebze suyu, (eğer kış ise lahana, ıspanak, kereviz ve maydanoz). Yarım saat sonra bir bardak limonlu ve zeytinyağlı, rendelenmiş çiğsebze, çiğ patates, bal, badem, muz. Akşam 16.00-17.00 arasında portakal, elma, kuru üzüm, kuru incir, ceviz, şam fıstığı.''

BİR GÜNLÜK ÇİĞ REJİMİ
Normal yemeklerden sonra hazım sorunu yaşanırken dernek üyelerinin toplantılarında ilerleyen saatlerde hiçbir şey yenmemiş gibi dans ediliyor (üstte). Üyeler bir günlük çiğ rejimde de şunları öneriyor: Açlık hissedildikçe havuç suyu, ceviz ve fındık içi, kuru incir ve üzüm, şam fıstığı. Akşamları: Suda bırakılmış kuru kayısı, dövülmüş badem içi ve bal. Yemeklerde: Sebze suyu, zeytinyağlı limonlu salata ve sebze, meyve.
DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Doğru karbonhidratlar zayıflatır
 Yoksul ülkelerde yayılıyor
 40 dakikalık ameliyatla varisten tek iz kalmıyor
 İdeal diyeti bulun
 2004'te tıpta bunlar konuşuldu
 Süt ve süt ürünlerini çok tüketen kadınlar göğüs kanseri...
 Vücudun sinsi düşmanı
 Çapkın erkeklerin kansere yakalanma riski daha fazla
 Bebek emziren anneler çoğalıyor
 Sağlığımızın sigortası enzimler
 O bizi yalnız bırakmaz
 Golü suyun altında atıyorlar
 Erken yaşlanmayı önleyin
 Kalp sağlığı için en iyisi "ceviz"
 Günümüz kadınının sorunu cinsel isteksizlik
 Kalbinizi egzersizle koruyun
 Haydi Kızlar Okula! kampanyası hız kesmiyor
 Avrupa Birliği'ne şarap yudumlayarak giriyoruz
 Sonu gelmeyen savaş
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
Bütün entelektüellerin içi çürümüş
Bütün entelektüellerin içi çürümüş
"Kalbin Zamanı" adlı filmdeki performansıyla beğeni toplayan ama...
Yağmur çamur hikaye Phaeaton gerçekten şahane
Yağmur çamur hikaye Phaeaton gerçekten şahane
Dünyanın en prestijli otomobillerinden Volkswagen Phaeton'u,...
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
"Akdeniz Sesleri" adlı projede Moda, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve...
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Sosyal sorumluluk projeleri üreten Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),...
Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
Yağların en soylusu kabul edilen tereyağ sütün de özüdür. Zenginliğin ve...
Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
Selin Kutucular, Büyükadalı ailesinin öyküsünü ve mutfaklarının birbirinden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.