kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Levent Tuzemen @ SABAH
 

Tapusuz olmaz

G.Saray yönetimi Seyrantepe projesine start verecek 50 milyon dolarlık krediyi buldu..
Ancak kredinin kulübün kasasına girebilmesi için Seyrantepe'nin tapusunun alınması şart. Niye mi? Eğer G.Saray üst hakkını elinde bulundurduğu Ali Sami Yen için bankadan parayı talip etseydi 50 milyon dolarlık kredi çoktan gelmiş olacaktı. Çünkü Ali Sami Yen bir stat. Ve bankalar stat gelirlerini taahhüt olarak kabul ediyor.Dolayısıyla tapu olmasa da üst hakkı sayesinde tribün gelirleri kulübün kredisinde teminat olarak kabul ediliyor. Seyrantepe ise boş bir arazi..
Sayrantepe için üst hakkı kabul görmüyor. Çünkü boş arazinin üst hakkı teminat olarak gösterilebilecek bir gelir yaratmıyor. G.Saray yönetimi de 50 milyon dolarlık krediyi hızla çıkarmak amacıyla Seyrantepe arazisinin tapusunu almak için uğraşıyor.

Yılbaşında
5 trilyon zam
Hazineye ait arazilerin devri hakkındaki yasanın 4706 4-B maddesine göre "Doğrudan satış" şeklinde G.Saray'a verilecek olan Seyrantepe'nin alımı Bakanlar Kurulu'nun onayını bekliyor. Çünkü 50 trilyonun üzerindeki arazi satışları ancak Bakanlar Kurulu kararıyla yapılabiliyor.
Karar 31 Aralık'a kadar çıkarsa Seyrantepe 69 trilyona G.Saray'ın olacak. Eğer karar 2005'e kalırsa bu rakam 74 trilyona çıkacak.. G.Saray 384 bin metrekarelik araziyi aldığında 200 bin metrekarelik alan 3 bin adet konut yapımı için Doğa Başak Kooperatifi ile Finanskent'e verilecek. Kalan 184 bin metrekarelik alanın 60 dönümüne stat, 20 dönümüne de iş merkezi yapacak olan G.Saray, diğer 100 dönümü iki kooperatife, "Yarısı sizin yarısı bizim. Gelin buraya da konut yapın" şeklinde teklif edilecek.
Burada özetlediğimiz bu proje için tapu şart. Çünkü 30 yıllık üst kullanım hakkına iki kooperatif "30 yıl sonra ne olacak?" kaygısıyla sıcak bakmıyor, 50 milyon dolarlık krediyi verecek banka da "Tapu isteriz" şartını koyuyor. Gecesini gündüzüne katan, hatta uykusuz geceler geçiren ve elinde bavulu hazır bekleyen Mali İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Refik Arkan, Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak onaydan sonra hemen Almanya'ya gidip 50 milyon dolarlık krediyi imzalayacak.


Özhan Canaydın Plesan'ı almaz
Seyrantepe projesini "Kurtuluş reçetesi" gören G.Saray yönetimi bu arada Hagi'nin istediği "10 Numara" için arayışlarını sürdürüyor. Bir yandan da Denizlili Güven, Çanakkaleli Mehmet Kabze, G.Birliği'nden
Ali Tandoğan ve Antepli İlhan için görüşülüyor. Alıcı G.Saray olunca bu oyuncular için istenen bonservis bedelleri bütçe yakıyor. Yönetim de takım içi dengeleri bozmamak amacıyla haddini aşan transfelere sıcak bakmıyor. Hagi, vatandaşı olan, Rumen liginin sonuncusu Universitatea Craiova'da oynayan Plesan'ı "Tam bize göre. Dengeleri bozmayacak bir maliyeti var" diye ısrarla istiyor ve "Kefili benim" diyor.
Plesan'ı, Romanya'nın Almanya'yı 51 yendiği maçta izledim. Atılan 5 golde de imzası vardı. 4 asist yaptı. Hele attığı gol öncesinde rakiplerinden sıyrılışı ve hareketli topa vuruş biçimi mükemmeldi. G.Saraylı Volkan'ın da "Çok beğendim" dediği 22 yaşındaki Plesan'la ilgili kafama takılan kuşkular var. Bir maça bakıp karar vermek doğru olur mu? Üstelik, Romanya'da 10 numaralık bir oyuncu sahne alacak ve Avrupa'nın devlerinin haberi olmayacak. Bu mümkün mü? Plesan'ın transferine karar verilirse 250-300 bin dolar bir ücretle 6 aylığına kiralanacak. "Ya tutarsa" şeklinde göle çalınan maya gibi beğenilirse bonservisi alınacak.

Ucuz
etin yahnisi mi?
Plesan'ın menajerliğini Hagi'nin bacanağı, Becali'nin ortağı Popescu'nun yapması da kafa karıştıran bir durum. Sezon başı Hagi yabancı oyuncuların Becali-Popescu üzerinden yapılmasını istemiş Ergun Gürsoy da şiddetle karşı çıkmıştı. Çünkü Başkan Özhan Canaydın, Galatasaraylılar Derneği'nde dostlarına, "Bratu ve Petre yüzünden zarara uğradık. Beni aldattılar; oyuna getirdiler" şeklinde dert yanmış ve "Bir daha asla Popescu-Becali ikilisiyle transfer görüşmeleri yapmam" demişti. Bu yüzden Başkan Canaydın'ın Plesan transferine yeşil ışık yakacağına inanmıyorum. Dilerim Plesan "Ucuz etin yahnisi yavan olur" sözünün belgesine dönüşmez.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sakın yılma!   / 27-12-2004
 İki genç yıldız   / 18-12-2004
 Acemi tokadı   / 13-12-2004
 Başkent uğuru   / 05-12-2004
 Alex'e bak Hakan   / 29-11-2004
 Ya yap, ya sus !   / 27-11-2004
 Kısmetli puan   / 21-11-2004
 Bu nasıl analiz?   / 18-11-2004
  Zafer'e yol ver!   / 14-11-2004
 Derin G.Saray   / 06-11-2004
LEVENT TÜZEMEN
Tapusuz olmaz
G.Saray yönetimi Seyrantepe projesine...
RECEP GİRGİN
Bumincan ve Göbelli Cihan
1. AYAK: Form durumunu...
Bebeğini ağaca çıkardı
Bebeğini ağaca çıkardı
Fransız eşiyle Maldiv Adaları'nda yaşayan Buket Valla, dalgalar...
Ailesi hasretle yolunu gözlüyor
Ailesi hasretle yolunu gözlüyor
İngiliz eşi Sue ile Myanmar'da bulunan Şahin Öztürk'ten depremden...
Güzel ama 'yalancı'
Güzel ama 'yalancı'
Brezilyalı model Gisele Bündchen'in, getirene beş bin dolar ödül vaat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu