kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Soyunmak için iyi oyuncu olmak şart
Soyunmak için iyi oyuncu olmak şart
Defilelerden çok para kazanmıyoruz

Soyunmak için iyi oyuncu olmak şart

"24 Saat" dizisinde bir adli tıp doktorunu canlandıran manken Ece Sükan, ilk oyunculuk deneyimi olmasına rağmen performansıyla göz dolduruyor. ODTÜ psikoloji bölümü mezunu olan Sükan, oyunculuğu çok sevse de "İlle de mankenlik" diyor '.

Uzun yıllardır mankenlik yapmasına rağmen "24 Saat" isimli polisiye diziyle tanınmaya başlayan Ece Sükan, bu dizide bir adli tıp doktorunu canlandırıyor. ODTÜ psikoloji bölümü mezunu olan Sükan, mankenliği esas mesleği olarak görüyor ve yurtdışına açılmayı düşünüyor. Sükan'la oyunculuk ve podyum dünyası üzerine konuştuk...

* "24 Saat" isimli dizi ile oyunculuğa soyundunuz. Meslektaşlarınıza nazaran neden bu kadar uzun süre beklediniz? Daha önce de oyunculuk teklifleri alıyordum ama moda editörlüğü yaptığım için buna vaktim yoktu. Sonuçta doğru zamanda doğru yerde olmak önemlidir. Şu anda böyle bir projenin içinde olduğumu düşünüyorum.

* İlk oyunculuk deneyiminiz olmasına rağmen büyük beğeni topladınız. Oyunculuk dersi aldınız mı?
Annemin tiyatro sanatçısı olması sebebiyle çocukluğum tiyatro kulislerinde geçti. Devlet Operası'nın birkaç oyununda bale de yaptım. TRT'de Kayahan'la beraber üç ay boyunca çocuk programında rol aldım. TRT'de seslendirme deneyimlerim oldu. Yani benim kulis tozu yutmuşluğum var.

* İyi bir oyuncunun sınırları olmalı mı? Siz rol gereği soyunur musunuz?
Açıkçası bu konuda çok düşünmedim. Sağda solda birilerinin öyle olmalı böyle olmalı, şeklindeki klişe fikirlerini okudum. Bana böyle bir teklif gelseydi ne yapardım bilmiyorum. Bence böyle bir rol oynamak için, çok iyi bir oyuncu olmak gerekir. Aksi taktirde soyunan kişi sadece çıplaklığını sergileyen biri durumuna düşebilir.

* Podyumda çok cesur bir mankensiniz. Aynı cesareti oyunculukta da sergiler misiniz?
Bu ikisi aynı değil aslında. Somut olarak limitleri karşılaştırırsak, podyumda en fazla transparan giyebilirsiniz veya göğüsünüz açıktır. Ama sinemada daha fazla çıplaklık veya sevişme sahnesi olabilir. Şu anda bunu yapabileceğimi sanmıyorum.

* Podyumda çok cesursunuz, kimi zaman göğsünüzü açıkta bırakan kıyafetlerle podyuma çıkıyorsunuz. Her şeye rağmen çıplak manken olarak anılmıyorsunuz...
Kıyafetin önüne geçmeye çalışmadığımız için, Sema Şimşek de ben de çıplak manken olarak anılmıyoruz. Bu çizgiyle alakalı bir şey.

OYUNCULUKTA DA EĞİTİM ŞART
* Oyunculukta meslektaşlarınızı nasıl buluyorsunuz. Herkes oyuncu olabilir mi?
Her meslekte olduğu gibi, eğitim çok önemli. Ama usta-çırak ilişkisiyle de çok iyi oyuncu olmak mümkün. Tabi ki kişinin yetenekli olması da önemli. Ayrıca altyapı da olmalı. Yani gözlem yapma alışkanlığı, pratik zeka gibi. Çok tiyatro seyretmek ve film izlemek de oyunculuğa yardımcı unsurlardır.

* Dizilerde görsellik de önemlidir. Kimi mankenlerin sadece güzel oldukları için dizilerde rol aldığını düşünüyor musunuz?
Evet böyle bir şey var. Sadece güzel oldukları için rol alanlar var. Şimdilerde çok fazla dizi çekiliyor. Çok iyi oyunculuk gerektirmeyen rollerde sadece görselliğe bakıp mankenleri oynatabiliyorlar. Dizi de sinema da bir noktada güzel insan ister. Bunun dünyada da çok örneği var. Mankenlik de konsantrasyon, tavır, duruş, bakış, kareografi, müzik kulağı ve disiplin gerektiren bir meslek olduğu için oyunculuk için ufak da olsa bir zemin hazırlıyor.

* Mankenliği bırakıp tamamen oyunculuğa yönelmeyi düşünüyor musunuz?
Şu anda böyle bir düşüncem yok. Mankenliğe devam edeceğim, yurtdışına bile gitmeyi düşünüyorum.

* Örnek mankenler arasında yer alıyorsunuz. Başarınızın sırrı ne?
Ben yapmak istediğin her işi, en iyi şekilde yapmayı seviyorum. Tabi ki bunun için çok çalışmak ve en önemlisi sabırlı olmak gerekiyor.

* Sizin isminiz skandallarla hiç anılmadı. Sizce mankenlerin, kendilerini bu skandallardan soyutlaması mümkün mü?
Aslında hem evet, hem hayır. Bir yandan "evet" çünkü bu bir tercih meselesi. Bazı kişilerin tercihi popüler kültürün kurallarına göre yaşamak olabilir. Böylece kısa yoldan içeriksiz bir şöhret kolayca elde edilir. Diğer yandan da "hayır" diyorum çünkü, benim skandallara karışmamak için özel bir çaba sarf etmem gerekmedi. Çünkü bu bir yaşam tarzı ve karakter meselesi. Benim arkadaş çevrem, gittiğim yerler, dinlediğim müzik, ideallerim ve değerlerim var. Bu nedenle skandallardan uzak kalıyorum.

* Podyumda çok değişik bir havaya bürünüyorsunuz...
O anda kıyafetin ruhuna konsantre oluyorum ona göre bir yürüyüş tarzı belirliyorum. O ışıkların altında en güzel halimi hissetmeye çalışıyorum.

* Şu an hak ettiğiniz yerde olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Konumumdan çok memnunum. Mankenlikte yoğun dönemimi yaşıyorum. Özellikle de her zaman aynı çizgide ve kendim kalarak fark edilmiş olmam, çok ümit verici. Tabi ki bu süre içersinde ben de kendimi daha iyi tanıyıp geliştirdim. Moda editörlüğü yapıyor olmam, fotoğraflarla iç içe yaşamam, modelliğime de katkıda bulundu.

* Kimi zaman kızıp "Artık bu işi yapmayacağım" dediğiniz oldu mu?
Evet çok oldu. Günümüzde değerler öyle karıştı ki.. Sadece işini yapanı fark etmek ve takdir etmek oldukça uzun zaman alıyor. İşini yapana bazen de hiç dönüp bakılmıyor. Bu dönemlerde ümitsizliğe kapıldığım anlar çok oldu.

* Mankenlik mesleğinin kötüye gittiğini düşünüyor musunuz?
Tam aksine yeni bir dönemin başladığını düşünüyorum. Medyatiklik furyasının azaldığını firmaların, tasarımların önüne geçmeyecek mankenleri tercih ettiğini görüyoruz.

GÜLŞEN YÜKSEL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Demirel'in 70'lerdeki makam aracı dizi setindeydi
 Aşkla ilgili gerçekler
 Gucci'nin yeni patronu gıdacı
 Eğreti Gelin'in afişi horoz kurbanı oldu
 Köpeklere dondurma
 2005'e gülerek girin bütün yıl öyle geçsin
 Erkekler daha çok beyaz yalan söylüyor
HAKAN & UTKU
Ünlüler Çiftliği'ni kim kundakladı?
Olacağı buydu. 2004...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Deprem nerede?
Deprem Uzakdoğu'da, ama korkusu...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Pazı sarma
Pazıları kaynar suda 5...
İyi bir uyku partneri misiniz?
İyi bir uyku partneri misiniz?
Birçok araştırma, çiftlerin çoğunun gece uyurken birbirlerini...
Yetersiz uyuyan şişmanlıyor
Yetersiz uyuyan şişmanlıyor
Yapılan son araştırmalar, obezitenin (aşırı şişmanlık) uyku...
SABAH yeni yılı kutladı,ortalık yıkıldı
SABAH yeni yılı kutladı,ortalık yıkıldı
SABAH gazetesi yeni yılı coşkuyla karşıladı. Reina'da önceki gece...
Estetikçisine ayıp etmiş!
Estetikçisine ayıp etmiş!
Sema Çelebi'nin, her zaman maharetini taktir ettiğim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.