kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ZAFERLERİN KAHRAMANLARI: Şenol Güneş, hedeflerini ve projelerini yazarımız İskender Günen’e anlattı. Güneş ve Günen, birlikte oynadıkları 8 senede Trabzonspor’da üç lig, bir kupa şampiyonluğu yaşadı.
Misyon Avrupa

Üçüncüyüz. Önce ikinciliği, sonra da birinciliği yakalamak için çalışacağız Trabzonspor, uluslararası arenada, Avrupa Kupaları'nda hep olmalıdır.

rabzonspor'da geniş yetkilerle futbolun başına gelen Şenol Güneş, ayağının tozuyla SABAH'a konuştu. Güneş, sekiz sezon birlikte oynadığı ve üç lig şampiyonluğu yaşadığı İskender Günen'in sorularını yanıtladı ve Trabzon'da hedeflerini, yapmak istediklerini, projelerini anlattı:

Hem Trabzonspor hem de Şenol Güneş bu göreve hazırlar mı?
Evet, tabii. Bizim için de, Türkiye için de yeni bir olay olduğu için zor bir görev. Sportif direktör düşüncesi içinde olan bazı fikirleri zaten benimsiyorduk. Hem ben hem de yönetim tarafından benimsenen ama hayata geçirilmeyen düşüncelerdi bunlar. Oturduk, konuştuk ve ortak bir noktada birleştik. Bir projeyi düşünmek elbette önemli, ama doğaldır ki uygulanabilir olması çok daha önemli. Bunun için süreye gereksinim var.

Önce teknik adamlık
Şu an konum itibarıyla teknikadamlığımı daha öne çıkaracağım. Futbol kamuoyu ve Trabzonspor taraftarı benden takımın başarısını istediği için önceliğim futbol takımı olacaktır. Arkasından teknik bilgilerimizi idari bilgilerimizle birleştirip, takımı büyütecek ve kulübe katkı yapacak anlayışları geliştirmek istiyoruz. Böyle bir durumda yetki ve sorumluluklarım doğaldır ki daha da artacak. Ama bu yetki ve sorumlulukları takım için kullanacağım.

Hedefler, projeler nedir?
İş olsun diye iş yapmak istemiyorum. Durumu tespit ettikten sonra eksikleri görerek bir kadro oluşturmak gerek. Bu kadronun Trabzonspor camiasına uygun olması için çalışacağım. Kendi içimizde ne yapacağımızı gördükten sonra profesyonelleşmeyi ön plana çıkartacağız. Takım üzerinde, oyuncuların alınması, satılması, teknik kadroların oluşturulması ve altyapı ile ilgili kadronun oluşturulması. Bütün bunlarda tek yetkili olacağım. Elbette; şu an hepsineŞenol Güneş, ilk röportajında taraftara mesaj yolladı: “Taraftar kendisine yapılmasını istemediği bir hareketi kendi oyuncusuna da yapmasın.”yetişmek mümkün değil. Çünkü A takımının başında olduğum müddetçe sadece A takımla çalışma şansım var. Diğerleri hakkında müşterek çalışmalar yaparak kadrolar oluşturacağız. Öncelikli hedef takımın yarışabilirliği. Bugüne kadar çok başarılı işler yaptılar. Trabzonspor'u yükselen değer olarak görüyoruz. Kabul etmek gerekir ki, her yükselişte duraksamalar olabilir. İşte bu duraklamaları aşacak bir anlayışla hem oyuncu kadrosunda değişim yapmayı, hem de rekabeti arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Trabzonspor camiası içerisinde halkla ilişkilerde, taraftarlarla olan ilişkilerde gelişme kaydetmeliyiz. Halkın takım üstündeki olumlu katkısını artırmaya çalışacağız.

Taraftarla ilişkide sorun mu var?
Oyuncuların ve dolayısıyla takımın içeride tedirgin oynadığını gözlemliyoruz. Bunu aşmalıyız. Taraftar ne yaptığını, niçin yaptığını bilmeli. Teknik adam ve oyuncu da öyle. Hep şikayet ederek bunu çözemeyiz. ÇünküOyuncularımız iç sahada tedirgin. Bunu aşmaya mecburuzbiz birlikte yaşıyoruz. Eğer taraftarım kendi oyuncusunu yüksek para aldığı için kötülerse o oyuncudan nasıl verim alabiliriz? Taraftar şunu bilmeli: Ne kadar para alırsa alsın, takım içerisinde bir yıldız olsun veya olmasın, sahaya Trabzonspor formasıyla çıkan her futbolcu taraftarı da temsil eder. Bu yüzden taraftar kendisine yapılmasını istemediği bir hareketi kendi oyuncusuna yapmasın. Ekonomik değerler başka değerlerdir. Bakın dünyaya! Çok fazla para kazanan oyuncuların bile kötü zamanları olur. Trabzonspor taraftarı kendi oyuncusunun aldığı parayı bir kenara bırakıp onu sahiplenmeli, ona coşku katmalı.

Trabzonspor tekrar şampiyon olabilir mi?
Trabzonspor Türkiye Ligi'nde yıllarca şampiyon oldu. Ama şampiyon olduğu dönemdeki değerlerine zaman içerisinde başka değerler katamadı. Büyük kulüp olma yolunda adımların atıldı. Trabzonspor zaten çokTrabzonspor forması giyen her futbolcu taraftarı da temsil ederözel bir takım. Gaziantep, Malatya, Bursa gibi takımlar altyapılarını oluşturarak, çalışma koşullarını daha üst seviyeye çıkararak büyük takım olmak istiyorlar. Fakat Trabzon'daki potansiyele sahip değiller. Trabzonspor'un artıları çok fazla. Yeter ki, o potansiyeli güce dönüştürelim.

Geleceğimiz için Avrupa
Trabzonspor, ikinci yarıda mutlak surette yarışta olacaktır. Üçüncü durumdayız. Önce ikinciliği, sonra da birinciliği yakalamak için var gücümüzle çalışacağız. Trabzonspor'un misyonu Avrupa Kupaları olmalıdır. Yani uluslararası yarışta her zaman olan bir takım. Trabzonspor'un geleceği açısından bu çok önemli.

Eski bir Milli Takım Teknik Direktörü olarak yabancı futbolcular hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yabancı oyuncu sorunu sadece Trabznospor'un değil, ülkemizin sorunu. Son yıllarda F.Bahçe yabancı konusunda en başarılı takım. Bizler bu konuda takımımıza daha fazla katkı yapabilecekMusa Büyükü alabilirsek iyi olur. Forvette sorunumuz bulunmuyoryabancıları bulmak için bir transfer komitesi oluşturacağız. Orta Avrupa, Afrika, Rusya ve Gürcistan gibi ekonomik açıdan üst düzeyde olmayan yerlerden hem genç hem de yıldız oyuncu taramaları yapacağız. Ulusal Takım'ın başındayken 6 yabancının çok fazla olduğunu, 3 yabancının yeterli olacağını söylemiştim. Zaman içerisinde gördük ki, böyle bir düzende gençleri oynatma şansımız yok.

Ocak'taki transferde politikanız nedir?
Şu anda en az bir oyuncunun alınması gerek. Orta alanda ofansif anlamda katkı yapan ve bunun yanında savunmaya da yardımcı olan bir futbolcu. Ama bu demek değildir ki, eksik bazı bölgelerimize oyuncu almayacağız. Mesela, Musa Büyük'ü alabilirsek iyi olur. Savunmaya da gerekirse takviye yapabiliriz. Fatih, Gökdeniz, Mehmet Yılmaz, Yattara gibi üst düzey isimlerle forvette sorun yok.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Haziran'da Dortmund'da
 Baba Bosque
 Beşiktaş Günlüğü
 Deklarasyon kaosu
 Bu taktik etik değil
 Misafirperver Memo
 Mecburen Plesan
 Haydi Şenliğe
 Denizli'ye Pas'tan teklif
 Maksat spor olsun
 Haber Hattı.
 Haber Hattı
REHA MUHTAR
Hakan Kalkavan ve Fetullah Hoca
Aklıma her şey gelirdi...
AHMET ÇAKAR
Asıl kavga Fulya Projesi!
Son yıllarda Beşiktaş'ta...
HASAN SAYDAM
Adana'da sene sonu
2004 senesinin sonu geldi artık.
Gözbebeklerin de ölüm var
Gözbebeklerin de ölüm var
Yüzyılın yıkımına uğrayan Güney Asya'da zaman geçtikçe felaketin...
Geride binlerce ceset kaldı
Geride binlerce ceset kaldı
5 bin kişinin çamur deryası içinde can verdiği "yasak bölge" Khao Lak...
Güzel ama 'yalancı'
Güzel ama 'yalancı'
Brezilyalı model Gisele Bündchen'in, getirene beş bin dolar ödül vaat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu