kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BAŞBAKAN KAĞITLARI DÖKTÜ GÜL TOPLADI...    Başbakan Tayyip Erdoğan, bütçeye yönelik eleştirilere hükümet adına cevap vermek için kürsüye geleceği zaman konuşma metinlerini masanın altına düşürdü. Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül masanın altına eğilerek, metinleri topladı ve Başbakana verdi. Başbakan Erdoğan, bütçe konuşmasının sonunda milletvekillerine teşekkür etti.
Bütçe finali Kıbrıs düellosuna dönüştü

Baykal'ın Kıbrıs eleştirilerine yanıt veren Tayyip Erdoğan, CHP liderini şöyle tanımladı: Sağır sultanın duyduğunu duyamayan, anlamayan birisi.

Meclis'te yapılan bütçe görüşmelerinin finali Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'Kıbrıs düellosu'na dönüştü. Baykal, "Kıbrıs'ı kimse gözden çıkaramaz" sözlerine yanıt veren Başbakan Erdoğan, CHP liderini dolaylı olarak "Sağır sultanın duyduğunu dahi duyamayan, anlamayan birisi" olarak tanımladı. Başbakan Erdoğan'ın, 70 sayfalık metini okuyarak yaptığı konuşma yaklaşık bir saat 30 dakika sürdü. Erdoğan, konuşmasında, 17 Aralık sonrası Türkiye'nin vizyonunu çizdi:

* ÖZGÜVEN: Şimdi yeni bir başlangıç yapıyoruz. Yeniden kolları sıvıyoruz. Önümüzde bütün meselelerimizi hal yoluna koymanın yanı sıra AB sürecini itinayla yönetmek gibi bir sorumluluğumuz var. Artık tek hedefe kilitlenmiş, tek yürek olmuş, birlik ve beraberliğini aleme ilan etmiş, özgüven sorunu yaşamayan bir Türkiye istiyoruz.

* ÇÖZÜM MECLİS'TE: TBMM'nin gücü ve itibarı milletimizin gücü ve itibarıdır. Meclis'in saygınlığı siyasetin, hukukun, demokrasinin, milletin saygınlığıdır.

* DEVRİMLER YAPILDI: Demokrasi yolunda devasa adımlar attık, 'sessiz devrimler' gerçekleştirdik. Ama yetmez. Yapacak daha çok işimiz var. Bu Meclis, bu en üst irade, çıkardığı yasalarla gerçekleştirdiği ak devrimlerle hem siyasete hem ülkemize kaybetmek üzere olduğu itibarı yeniden kazandırdı.

* AB'YE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ: Siyasetçimizle, sivil toplum örgütlerimizle, üniversitelerimizle, sanayimizle, işçimizle, işverenimizle, üreticimizle, ihracatçımızla, sanatçımızla, diplomatımızla, güvenlik görevlilerimizle her alanda hazırlıklı olmalıyız.

* 17 ARALIK'IN KAZANÇLARI: Türkiye 41 yıllık AB hedefine ulaşmak konusunda altın bir fırsat yakaladı. Bu zirveden sağladığımız en önemli kazanım, üyelik müzakerelerine başlanması için net bir tarih alınması, ikinci bir karara ihtiyaç duyulmaması ve hedefin "tam üyelik" olarak tespit edilmiş olmasıdır.

* BAYKAL'A YANIT: Ulaştığımız noktayı görmemekte ısrar edenlerin iddiaları asılsız ve mesnetsizdir. Bu kararlarla Türkiye'nin menfaatlerine gölge düşürüldüğü iddiası kesinlikle gerçekle bağdaşmamaktadır. Bu kararlar en şeffaf haliyle ortadayken, bazı gözlerin gerçekleri görmekte bu kadar zorlanması sadece görme zafiyeti ile açıklanabilir.

* MİLLİ MESELE: Kıbrıs'ı bir milli mesele olarak görüyoruz. Türk tarafının menfaatlerine gölge düşürecek her hangi bir girişime göz yummayacağımızı defalarca ilettik. Gümrük Birliği'ni on yeni üye ülkeyi teşmil etme kararının hiçbir şekilde Rum Yönetimini tanıdığımız anlamına gelmediği ifadesi açık olarak yer almıştır. Çözümsüzlük politikalarında ısrar ederek, savunma psikolojisiyle hareket ederek Türk menfaatlerini daha fazla koruyamayız. Ben 'Kıbrıs'ın varoluş davası statükoya feda edilemez' dedim. Sözlerim yanlış anlatıldı. KKTC, bizim dönemimizde İslam Konferansı bildirisinde Kıbrıs Türk devleti olarak girdi.

* ABD İLE İLİŞKİLER: Müttefik iki ülke arasında sürdürülen ilişkiler tabiatı gereği karşılıklı hassasiyetleri dikkate alan bir çizgide ilerlemelidir. Müttefikimiz olan bir ülkeden milletimizi derinden etkileyen böyle hadiselerde azami hassasiyet içinde olmasını beklemek hakkımızdır.

* VİCDAN: 'Enflasyon düştü ama dana eti şu kadar arttı, peynirin fiyatı bu kadar arttı. Şeker şuradan şuraya geldi' diyenler lütfen ellerini vicdanlarına koysunlar. Ekim 2002'de 578 milyon lira olan ortalama memur maaşı Ekim 2004 itibariyle 748 milyona ulaşmıştır. Yüzde 33'lerden tek haneli rakamlara gerileyen enflasyona rağmen memur maaşları ortalama yüzde 30 artmıştır. Vatandaşımızın alım gücünde iyileştirmeler sağlandı.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal: Kıbrıs bizim namus borcumuzdur
 CHP'li vekilleri uyardı: Tribünlere oynamayın
 Kadın eli sıkmayan Başkan'a karşı istifa
 Mortgage sistemi 2005 sonunda devreye girecek
 Erbakan'ı kurtaran yasaya Sezer'den onay
 'Kabine değişikliği, vakti saati geldiğinde yapılır'
 Diyanet'e hutbe ricasına Erdoğan sıcak bakmadı
 Görevdeki ilk kadın hacı milletvekilleri
MAHMUT ÖVÜR
Kesici: Sokağa çıkmamak vebâldir
ANAP nereye...
MUHARREM SARIKAYA
Ritim bozukluğu
TBMM'deki bütçe görüşmeleri, bir önceki...
YAVUZ DONAT
Eleştiri hakkı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz...
2 yıl kokain kullandım
İbrahim Tatlıses 'Kokain kullandığın zaman karınla bacı-kardeş...
Fallarında 'polis' çıktı
Bakırköy'de gerçekleştirilen bir operasyonla, fal bakıp medyumluk...
Gözbebeklerin de ölüm var
Gözbebeklerin de ölüm var
Yüzyılın yıkımına uğrayan Güney Asya'da zaman geçtikçe felaketin...
Geride binlerce ceset kaldı
Geride binlerce ceset kaldı
5 bin kişinin çamur deryası içinde can verdiği "yasak bölge" Khao Lak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu