kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polislere ateş açmışlar
Polislere ateş açmışlar

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde baba-oğulun öldürülmesi olayı ile ilgili hazırlanan iddianamede ilginç ifadelere rastlandı..

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde baba-oğulun öldürülmesi olayı ile ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay günü Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı'na gelen ihbarda Vatan Caddesi 2227 Sokak No:4 sayılı yere gelen şahısların uzun namlulu silah taşıdığı bilgisi üzerine istihbarat çalışması yapıldığı belirtildi.

POLİSE ATEŞ AÇMIŞLAR

Alınan duyumlar ve tanık İbrahim Öztürk'ün itirafçı sıfatıyla kolluk güçlerine verdiği ilk bilgide, terör örgütünün güvenlik güçlerine eylem hazırlığı içerisinde bulunduğu, bu eylemde ilçe jandarmaya en yakın milis evinin kullanılacağı (Ahmet Kaymaz'ın evi) bilgisinin alınması üzerine Kızıltepe Başsavcılığı'nca kolluk güçlerine yazılı arama emri verildiği bildirilen iddianamede, şunlara yer verildi:

''Kolluk güçlerince yapılacak aramada, çatışma riskinin yüksek olduğu değerlendirilmiş, evde yapılacak bir aramada ev halkının zarar görebileceği ihtimali bulunduğundan söz konusu evin daha yakınında gözlem altına alınması için Özel Harekat Şube Müdürlüğü memurları görevlendirilmiştir.

21 Kasım günü saat 16.00 sıralarında havanın kararması üzerine evin daha yakından gözlenmesi için Moil Petrol istasyonundan görevli memurların farklı sayılarda gruplar halinde söz konusu evi daha yakından gözlem altın almaları emri verilmiş, görev alanlar yeni konumlarına sevk edilmiştir. Bu sırada 73 SD 977 plakalı aracın sağ tarafında polisin karşılaştığı 2 kişiye tanık beyanlarına göre 'dur polis' ikazında bulunduğu, şahısların ateş etmesi üzerine polis memuru Y.A'nın şahıslara ateşle karşılık verdiği vurgulanan iddianamede, şöyle denildi:

''Aynı anda M.K. ve S.A.T kamyonun arkasından dolaşarak, şahıslara ateş eder. Şahısları daha kolay görebilecekleri bir konuma geçmişler 'dur polis' ikazında bulunmuşlardır. Buna rağmen M.K. ve S.A.T'nın üzerine şahıslar ateş açmış, bunun üzerine M.K. ve S.A.T ateşe karşılık vermiştir. Olaydan sonra Uğur Kaymaz'ın 11.10 santimetre uzağında kalaşnikof marka tüfek, Ahmet Kaymaz'ın 9.60 santimetre uzağında ise kalaşnikof marka tüfek, 4 şarjör ile 2 adet Rus yapımı savunma tipi parça ve basınç etkili el bombası bulunmuştur.''

ATIŞ ARTIĞI

Adli Tıp Kurumu'nun balistik incelemesinde olay yerinde ele geçirilen 13 kalaşnikof marka mermiden 8 tanesinin Uğur Kaymaz'ın yanında ele geçirilen silahtan, 5 tanesinin ise Ahmet Kaymaz'ın yanına bulunan silahtan atıldığı kaydedilen iddianamede, cesetlerin ellerinden alınan swaplarda Adli Tıp Kurumu'nca yapılan incelemede 'atış artığı' bulunduğu tespit edildiği vurgulandı.

SİLAHLAR BAŞKA SALDIRIDA KULLANILMIŞ

Maktullerin olay sırasında hareketli ya da sabit olup olmadıklarının tespitinin tıbben mümkün olmadığı bildirilen
iddianamede, şunlar belirtildi: 'Olay yerinde ele geçirilen tüfeklerin sanıklar tarafından olay yerine çatışma sonrasında bırakıldığına dair iddialar bulunduğundan ölenlere ait kalaşnikof tüfeklerin başka olayda kullanılıp kullanılmadığına, tüfeklerin üzerlerinde ölenlere ait parmak izi olup olmadığına dair Diyarbakır Polis Kriminal Laboratuvarı'nın
araştırmasında, 7 Ağustos'ta Mardin Yenişehir Polis Merkezi'ne düzenlenen ve 4 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıda bulunan kovanların Ahmet Kaymaz'ın yanında bulunan tüfek ile atıldığı...''

Sanıkların dosyada mevcut savunmalarında, Ahmet ve Uğur Kaymaz ile aniden karşılaştıkları ikazın ardından şahısların ateş açması üzerine canlarını korumak için ateş ettiklerini ve hedef gözetmediklerini beyan ettikleri belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

'Ahmet Kaymaz'ın evin izlendiğini fark etmesi üzerine evde bulunan 'Kabat' kod adlı Nusret Bali'nin evin arka tarafından
kaçmasını sağlamak için dışarı çıktığı, Uğur Kaymaz'ın kolluk güçlerince Nusret Bali zannedilmesini sağladığı, operasyon süresince polis memurlarının son görev yerlerine henüz yerleşmemiş oluşu, havanın karanlık olması, polislerin görev sırasında gece görüşünü sağlayacak eşya sağlanmaması, Uğur Kaymaz'ın silahlı olması, silah kullanması nedeniyle Ahmet Kaymaz'ın oğlu Uğur Kaymaz olduğunun anlaşılmadığı, tanık beyanlarına göre polis memurlarının ateş seslerinden önce 'Kıpırdamayın, durun biz polisiz' şeklinde yüksek sesle bağırdığı, tanık beyanlarına göre ilk gelen atış seslerinin uzun namlulu silahlara ait olduğu ardından gelen seslerin ise kısa namlulu silahlara ait olduğu, çatışma süresinin kimi tanıklara göre 2-3, kimine göre 10 dakika sürdüğü, polis memurlarının maktullerin hayati yerleri olan göğüs ve sırt bölgelerine ateş ettiği anlaşılmıştır.

Sanık S.A'nın yasal silah kullanma sınırını aşarak, maktul Ahmet Kaymaz'ın bacağına olaydan sonra ateş etmesi Adli Tıp Raporu'na göre bu atışın hayati tehlike yaratmadığı, ancak birden çok kurşun giriş ve çıkış deliklerinin mevcudiyeti göz önüne alınarak, delilerin takdiri mahkemesine ait olmak üzerine atılı suçu işlediğine dair kanaat oluşmuştur.''

İddianamede, resmen görevli oldukları sırada yasal silah kullanma sınırlarını aşarak faili belli olmayacak şekilde ölüme sebep olma eylemini işledikleri gerekçesiyle 4 sanığın TCK'nın 49. maddesi uyarınca 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanılacak.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Yine Türk şoför öldürüldü
 Bu okulda kitap okumak mecbur!
 Reye Sendromu'na dikkat
 2 yıl kokain kullandım
 Fallarında 'polis' çıktı
 Tekel'in köstebeği sırt işçisi E.D. mi?
 Kızını aldı, sıra oğlunda
 THY uçağı kuş sürüsüne 'çarptı'
 Bu yılbaşı ılık geçecek
 Sürücü hatası altı can aldı
 İyi ki doğdun
 Alo SABAH İstanbul
 Dikkat!. İstanbul'da bu yollar onarımda
 Başımız Sağolsun
MANSUR FORUTAN
'Rahatsız Kuşak' uyuma kendine sahip çık!
Kanadalı yazar...
REFİK DURBAŞ
Çocuklar ölmesin
Ülkemizde her yıl kadınların yüzde...
SAVAŞ AY
Yüzleşmek istemesek de gerçek bu!..
Çok da yüzleşmek...
SAİT GÜRSOY
Eğitim fuarını kaçırmayın
Türkiye'nin en büyük eğitim...
HINCAL ULUÇ
Bu 'Hazine' kaçmaz!..
Bir tavsiyeBaşından sonuna...
EMRE AKÖZ
Oportünist eleştiri
Türkiye keskin virajlar alan,...
MEHMET BARLAS
İnsanoğlu hem çaresiz, hem de akılsız...
İnsanoğlu,...
Haziran'da Dortmund'da
Haziran'da Dortmund'da
Bild Gazetesi: F.Bahçe'nin sözleşme uzatma teklifini geri çeviren...
Misyon Avrupa
Misyon Avrupa
Üçüncüyüz. Önce ikinciliği, sonra da birinciliği yakalamak için...
Bütçe finali Kıbrıs düellosuna dönüştü
Baykal'ın Kıbrıs eleştirilerine yanıt veren Tayyip Erdoğan, CHP...
Baykal: Kıbrıs bizim namus borcumuzdur
CHP lideri "Hiçbir Türk hükümetinin millete mal olmuş bir davayı feda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu