kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaşam hikâyeleri birer başarı öyküsü
Yaşam hikâyeleri birer başarı öyküsü

Magazin aleminin birçok ünlüsü, şimdiki hayatını yoktan var etti... Yoksulluk içinde geçen çileli bir çocukluğa rağmen yılmadılar, usanmadılar ve şöhretin zirvesine çıkmayı başardılar.

Bir işten 10 binlerce dolar kazanıyor, İstanbul'un en lüks semtlerinde oturuyorlar. Elleri, sıcak sudan soğuk suya girmiyor. Ancak bu yaşamı hak edene kadar neler çektiler, neler? Kimisi fareli evlerde, kimisi parklarda yatıp kalktı. İşte, magazin dünyasının çile çekenleri...

ÖZCAN DENİZ
Hep yoksulluk içinde büyüdü Özcan Deniz.... Şimdi büyük bir şöhrete sahip olduğuna bakmayın. Tarabya'da son derece lüks, mobilyaları yurtdışından getirilen bir dairede oturuyor. Ama Aydın'da, çocukluktan gençliğe adım attığı dönemde, gecekondu bile sayılamayacak bir evde büyüdü. Her yeri delik olan bu evde, farelerle yaşadı Özcan Deniz. O günlerden bahsederken "Ekmeğimizi o zamanlar fareler getirirdi" diye trajikomik bir cümle kullanıyor. Şimdi ise o günlerin acısını çıkartıyor.

HANDE YENER

Asgari ücret, net 420 milyon lira civarında... Hande Yener, şimdi bu parayı öğleden sonralarını geçirdiği Nişantaşı kafelerinde hesap olarak ödüyor. Ama o vakti evvel, bu parayı kazanmak için 1 ay boyunca tüm gün ayakta çalışıyordu. Osmanbey'de bir butikte asgari ücret karşılığında tezgahtarlık yapan Hande, bu parayla hem kira veriyor, hem de dul bir kadın olarak küçük yavrusuna bakıyordu. Sofrasındaki tek çeşit yemeğe bile şükrediyordu. 10 yıl boyunca sabah 7.30'dan akşam 20.00'ye kadar şartlarda çalıştım" diyen Hande, bugünkü konumuna gelene kadar az çileler çekmemiş.

YILDIZ TİLBE
Türkiye'de hayatı film yapılacak bir kişi varsa, o kişi Yıldız Tilbe olmalıdır. Yıldız Tilbe'nin çektiği acılara, en acılı Türk filmlerinde bile zor rastlanır. İzmir'in kenar mahallelerinin birinde dul bir kadın olarak minik kızıyla birlikte derme çatma bir kulübede yaşayan Tilbe, kızına bakabilmek için bir günde tam üç işte çalışırdı. Aynı gün içinde bir konfeksiyon atölyesinde çalışıyor, öğleden sonraları evlere temizliğe gidiyor, geceleri de pavyonda sahneye çıkıyordu. Sonunda şans, onun yüzüne de güldü ve sesinin sayesinde en yükseğe tırmandı. Tilbe şimdi, bırakın albüm satışlarını, başkasına verdiği ve bir gecede yaptığı şarkılarından 20 bin dolar kazanıyor.

SEDA SAYAN
Seda Sayan'ın şimdi İstanbul'un üç güzel semtinde, değeri trilyonlar eden evleri var. En lüks mobilyalarla döşenmiş bu evlerin hepsinde mermerleri İtalya'dan getirtilmiş banyo-tuvaletler mevcut. Sayan'ın evlerinde teknoloji de üst seviyede. Sizce Seda Sayan, oturduğu evlere neden bu kadar özen gösteriyor dersiniz? Çünkü Sayan'ın çocukluğu sefalet içinde geçti. Eyüp'te bir gecekonduda 11 farklı aileyle birlikte yaşadı. Bu evlerin tuvaletleri ve banyoları bile ortaktı.

LEVENT YÜKSEL
Levent Yüksel de yoksul bir hayat süren ünlüler arasında. Şimdi bir pop starı olan Yüksel, yevmiyeyle düğün salonlarındaki orkestralarda gitar çalardı. Haftada kazandığı para, bugünün 50 milyon lirasına denkti. Bu para ancak karnını doyurmaya yetiyordu. Yüksel, sonraları bir yakınının torpiliyle o zamanların küçük yıldızı Ceylan'ın orkestrasında bile gitar çaldı. Yüksel, şimdi arabesk müzik dinlemiyor ve sohbetlerinde de "Hayatımda en çok zoruma giden de Ceylan'ın orkestrasında gitar çalmaktı" diye konuşuyor.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Çaresizliğin fotoğrafları
 Salaş giyinmenin adı 'Chav' oldu
 Artık bencil bir sevgili değilim
 Gülme krizine girdi
 Üçüzleriyle çok mutlu
5 yapraklı yonca 4 yapraklıdan iyidir
5 yapraklı yonca 4 yapraklıdan iyidir
100'e yakın filmde başrol oynayan Selda Alkor; sinemanın dört...
Şifreler kitabı sevdiriyor
Şifreler kitabı sevdiriyor
İki genç eğitim danışmanı hazırladıkları "Kaf Dağı'nın Ardı" adlı...
Latife Hanım'ın sır mektupları
"Atatürk'le evli olmak" ile evli olmak" arasındaki farkı...
Said Nursi'den Fethullah Gülen'e Nur Cemaati
Said Nursi 1876'da doğdu.
Musevi olan İstanbul vekili Karasso'ya...
Mortgage
2005 yılında yasal düzenlemeler tamamlanırsa ipoteğe dayalı, kira...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.