kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İŞÇİLERİ TIRLA ATEŞE VERMİŞLER Tekele ait TIRın taşıdığı sigaralar boşaltıldıktan sonra sadece şoför mahalli ateşe verilmiş. Ölen işçiler ise çabuk yanması için bayıltıldıktan sonra süngere sarılmıştı.
Köstebek kuşkusu
Hayatları sigara gibi kül oldu
'İstihbarat alıyorlar'

Köstebek şüphesi

İki kamyoncunun feci ölümüyle sonuçlanan sigara soygunuyla ilgili bir Tekel çalışanı gözaltında. Geride tanık bırakmamak için şoförlerin öldürüldüğü sanılıyor.

Sakarya'daki son soygun gösteriyor ki, Tekel'den birileri dışarı bilgi sızdırıyor. Nitekim dün Tekel Cevizli Fabrikası'ndan bir çalışan gözaltına alındı. İşte çetenin her bakımdan hazırlıklı olduğunu gösteren sorular:

365 milyarlık soruşturma
Çete kamyon güzergâhını nereden biliyordu? 365 milyar değerindeki 5.6 tonluk sigarayı nasıl hemen boşaltıp kaçırdılar? Park yerinde saldırıyı nasıl oldu da kimse görmedi? Tekel iç soruşturma başlattı.

Süngere sarıp diri diri yaktılar
Kocaeli polisi, yanan TIR'da iki şoförün cesedine ulaştı. Kurşun izi bulamayan polise göre soyguncular Ufuk Tuna ve Mehmet Akkoç'u bayılttı, çabuk alev almaları için süngere sardı ve diri diri ateşe verdi. Tuna 20 gün sonra emekli olacaktı.


Köstebek kuşkusu

Tekel'in TIR'ına saldırı içeriden bilgi sızdığını gösteriyor. Nitekim dün akşam Kartal'daki Cevizli Sigara Fabrikası'nda depo görevlisi bir kişi gözaltına alındı.

Adapazarı'ndayım. Gece gelen bir haberde uzun süredir aşinası ve takipçisi olduğum Tekel kamyonlarına saldırı cümlesini duyunca 'yine mi' deyip devamını okudum gelen bilgi notunun. Bu kez sadece malı gasp edip kamyonu yakmakla kalmamışlardı. Araçla birlikte iki emekçiyi de kül etmişlerdi. Az ötede bugüne gelinceye kadar ne soysuzluk ne uğursuzluk yapmışlarsa bir bir sayacağım. Ama önce Adapazarı'ndaki son olayı anlatayım. Çarşamba akşamı TEM'den geçen sürücüler, Adapazarı Alacuma'daki park alanında bir aracın yandığını telefonla jandarmaya bildirdiler. Alevler yerini kül yığınına bırakırken, yapılan incelemede korkunç gerçek de ortaya çıktı; biri direksiyon başında diğeri şoför mahallinde bulunan yatak kısmında iki ceset vardı. Cesetler, 24 saattir kayıp olan Tekel'e ait TIR'daki işçiler Ufuk Tuna ve Mehmet Akkoç'a aitti.

364 MİLYAR DEĞERİNDE Tuna ve Akkoç, ekmek parası için çalıştıkları Cevizli'deki Tekel Sigara Fabrikası'ndan 34 VDN 79 plakalı TIR'a yükledikleri 5.6 tonluk 364 milyar lira değerindeki sigarayı Denizli'ye götürmek için Salı günü yola çıkmışlardı. İki şoför ateşli silahla öldürülmemişti. Şoförler muhtemelen önce bayıltılmış, daha sonra ise iyice yanmaları için süngerlere sarılmış, ardından da TIR'la ateşe verilmişlerdi. Kül olmuş cesetlerin kime ait olduğu belli. Ancak Sakarya Nöbetçi Başsavcılığı en küçük ihtimali dahi gözardı etmemek için DNA testi istedi.

YANIT ARANAN SORULAR
Görüştüğüm üst düzey emniyet yetkilileri ve aile fertlerinin en çok üzerinde durdukları konu, Tekel içinde vahşi cinayetlere kadar varan soygun olaylarına yardım eden olup olmadığı sorusu. Bu ihtimal akılları büyük ölçüde bulandırıyor. Nasıl bulandırmasın? Soyguncuların20 GÜN SONRA EMEKLİ OLACAKTI... 22 yıldır Tekel’de çalışan Ufuk Tuna’nın iki çocuğu vardı. Son seferinde Denizli’ye doğru yola çıkan Ufuk Tuna’yı ecel Adapazarı’nda pusu kurmuş bekliyordu.bu denli büyük çaptaki malların nereden nereye gideceğini önceden öğrendikleri gün gibi ortada. Peki ama bu nasıl oluyor? Bunun istihbaratı önceden nasıl gidiyor? İşte tüm bu sorular 'Köstebek' şüphesini kuvvetlendiriyor:

* TIR'ı kaçıranlar, 5.6 ton sigarayı bir anda nasıl boşalttılar. Tonlarca sigaranın dikkati çekmeden TIR'dan indirilmesi nasıl yapıldı?

* Saldırganlar TIR'ın taşıdığı malı, ne kadar olduğunu ve hangi güzergahlardan geçerek Denizli'ye ulaşacağını nasıl ve kimlerden öğrendiler?

* Tekel'in mal taşıyan tüm TIR'ları yol boyunca talimnamelerde yer alan noktalarda mola veriyor. Akkoç ile Tuna'nın yakılarak öldürüldükleri Adapazarı Alacuma'daki park yerinde olacaklarını kimler biliyorlardı.?

KÖSTEBEK YAKALANDI MI
Dün geç saatlerde soruşurmayla ilgili bir gelişme olduğu iddia edildi. Kartal Cevizli'deki Tekel fabrikasında depo görevlisi bir kişinin bir haftadan beri "Sakarya'ya gidecek araç var mı? Oralıyım, gidenlerle ben de gideyim" dediği tespit edildi. Gözaltına alınan bu şahıs sorgulanıyor. Bazı Tekel kaynakları gözaltına alma olayını doğrularken, bir başka kaynaktan çok daha çarpıcı bir iddia geldi: Buna göre, 'köstebek' kamyonun yolu üzerinde bir başka araçla seyrederken, tesadüfen onları görmüş gibi yapıp el sallıyor. Sağa çekip duran kamyona binen bu şahıs, 'İzmit kavşağında inerim' diyerek şöförleri ikna etti. Daha sonra silah çekip olay yerine doğru kamyonu sürdürdü. Akyazı'daki TIR parkında Tekel'in aracının arkasına geri geri yaklaşan bir başka komyona sigaralar boşaltıldı. Geride tanık bırakmamak için şoförler önce bayıltıldı, sonra da yakıldı. Dün akşam fabrikadan gözaltına alınan kişinin, yolda kamyona binen kişiyle aynı olduğu ileri sürüldü.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 AB kriterlerinden kaçış kuyrukları
 Caddede altın avına çıktılar
 Avukat katiliyle kahve içti
 Bankamatikte kameralı tuzak
 Hazreti İsa'nın eşyaları bulundu
SAVAŞ AY
Tuz kokacak hem de felaket bir nedenle..
Alo...
REFİK DURBAŞ
Öğrenilmiş güçsüzlük
Bir laboratuarda deney yapılıyor.
HINCAL ULUÇ
Polis olma bilinci..
Selçuk Katkak.. Okur.. Anlatıyor..
MEHMET BARLAS
Göç veren ülke olmaktan çıkmalıyız..
Rakamları herkes...
Golün isim babaları
Golün isim babaları
Süper Lig'in gol yollarında en etkili futbolcuları kimler? İlk yarıda...
Ne diyorsak o!
Ne diyorsak o!
PFDK, G.Saray'ın sahasını 1 maç kaparken, 15 milyar da ceza kesti...
Suriye'de İsrail sürprizi
Suriye Devlet Başkanı, İsrail'le Suriye arasındaki ihtilafın...
Gül: Kıbrıs'ı uzlaşmayla çözeceğiz
Milletvekillerine Kıbrıs brifingi veren Dışişleri Bakanı Gül, kapalı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu