kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DEPREM KONUTLARINI YAPMIŞTI: Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Aydın döneminde 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yaptırılan deprem konutları inşa edildi. Depremin yıldönümünde ise İstanbul sokakları bu afişle donatılmıştı.
Eski Bakan Aydın'ın mal varlığına tedbir
İşte trilyonluk varlık

Eski bakanın milyon dolarlarına tedbir

Yüce Divan'dan Koray Aydın'ın 3.8 milyon dolarlık serveti için karar.

Yüce Divan, Yargıtay Başsavcılığı'nın başvurusu üzerine eski Bayındırlık Bakanı Aydın ve ailesinin para ve taşınır-taşınmaz malları için ihtiyati tedbir kararı aldı.
Başsavcılığın başvurusunda Aydın'ın malvarlığındaki 1.8 trilyon liralık artışı kendisinin bile açıklayamadığı belirtildi.


Eski Bakan Aydın'ın mal varlığına tedbir

Yüce Divan yargılamalarından ilk tedbir, eski Bakan Koray Aydın ile eşi ve çocuklarına ait trilyonluk malvarlığı için çıktı. Yüce Divan, Aydın, eşi Gönül Aydın ve çocuklarının 2 milyon 320 bin dolar ve 2 milyon 317 bin mark (karşılığı euro) değerindeki mallarına tedbir koydu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "ihalelere fesat karıştırdığı", "görevini kötüye kullandığı" ve "haksız mal edindiği" iddiasıyla Yüce Divan'a sevkedilen eski Bakan Koray Aydın'ın, eşi Gönül Aydın ile oğulları Halil İbrahim, Onural ve Batuhan Aydın'ın mallarına tedbir konulması istemiyle Yüce Divan'a başvurdu.

ARTIŞI AÇIKLAYAMADI
Başvuruda, Aydın'ın, 1995 ve 1999 yıllarındaki iki mal beyanı arasında, taşınmaz mallardaki artış dışında sadece döviz varlığında yaklaşık 1 trilyon 800 milyar lira artış görüldüğü, bunun ticari gelirler ve milletvekili maaş tasarrufuyla açıklanamayacağı anlatıldı. Başsavcılık farkın kaynağının sanık Aydın tarafından da izah edilemediğini kaydetti. Başvuruda, Koray Aydın'ın mal beyanlarına ilişkin tabloların incelenmesinden, savunmasında parasal değerlere kaynak gösterilen 45 daire ve 22 işyerinin ilk defa taşınmazlarının içinde aktif değer olarak 8 Aralık 1999 tarihli mal bildiriminde gösterildiği, ayrıca bu malvarlığı değerleriyle ilgili olan bir çok daire ve dükkanın daha sonraki mal bildiriminde gösterilmeye devam edildiği bildirildi.

'MALLARI ALINSIN'
Başsavcılık, iske Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'a yöneltilen suçun varlığının belirlenmesi durumunda kaynağı gösterilememesi nedeniyle haksız edinildiği kabul edilen malvarlığı değerinin, müsaderesini istedi. Bunun mümkün olmaması halinde, haksız edinilen değere eşit bedelinin hazineye ödenmesine karar verilmesi gerektiği işaret edilen başvuruda, yargılama sürecinde Aydın'a, eşine ve çocuklarına ait para ve diğer malvarlığı değerlerinin el değiştirmesi kuvvetle muhtemel olduğu belirtildi. Bu durumda, malların müsaderesi veya haksız edinilen değere eşit bedelinin hazineye ödenmesinin mümkün olamayacağını savunan Başsavcılık, bunun yargılamanın, hükmün infaz edilmesi amacına aykırılık oluşturacağını vurguladı.

YÜCE DİVAN TEDBİR KOYDU
Başvuruyu değerlendiren Yüce Divan, Koray Aydın'ın, eşinin ve çocuklarının 2 milyon 320 bin dolar ile 2 milyon 317 bin mark (karşılığı Euro) değerindeki döviz, para, taşınır veya taşınmaz malları üzerinde kamu davası sonuçlanıncaya kadar harcama, satma, devretme, bağışlama, temlik gibi tasarrufta bulunma hakkının kısıtlanması için Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası uyarınca ihtiyati tedbir kararı verilmesine oybirliğiyle karar verdi. Yüce Divan, karar örneğini gereğinin yapılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Düşmandan değil 'ağa'dan kaçıyorlar
 GATA'daki yaralı polis: Bizi ABD'li askerler kurtardı
 Mayınlı arazide petrol aranacak
 İngiliz diplomatlar Batman'ı inceliyor
 DEV-YOL Davası'nda 8 tutuklama
 Özbek Paşa, Dinçer'e tazminat ödeyecek
 Belediyeler Yasası Anayasa Mahkemesi'nde
 Latife Hanım uzun süre boşanmayı kabullenmedi
 Demirelci-Konseyci kavgası cemaati böldü
ERDAL ŞAFAK
Gerçekten hazır mısınız?
AB müzakereleri 56...
UMUR TALU
"Cep" telefonu
Cepte durduğu gibi durmuyor tabii.
ÖMER LÜTFİ METE
Serdengeçti, sırdan geçti
Merkez Bankası Başkanı...
Rumsfeld 'güreşe doymuyor'
Gençliğinde 12 yıl güreşle uğraşan ABD Savunma Bakanı, istifasını...
'Türkiye AB'ye güç katacaktır'
Tarihi 17 Aralık zirvesi bitti ancak halen Avrupa basınının...
Golün isim babaları
Golün isim babaları
Süper Lig'in gol yollarında en etkili futbolcuları kimler? İlk yarıda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu