kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evinize yapacağınız minik süslemeler ve alacağınız özel şapkalar, yılbaşı havasına girmenizi kolaylaştırır.
En güzel parti evdeki parti
Özel bir sofra için gerekenler

En güzel parti evdeki parti

Yılbaşı gecesi ne yapacağınıza karar veremiyor ve bunun endişesini taşıyorsanız, en iyisi kendi partinizi vermeniz. Üstelik bu, herhangi bir mekandaki yılbaşı kutlamasından çok daha ucuza gelecektir.

Hemen herkesin "Güzel bir yılbaşı gecesi geçireceğim"diye avuç dolusu para ödeyip ertesi sabah hüsranla uyandığı çok olmuştur. Üstelik bütün gece, meze niyetine içinde ne olduğunu kesinlikle çözemediğiniz yiyeceklerle oyalanır, dip dibe masalarda sarhoş olur, gürültü patırtı içinde eğlenir gibi yaparak vakit öldürürsünüz. Gittiğiniz mekanda, en ücra köşe hep sizindir. Kendi yılbaşı partinizden bilirsiniz; o gece "Murphy Kanunları" işler ve herkesin yeni yıl gecesi aşağı yukarı birbirine benzer. Ama her sene, aynı hatayı yapmaya devam ederiz ki, nedeni meçhuldür. Bu yüzden en iyi seçeneği evdeki partiler oluşturur. Aylık erkek dergisi Esquire aralık sayısında ev partisi vermek isteyenler için ayrıntılı bir dosya hazırladı.

Neler gerekir?
Yapacağınız ilk şey, kaç kişilik bir parti vereceğinize belirlemek olmalı. Yeni yıla kimlerle girmek istersiniz? Çok samimi olduğunuz birkaç arkadaşınızla mı, yoksa müthiş bir kalabalıkla mı? Konukların sayısı kadar önemli olan ikinci konu da, davetlilerin birbiriyle uyum sağlamasıdır. Daha da önemlisi, erkek ve kadın davetli sayısının birbirine yakın olmasıdır. Belki bire bir sayıyı tutturamayabilirsiniz ama aşağı yukarı bir eşitlik sağlamayı mutlaka başarın. Şayet büyük bir parti veriyorsanız ve davetliler biririni tanımıyorsa, ortamı ısındıracak tipteki bir-iki kişiyi listeye ekleyin.

Ortam hazırlığı
Kalabalık bir parti vermek istiyorsanız, salondaki ıvır zıvır eşyaların bir kısmını önceden boşaltmalısınız. Böylece, hem daha çok insanı davet etme şansınız olacak hem de ilerleyen saatlerde dans etmeye heveslenenlerin eşyalara çarpıp durmasını önlemiş olacaksınız. Gerekirse yerlere atacağınız minderler, konu komşudan edineceğiniz sandalyelerle ortamı takviye edersiniz. Bu sorunu hallettikten sonra ikinci ve en önemli konu bütün gece eğlenmenizi sağlayacak olan müzik sistemidir. Şayet evinizde iyi bir müzik sistemi varsa, geriye dinlenecek şarkıların seçimi kalır ki bunu da herkesin arşivinden bir-iki CD getirmesiyle çözebilirsiniz. Yılbaşı adına sağa sola bir takımDışarıda yapılan yılbaşı kutlamalarında, gürültü içinde eğlenmeye çalışırız.süsler, balonlar bağlamak adettendir. Özel ışıklandırmalı çamlarsa bunların arasında en iyisidir. Bunları halletikten sonra, mutfakta kullanılması muhtemel bardak, çanak gibi şeyleri ortada bir yerde toplayın ve bulaşık makinesini boş tutun. Bunu yapmadığınız takdirde bütün kirli tabak, çanak birbiri üzerine birikir ve ertesi sabah esaslı bir kabusla karşılaşabilirsiniz. Arka odalarda fazla kişisel eşyanızın ortalıkta bulunmamasına dikkat edin.

İçecekler
Harika bir yılbaşı partisi için "Olmazsa olmaz" ların başında gelen en önemli şey, içkidir. Şişede durduğu gibi durmama becerisine sahip olan içki sayesinde, ilerleyen saatlerde en çekingen konuğunuz dahi parti azmanına dönüşebilir. O yüzden içki konusunda cömert olmalısınız. Davetlilerin ne içeceğini tahmin etme konusunda tereddütünüz varsa, tavsiyemiz bol miktarda bira, rakı, votka ve şarap gibi en çok tercih ediler içkileri bozdolabında depolamanızdır. Bunu dışında imkanlarınız ölçüsünde farklı seçenekler bulundurmanız, misafirlerinizi memnun eder. Şayet içecek konusunda kararsız kalırsanız o zaman bol miktarda bira alın. Farklı içkiler içmek istelenlerinse tercih ettikleri içkiyi kendilerinin getirebileceğini baştan söyleyin.

Bunun dışında kokteyl hazırlamak için gerekli olan meyve sularını temin etmeniz gerekiyor. Kimin, hangi kokteyli tercih edeceğini bilemeyeceğiniz için markette satılan tüm meyve suyu çeşitlerini eve taşımanıza gerek yok. En iyi bol bol vişne, portakal, elma suyu ve soda satın alın. Kokteyl hazırlama konusunda fazla bir bilginiz yoksa internet size yardımcı olacaktır. Dolapta mutlaka bir şişe şampanya bulundurun. Ne de olsa saat tam 24.00'ü gösterdiğinde masaya dansöz çıkartmayanlar için gecenin anlam ve önemini vurgulayacak bir eylem mutlaka olmalıdır. Bu arada şu konuda hiç şüpheniz olmasın; ev sahibi olarak tüm içkileri siz temin etseniz, yiyeceklerin en alasını, mezelerin en çeşitlisini siz hazırlasanız bile, bu gece herhangi ünlü bir mekanda iki kişi için ödeyeceğiniz rakamdan daha ucuza mal olacaktır.
DİĞER YILBAŞI HABERLERİ
 Hoşgeldin 2005
 Hoşgeldin yeni yıl
 Hediyeniz özel olsun
 Unutulmaz Noel filmleri
 Sevdikleriniz için kokteyl yapın
 Uçuk kaçık alternatif kutlamalar
 Yeni yılı nasıl karşılamalı?
 Ünlü tasarımcılardan ilginç çam ağaçları
 Herkese iyi sabahlar
 Şenliklerin en güzeli meydanlarda
 Tarzınızı yenilemenin tam zamanı
 Burçlara göre hediye seçin
 Gerçekler bu ajandada gizli
Direnişçiler ABD'yi içeriden vurdu
Amerikan ABC televizyonu, Musul'daki ABD üssüne yapılan saldırının,...
Fener bayramı: 2-6
Fener bayramı: 2-6
Uşak'ta Alex, Nobre, Tuncay gibi yıldızlarını sahaya süren F.Bahçe,...
Aslan'ın Sahası Kapatılıyor
Aslan'ın Sahası Kapatılıyor
G.Saray'a F.Bahçe derbisinde hakeme atılan şişe nedeniyle bir maç...
Erdoğan'dan Suriye'ye su sözü
Erdoğan'dan Suriye'ye su sözü
Suriye ile Türkiye arasında PKK sorununun ardından su krizi de...
AB başarısını kimsenin küçültmeye hakkı yok
AB başarısını kimsenin küçültmeye hakkı yok
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Brüksel zirvesinde alınan karara...
Genelkurmay'a 'toplu mezar' için soru listesi
Genelkurmay'a 'toplu mezar' için soru listesi
Meclis İnsan Hakları Komisyonu 1993'te Kulp'ta kaybolan 11 kişiye ait...
Kurtlar 40 yıl sonra neden dağdan indi?
Kurtlar 40 yıl sonra neden dağdan indi?
Hakkari milletvekilleri bu soruya çarpıcı teorilerle yanıt veriyor:...
Sahte bilete suçüstü
Zeytinburnu'nda bir matbaada piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 504...
'Dev' olduğunu bir kez daha kanıtladı
Türkiye Haluk'u 12 dev adamdan biri olarak tanıdı. Sonra kayboldu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu