kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
57 milyon dolar çalınmış olabilir....   Polis, hırsızların euro, ABD doları ve sterlin çalındığını söyledi. Bankada 95 şubesine dağıtılmak üzere bazı günlerde 50 milyon sterline varan miktarda para toplandığını da bildirdi. Bu nedenle çalınan rakamın 30 milyon sterlin (57 milyon dolar) olabileceği ifade ediliyor.
Bankayı 2 müdüre soydurdu
Mini bilgi

Yüzyılın Soygunu

Kuzey İrlanda'da filmlere taş çıkartacak biçimde banka soyanlar 39 milyon dolarla kayıplara karıştı.

Belfast kentindeki soygun operasyonu pazar gecesi başladı. Bir grup silahlı kişi Northern Bank'ın merkezinde çalışan iki müdürün evlerini basıp ailelerini rehin aldı. Müdürler sabah bir şey yokmuş gibi işe yollandı.

ÇÖP GİBİ TAŞINDI
Bankada mesai bitince, iki müdür kendilerine verilmiş cep telefonlarıyla soyguncuları çağırdı. Güvenliğe "görevliler" diye tanıtılan soyguncular müdürlerin önceden hazırladığı banknotları çöp torbalarına ve kutulara doldurdu.

IRA KUŞKUSU VAR
Gereksiz evrak ve çöp gibi taşınan torbalar arka kapıya yanaşan araca iki saatte yüklendi. Issız bir yerde bırakılan müdürler aileleri serbest kalınca polise haber verdi. Soygunda IRA kuşkusu da var.


Bankayı 2 müdüre soydurdu

Kuzey İrlanda'da bir banka soygunu... Çalınan miktar ilk belirlemelere göre tam 39 milyon dolar (54 trilyon TL). Bazı İngiliz kaynaklar bu rakamın çok daha yüksek olduğunu söylüyor. Polis, çok iyi organize edildiğini söylediği soygunu kimin gerçekleştirdiğini bulmak için çok geniş çaplı bir operasyon başlattı. İngiltere tarihinin en büyük soygunu, dünyanın ise en büyük nakit para soygunlarından biri olduğu belirtilen olayda işleyiş ve detaylar nedeniyle polis, yasa dışı Kuzey İrlandalı bir örgütün yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Verilen bilgilere göre soyguncular, Northern Bank'ın başkent Belfast'taki genel merkezinde kasalara erişim yetki ve bilgilerine sahip iki üst düzey müdürü rehin alarak soygunu gerçekleştirdi.

PARA, KAMYONA 2 SAATTE YÜKLENDİ
Toplamda 20 kişi olduğu sanılan hırsız çetesi, bankanın bütün kasalarının giriş kodları ve güvenli geçiş kartına sahibi iki müdürün ayrı semtlerdeki evlerine pazar gecesi baskın düzenledi. Aileleri silah zoruyla rehin aldıktan sonra müdürleri Belfast'taki bir başka eve götürdüler. Pazartesi günü de hiçbir şey yokmuş gibi işe yolladılar. Hırsızlar, her iki müdüre de kendileriyle irtibat kurmaları için birer cep telefonu teslim etti. Pazartesi günü öğleden sonra müdürlerden birine telefon edip banknot halinde paralarıhazırlamasını söyleyen hırsızlar, bankaya çetenin bazı üyelerini müdürlerin ziyaretçisi gibi gönderdi. (Bu dakikadan sonra içeride olup bitenler, paranın nasıl toplanıp torbalara konduğu net değil) Banka saat 16.30'da kapandıktan ve çalışanları çıktıktan sonra bir çöp kamyonu hırsızlarca bankanın arka kapısına yanaştırıldı. Müdürler, bankanın güvenliğine zırhlı aracın bazı evraklar, depolanacak eşyalar ve çöpleri alacağını söyledi. Araçların yüklenmesi iki saat sürdü.

GÜVENLİĞİ NASIL ATLATTILAR?
Bilgiyi müdürler verdiği için güvenlik görevlileri şüphelenmedi (Bazı uzmanlar güvenlik görevlileri arasında hırsızların suç ortakları olabileceğinden şüpheleniyor). Oysa zırhlı aracı hırsızların bankanın üniformalarından giydirdikleri adamları kullanıyordu. Çöp kutularına yerleştirilmiş 9 milyon sterlin ile evrak kutularına yerleştirilmiş 11 milyon sterlini güvenlik gözünün önünde zırhlı araca yükleyip yine Kuzey İrlanda'da önceden belirledikleri bir eve götürdüler. (Polis bu yerin bankaya 1 saat mesafedeki bir çiftlik evi olabileceğinden şüpheleniyor) Müdürleri de saat 23.00'e kadar polisi aramaları halinde ailelerine zarar vereceklerini söyleyerek evlerine yolladılar. Müdürlerin süre dolduktan sonra polisi aramasıyla ortaya çıkan soygunun arkasında birçok yetkili "IRA örgütünün olduğunu" öne sürüyor. Soygunun askeri planlamayla gerçekleştiğine dikkat çeken uzmanlar "Böyle bir işi ancak paramiliter güçler yapabilir" diyor.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Direnişçiler ABD'yi içeriden vurdu
 Blair Filistin'e gitti
 Avusturya referandumu reddetti
 'Bu gördüğüm en iyi gazete manşeti'
 En küçük bebek evine dönüyor
 En zengin loto
 Büyüklere 'kırmızı nokta'lı karaoke
 Kalp krizine aşı ile önlem
 Astıma 'limoni' çözüm bulundu
SOLİ ÖZEL
Güneydeki girdap
Türk güvenlik güçlerine yönelik kalleş...
Fener bayramı: 2-6
Fener bayramı: 2-6
Uşak'ta Alex, Nobre, Tuncay gibi yıldızlarını sahaya süren F.Bahçe,...
Aslan'ın Sahası Kapatılıyor
Aslan'ın Sahası Kapatılıyor
G.Saray'a F.Bahçe derbisinde hakeme atılan şişe nedeniyle bir maç...
Erdoğan'dan Suriye'ye su sözü
Erdoğan'dan Suriye'ye su sözü
Suriye ile Türkiye arasında PKK sorununun ardından su krizi de...
Genelkurmay'a 'toplu mezar' için soru listesi
Meclis İnsan Hakları Komisyonu 1993'te Kulp'ta kaybolan 11 kişiye ait...
Kurtlar 40 yıl sonra neden dağdan indi?
Hakkari milletvekilleri bu soruya çarpıcı teorilerle yanıt veriyor:...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu