kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Bohça ıspanak

Lezzet Güneşi

Mantarlı ravyoli
Unun ortasını havuz gibi açın, yumurta, su ve tuzu ilave edip, yoğurun. Hamuru düz unlu bir zeminde hamur özleşene kadar 5 dakika daha yoğurun. Üzerini mutfak havlusu veya streçle örtüp, en az 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini düz ve unlu yüzeyde 45-50 cm. çapında açın. İç malzemeyi hazırlayıncaya kadar yufkaların üzerlerini hafif nemli tülbentle örtün. Isıtılmış yağda mantarları yüksek ateşte 3-4 dakika soteleyin, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Mantarlar ve peyniri bir kapta ezerek karıştırın. Tuz ve karabiber serpin. Karışımdan birer çorba kaşığı alıp, hamurun yarısına 5'er cm. aralıklarla yerleştirin. Hamurun boş kalan yarısını malzemeli tarafın üzerine katlayın. Hamurun malzemesiz kısımlarına hafifçe bastırın. Malzemeli kısımlar hamurun tam ortasında kalacak şekilde, hamur kesici veya keskin bir bıçakla 5x5 cm. ebatlarında kareler kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ravyolileri tuzlu bol kaynar suda haşlayıp, su yüzeyine çıkıncaya kadar pişirin. Bir tavada tereyağını eritin, adaçaylarının yarısını ilave edip, adaçayları kıtırlaşıp, tereyağın rengi hafif değişinceye kadar karıştırarak soteleyin. Ravyolileri tabaklara paylaştırın, üzerlerine adaçaylı yağı gezdirerek ve kalan adaçaylarını serperek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
Ravyoli hamuru:
*
4 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 4 su bardağı un (elenmiş)
* 3-4 çorba kaşığı su
* 1 çay kaşığı tuz
Harç:
*
2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 400 gram mantar (ince doğranmış)
* 300 gram keçi peyniri (ufalanmış)
* Tuz, karabiber
* 100 gram tereyağı (doğranmış)
* 24 adet adaçayı yaprağı (yıkanmış, kurutulmuş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 20-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 18-12-2004
 Sebzeli kolay et   / 17-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 13-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-12-2004
HAKAN & UTKU
Uykusuz her gece
(Karı koca yatakta yatarlarken adam...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mantarlı ravyoli
Unun ortasını...
Uzmanlar her bel fıtığı olanı ameliyat masasına yatırmıyor
Uzmanlar her bel fıtığı olanı ameliyat masasına yatırmıyor
Uzmanlar, bel ağrılarının ancak yüzde üçünün ameliyat gerektiren bel...
Yüz akupunkturu ile botoksa elveda
Yüz akupunkturu ile botoksa elveda
Uzakdoğu tedavi yöntemi akupunktur artık genç görünmek isteyenlerin...
Penelope kendini tutamadı!
Penelope kendini tutamadı!
İspanyol yıldız Penelope Cruz, Meksikalı güzel Salma Hayek'in...
Sevgilisi hamile mi?
Sevgilisi hamile mi?
Ünlü aktör Ben Affleck, sevgilisi Jennifer Garner'le mutlu sona doğru...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.