kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BAŞBAKANIN GÖZYAŞLARI:Törene katılan şehit yakınları ile arkadaşları şehit olan özel harekâtçılar gibi Başbakan Tayyip Erdoğan da gözyaşlarını tutamadı.
'Alçakların takipçisiyiz'

Musul'da şehit edilen 5 polisin cenaze törenleri dün yapıldı. Törene katılan Erdoğan ve Gül, Türkiye'nin bu hain saldırının takipçisi olacağını vurguladı.

Kuzey Irak'ın Musul kentinde pusuya düşürülerek şehit edilen 5 polisimiz, son yolculuklarına devlet töreniyle uğurlandı. Musul'da uğradıkları hain saldırıda şehit olan 5 özel harekat polisi için İçişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bakanlar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, yüksek rütbeli askeri erkan, milletvekilleri, valiler, şehitlerin aileleri ve çalışma arkadaşları katıldı. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile öteki siyasi parti liderleri, eski başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit ile bazı eski bakanların da hazır bulunduğu törene ABD Büyükelçiliği Müsteşarı Deutch da katıldı. Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, üzüntüsünün büyük olduğunu ifade ederek, "kutlu bir yolculukta" hayatlarını kaybeden güvenlik görevlilerinin "şehitler" saflarında yerlerini aldıklarını söyledi.

'IRAK BÖLÜNMESİN' GAYRETİMİZİN BEDELİ
Irak'ta Irak halkının bölünmez bütünlüğü için elinden gelen gayretiİçişleri Bakanlığındaki törende şehitlerin yakınları tabutlara sarılıp sinir krizi geçirdi.sarfeden Türkiye ve Türk Milleti'nin bunun bedelini, şu ana kadar kaybettiği yaklaşık 80'e yakın evladıyla ödememesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Gel gör ki bunu bilmekten uzak teröristler, caniler, ne yazık ki şu ana kadar uygulamalarını bu şekilde sürdürmektedirler. Şunu biliyoruz ki teröristin dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Çünkü şehitlerimiz savaşa gidenler değildi. Oradaki diplomatik görevin gereği büyükelçiliğimizi ve bayrağımızı korumak için görevlerine gidiyorlardı. Bu görevlerine giderken alçakça kurulan bir tuzak neticesinde şehit edildiler." Hükümet olarak, koalisyon güçleri ve geçici yönetim nezdinde olayın takipçisi olacaklarını söyleyen Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Destanı'ndan "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber/ Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber" dizelerini okudu. Başbakan sözlerini, "Biz de kendilerini o aguşunu açmış Peygamberin kucağında görüyor ve kendilerine Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize başsağlığı diliyoruz" diye tamamladı.

GÜL: OLAYIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ
Dışişleri Bakanı Gül de törendeki konuşmasında, Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğüne herkesten çok önemBABAYA SON VEDA:Şehit polislerin cenaze töreninde küçük yüreği babasının acısıyla yanan bir kız çocuğunun Babamı niye gönderdiniz diye ağlaması herkesi gözyaşına boğdu.veren, Irak'a insani yardımları herkesten çok yapan bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin bu büyüklüğünü hala takdir etmeyen hainler ve alçaklar" bulunduğuna dikkat çekti. Bu alçakların Türkiye'nin polislerine tuzak kurduklarını ve haince şehit ettiklerini belirten Abdullah Gül, "Şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti Irak'taki koalisyon güçlerinden, Irak geçici yönetiminden ve Iraklı herkesten bu katillerin ortaya çıkartılması, bunların adalete taşınması ve bunlara gerekli cezaların verilmesini sonuna kadar takip edecektir" dedi. Şehit komiser Bilal Ülgen'in cenazesi defnedilmek üzere karayoluyla memleketi Kırıkkale'ye götürüldü. Diğer şehitler Başkomiser Nihat Akbaş ile polis memurları Süleyman Karahasanoğlu, Bülent Kıranşal ve Adem Çiçek'in cenazelerinin özel bir uçakla Trabzon'a gönderildi. Musul'daki saldırıda karnından yaralanan güvenlik görevlisi Sadettin Keçe'nin ise hayatı tehlikeyi atlattığı bildirildi. Saldırıdan sonra Musul'da tedavi altına alınan Keçe, karnına isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralanmıştı. Saldırıdan kurtulmayı başararak, Türkiye'ye ulaşan emniyet görevlisi Mustafa Aktaş'ın Ankara'ya geldiği ve istirahata ayrıldığı bildirildi.

Kadir ERCAN-Cengiz UYSAL Göksel ÇAĞLAV- ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bor görücüye çıktı
 Oramiral Erdil sanık sandalyesinde
 'Kıbrıs'ta müzakereler başlasın'
 Rum tarafında Annan Planı tartışması
 Eski bakanlar Yüce Divan'da
 Şehit polisler 'vatan toprağına' döndü
 CHP'den tepki: Devletin ihmali var
 Yolsuzluğa Kıvrıkoğlu'nun sözü de engel olamamış
 Şimdi de Madam Bauer Ata'nın rakısından şikâyet ediyordu
 5 kız öğrenci yurtta intihar etmek istedi
 'Ben terörist değilim'
 Bartholomeos beraat etti
 Doktorlara on-line kontrol geliyor
 Uygur'un kayınpederi villasında öldürüldü
 Muğla'da 5.1'lik deprem korkuttu
ERDAL ŞAFAK
Bütçe ve vergi tartışmaları
Kamuoyu nedense...
ÖMER LÜTFİ METE
Derin timsahın gözyaşları
Dünyaca ünlü Türk bilim adamı...
UMUR TALU
Not etmek
Birinci not, beş insanın canına mal olan bir...
Acıların çocuğuyuz
İkinci dönem görevine resmen 20 Ocak'ta başlayacak Bush'un yeni...
Saldırılar Saddam'ın çağrısı üzerine yapıldı
İngiliz Telegraph gazetesi Irak'ta dün 66 kişinin ölümüne yol açan...
Lucescu sattı
Lucescu sattı
Sinan Engin: Lucescu, Cordoba'yı ve Nouma'yı satmıştı. İddialıyım;...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu