kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Barack Obama
ABD bu 10 isime kilitlendi

Amerika'nın Newsweek dergisi, ABD'nin geleceğini belirleyecek 10 ismi açıkladı.

ABD'nin önde gelen dergilerinden Newsweek, ülkenin geleceğine yön vereceği iddia edilen on kişinin portrelerine yer verdi. İşte yakın geleceğe damgasını vurması beklenen 10 isim.

* Susan Hockfield: Beyin araştırmaları laboratuarının başkanlığını yaptığı Yale Üniversitesi'nde kısa sürede dekanlığa yükselen Susan Hockfield, dünyaca tanınmış Massachusetts Teknoloji Enstitüsü MIT'nin 16'ncı rektörü ve bu göreve getirilen ilk kadın unvanını taşıyor. Ülkenin en önde gelen nörobiyologlarından biri olan Hockfield, özellikle beyin kanseri üzerinde yaptığı araştırmalarla tanınıyor.

* Andrea Jung: Dünyanın en büyük doğrudan satış şirketlerinden Avon'un başkanlık koltuğunda 1999 yılından beri oturan Andrea Jung Selma Hayek'in tanıtımını üstlendiği yeni bir cilt kremi serisi ile satışları 2004 yılında 5.3 milyardan 7.7 milyar dolara çıkarttı. Satışlarını yüzde 45 oranında artıran ve hedef kitlesine genç kızları da dahil eden Jung, ürünün renkleri, paketi ve yumuşaklığı konusunda hızlı ve doğru kararlar alarak bir yıldız oldu. Çinli göçmen bir ailenin kızı olarak geleneksel Asya kültürüyle yetişe Jung 2 çocuk annesi.

* Barack Obama: George W. Bush'un ikinci defa başkan seçildiği seçimlerde, senato seçimini kazanan Barack Obama, 100 üyeli Amerikan Senatosu'nun tek siyah üyesi. Demokratların 2008'deki en güçlü başkan adayı Hillary Clinton'un muhtemel yardımcısı olarak görülen Obama, Kenyalı bir baba ile Amerikalı bir annenin çocuğu. Harvard Üniversitesi'nde Hukuk okuduktan sonra dünyanın en prestijli hukuk dergisi Harvard Law Review'un başkanlığına getirilen ilk siyah olan Obama kendisini, "komik adlı cılız bir adam" olarak tanımlıyor.

* Donald Young: Henüz 15 yaşında. Tenis dünyasının parlayan yıldızı şimdiden Nike ve Head ile reklam anlaşmalarına imza attı.Michelle MonaghanUluslararası Tenis Federasyonu'nun düzenlediği 18 yaş altı turnuvalarda üç şampiyonluk kazandı. Üç yıl içinde dünya çapında şöhret kazanacağı tahmin edilen Young " En büyük hayalim bir Grand Slam turnuvası kazanmak" diyor.

* Rick Santorum: ABD'de şimdiye kadar 18 başkan çıkaran Cumhuriyetçi Parti'nin senatodaki üç numaralı ismi. Arkadaşlarına bir gün başkanlığı düşünebileceğini söyleyen 46 yaşında 6 çocuk babası Santorum, eşcinsel evliliklerinin yasaklanması konusunda çalışıyor.

* Michelle Monaghan: "Sadakatsiz", "Babalar ve Oğulları" gibi filmlerde aldığı rollerle yıldızı parlayan 27 yaşındaki Michelle Monaghan son olarak Val Kilmer ile başrolü paylaştığı "Kiss Kiss Bang Bang" isimli aksiyon-kara mizah filmiyle karşımıza çıktı. Çiftçi babasına destek olmak için modelliğe başlayan güzel yıldız, adından çok söz ettireceğe benziyor.

* Julie Mehretu: 8. Uluslararası İstanbul Bienali'ne katılan sanatçı, Minneapolis sanat merkezindeki resim sergisiyle büyük ilgi gördü. Etiyopyalı bir baba ve Amerikalı beyaz bir annesi olan 34 yaşındaki yetenekli ressam, içindeki çatışmanın resimlerine yansıdığını söylüyor.

* Craig Newmark: Eski bir bilgisayar programcısı olan 54 yaşındaki Newmark, ABD'de craigslist. org sitesi kurarak küçük ilanlarla iş ve sevgili arayanlara, günlük hayatta akla gelebilecek her konuda aracı oluyor. Şaşkınlık verici olansa web sitesi yılda 10 milyon dolar kazandırıyor.

* Tom Castro: İlk İspanyolca radyo istasyonunu 1979 yılında satın aldığı sırada ölü bir yatırım yaptığı ileri sürülen Tom Castro, iki yıl içinde ülkenin en çok dinlenen İspanyolca radyo kanalını kurmayı başardı. Teksas'ta 32 istasyonu olan bir medya grubunun başkanı olan Castro, 2005'e kadar 10 radyo istasyonu daha almayı planlıyor.

DIŞ HABERLER

DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Irak'ta kanlı gün: 62 ölü
 Seçim görevlilerinin kare kare infazı
 Bush'un şeriflik hayali
 Rumsfeld'e istifa çağrısı
 'Direnişçilere karşı kazanamadık'
 Sanki savaşa gidiyor!
 Soğuk Berlin'de 'Tropikal Park'
 Anne karnından bebek çaldı
 Emekli albay da Irak'a
 'ABD'de yargılansın'
İstifa değil istila
İstifa değil istila
Parma bozgunu ve istifalarla sarsılan Beşiktaş'ın, Sebat karşısında...
Emre Aşık kart cezalısı
Emre Aşık kart cezalısı
Beşiktaş'ta dün sarı kart gören Emre Aşık cezalı duruma düştü. Yıldız...
Erdoğan 2005'e yön verecek liderlerden
Erdoğan 2005'e yön verecek liderlerden
Dünyanın önde gelen haber dergisi Newsweek, Başbakan Erdoğan'ı...
Özkök neşteri vurdu
Genelkurmay Başkanı Özkök'ün emriyle başlatılan soruşturmada,...
'Besle kargayı oysun gözünü'
Musul'da beş özel harekât polisinin şehit edilmesine ilişkin konuşan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu