kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hedef tam üyelikti o da alındı

Türkiye için 3 Ekim 2005 tarihinin alındığı zirveden dönen Başbakan Erdoğan'ı çoşkulu bir kalabalık karşıladı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada net biçimde 3 Ekim 2005 olarak aldığını belirterek, ''Hedef tam üyelikti, tam üyeliği de almıştır'' dedi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, AB zirvesi için gittiği Brüksel'den dönüşünde karşılamak üzere çok sayıda partili Atatürk Havalimanı'na geldi. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nin önüne saat 21.30'dan itibaren gelmeye başlayan partililer, ellerinde ''AB Fatihi Sayın Başbakanımız Hoşgeldiniz'', ''AB'nin Yeni Yıldızı'', ''Sayın Başbakanımız, Sizinle Gurur Duyuyoruz'' ve ''Türkiye Olmadan AB Olmaz'' yazılı pankartlar açtı.


Başbakan Erdoğan'ın partililere hitap etmesi için de Devlet Konukevi'nin önüne bir kürsü konularak, ses sistemi oluşturuldu.

ERDOĞAN: HEDEF TAM ÜYELİKTİ, TAM ÜYELİĞİ DE ALMIŞTIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin müzakere sürecinin tarihini kesin ve net biçimde 3 Ekim 2005 olarak aldığını belirterek, ''Hedef tam üyelikti, tam üyeliği de almıştır'' dedi. Erdoğan, Brüksel dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nin önünde kendisini coşkulu bir şekilde bekleyen partililere hitap etti.

Kürsüye, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile birlikte çıkan Erdoğan'ı vatandaşlar, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarıyla karşıladı. ''Dünya lideri'' şeklindeki anonsun ardından konuşmasına başlayan Erdoğan, İstanbulluları çok anlamlı bir günün gecesinde en kalbi duygularla selamladığını söyledi.

''Dün Brüksel'de Türkiye'nin 41 yıllık süregelen bir çalışmasının semeresini, müzakere sürecini başlatma kararını almak suretiyle görmüş bulunuyoruz'' diyen Erdoğan, ''öncelikle bugünlere gelinmesinde emeği geçen tüm siyasileri, bu konuda gayreti olan teknokratları, sivil toplum örgütlerini ve hepsinden öte milleti, şahsı ve hükümeti adına en kalbi duygularla tekrar selamladığını, takdirle andığını'' kaydetti.

Bu süreçte birçok şeylerin söylendiğini, yazıldığını, çizildiğini ifade eden Erdoğan, ''Fakat hamdolsun, hükümetimiz iktidarıyla, muhalefetiyle parlamentoda gerçekten son 2 yılda çok anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Bundan dolayı muhalefet partimize de bu süreçte özellike teşekkür ediyorum'' dedi.

Parlamento dışında sivil toplum örgütlerinin çok desteğini gördüklerini, bu 2 yıl içerisinde milletin de haklı desteğini
arkalarında bulduklarını kaydeden Erdoğan, bu destek ve heyecanın arkalarında olmaması halinde bugün bu noktada olamayacaklarını bildirdi.

FARKLI BİR FİNAL

Erdoğan, ''son 2 gün gerçekten farklı bir final yaşadıklarını'' belirterek, şöyle devam etti: ''Tabii bu finalin inşallah kitabı gelecekte yazılacaktır. Yazıldığı zaman orada farklı incelikler, muhakkak o kayda geçen incelikler yer alacaktır. Netice olarak, Türkiye hamdolsun müzakere sürecinin tarihini kesin ve net olarak 3 Ekim 2005 olarak almıştır.
Hedef tam üyelikti, tam üyeliği de almıştır. Dolayısıyla AB ailesi içerisinde demokrasi mücadelemizi, hak ve özgürlükler mücadelemizi, insanımızın insanca yaşama standardını daha ilerilere getirmesi bakımından çok anlamlı adımları, bundan sonra yapacağımız yoğun çalışmalarla atacağız. Bu netice bizim için bir rehavet neticesi olamaz. Bu netice bundan sonra daha da çok çalışmamızın işaretidir, gereğinin ifadesidir. Daha çok çalışacağız, ama unutmayın ki sadece biz değil, hep bareber çalışacağız.''

Erdoğan, ''şu anda burada bakan arkadaşlarıyla, gerek AK Partili, gerekse CHP'li milletvekili arkadaşlarıyla, belediye başkanları ve milletle bir arada olduklarını'' ifade ederek, 'Yarınlara da yine aynı şekilde yürüyeceğiz' dedi. Erdoğan, dün Brüksel'de yaptıkları basın açıklamasında tüm basın mensuplarının o heyecanını burada bulunanların da görmesini istediğini
kaydederek, ''Gerçekten adeta kendileri de görsel ve yazılı medya mensubu olduklarını unutmuş ve bu milletin birer evladı olarak onlar da aynen bizim duyduğumuz heyecanı çok daha farklı bir şekilde duyuyorlardı. Demek ki bu millet bir, beraber olduğu zaman ortaya çok anlamlı tablolar çıkar ve çıkacaktır. Bunu böyle bilelim'' diye konuştu.

'AMACIMIZ HER GÜN DAHA İLERİ...'

Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: '3 Ekim'e kadar tabii önümüzde bir hazırlık süreci var. Bu hazırlık sürecini gayet iyi değerlendireceğiz ve 3 Ekim'den itibaren de müzakerelere Türkiye başlamış olacak. Şunu unutmayın, bu netice bizleri şımartmayacaktır. Bu netice bizleri rehavete sevk etmeyecektir. Çünkü amacımız her gün daha ileri, daha ileri, daha ileri... Türkiye, açılan makası muhakkak kapayacaktır. Gayretimiz hep bunun için. Sizleri, böyle anlamlı bir tabloyu ortaya koyduğunuz için tekrar şahsım, bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım adına en kalbi duygularla selamlıyorum. Gecemiz kutlu olsun, geleceğimiz aydınlık olsun. Bu karar, Türkiye'mize, milletimize, AB'ye, tüm insanlığa hayırlı olsun.'' Erdoğan'un konuşması, sık sık partililer tarafından alkışlarla kesildi.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a üzerinde ''İşte Lider, İşte AB'' ifadesi ile Türk ve AB bayraklarının bulunduğu bir çiçek hediye edildi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Yarınki Türkiye farklı olacak
 Yorgun ancak mutlu dönüyor
 Baykal'ın erken çıkışı bir AB taktiği miydi?
 DSP: Erdoğan tavizkâr davrandı
 Ağar da sert konuştu
 Dünya basınının gözü Diyanet'te
 Ermeniler'in gösterisi
 Türkiye için AB duası
YAVUZ DONAT
Büyük yürüyüş
Turgut Özal, AB'ye tam üyelik süreci için,...
MEHMET ALTAN
Metronom..
Metronom, iki vuruş arasındaki süreyi...
İtfaiye dar sokağa giremeyince öldü
Beyoğlu Yeşilçam Sokak 17 numarada bulunan beş katlı bir binada sabah...
Gevşediler.. Esnediler.. Uyudular!
Bayrampaşa Kaymakamlığı Kültür Salonu'nda minibüs şoförleri için...
Bundan İyisi...
Bundan İyisi...
1- "Müzakereler başarısız olursa Türkiye, AB'ye kuvvetli bağla...
'Uçak kalkıyor' resti düğümü çözdü
'Uçak kalkıyor' resti düğümü çözdü
Erdoğan, Kıbrıs şartına karşı "Thank you" deyip masadan kalktı ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu