kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 
Evinizde işler yolunda mı?
Çocuğuma vurmadım desem yalan olur

Evinizde işler yolunda mı?

Kayınvalidenizle ilişkileriniz nasıl? Ya kocanızla seks hayatınız? Karınız iyi yemek yapamıyor mu yoksa? Efendim? Duyamadım...

Sahne 1
Eviniz tamiratta, kocanızı ve çocuklarınızı alıp kayınvalidenizin evine yerleşmişsiniz. Evde sadece kayınvalide yok tabii. Kayınpeder ve hayatını kocanızı kıskanmakla geçiren bir ağabey de var. Salonda kitap okuyorsunuz. Kayınvalide o günkü dizisini seyretmek için kanepede yanınıza oturuyor. İlk önce kitap okumanıza rağmen bütün ışıkları kısıyor, sonra huzursuzca kıpırdıyor, sonunda dayanamayıp gidip kitabı başka yerde okumanızı rica ediyor. Kendi söylemiyor, bu iş için kocanızı görevlendiriyor.

Sahne 2
Evin her zaman en çok sevilen erkek çocuğu olmuşsunuz. Evlendikten sonra ailenizin tam karşısındaki evi satın almışsınız. Anne ve babanızın çat kapı gelme gibi bir huyu var. Ne kapıyı çalıyorlar ne de "Müsait misin?" diyorlar. Bu arada annenizin yakınlarda oturması büyük avantaj çünkü hem çocuklar için büyük yardımı dokunuyor hem de karınızdan çok daha iyi yemek yapıyor. Bir gün karınız evinizde yemek veriyor ve bütün akrabaları topluyor. Bütün gün mutfakta uğraşıyor, müthiş özeniyor. Sizin canınız biraz sıkkın. Yine iyi bir şeyler yiyemeyeceğiz bu gece diye düşünürken anneniz geliyor. Elinde kocaman bir tepsiyle ve diyor ki "Bu gece yemekler iyi olmazsa diye ben de bir set yaptım getirdim. Merak etmeyin aç kalmayacağız." Dönüp karınıza bakamıyorsunuz bile.

Sahne 3
Dedik ya evin sevilen erkek çocuğusunuz diye. Yılbaşında sizi bu kadar seven anne ve babanıza özellikle de annenize ne alacağınıza bir türlü karar veremiyorsunuz. En sonunda evdeki tost makinesinin eskidiğini fark edip yeni bir tane alıyorsunuz, üzerine de hoşluk olsun diye kendinizin, karınızın ve çocuklarınızın isimlerini kazıtıyorsunuz. Hediyeyi çok beğeniyorlar. Ertesi gün annenizin evine gittiğinizde tost makinesi yerine, bir kahve makinesi fark ediyorsunuz. Sizin üzerine özenle isimleri kazıdığınız makine geri verilmiş ve yerine kahve makinesi alınmış. İsimleri görmemişler bile çünkü paketi açmamışlar. Anneniz bu durumu öğrenince çok üzülüyor ve markete geri gidiyor. Siz sinir içinde "Bu kadar da olmaz ki" diye düşünürken eve bir telefon geliyor, arayan polis. Anne ve babanız markette arbede çıkartmaktan tutuklanmış. Rivayete göre üzeri yazılı bir tost makinesini geri vermeye çalışan bir kadını tartaklamışlar.

Sahne 4
Özenip yemek hazırlıyorsunuz. Her şeyi fırına atıp dışarı yarım saatliğine çıkıyorsunuz. Döndüğünüzde sofrayı hazırlayacak ve küçük oğlunuzun şerefine yaptığınız yemekleri sunacaksınız. Gelininiz ve oğlunuz bu aralar sizde çünkü evleri tamiratta. Siz de elinizden geldiğince onları rahat ettirmeye çalışıyorsunuz. Eve döndüğünüzde salonda bir parti olduğunu görüyorsunuz. Gelininiz sosis ve patates kızartmış. Bütün aile beraberce televizyon karşısında onu yiyor. Gelininiz size bakıp "Özür dilerim düşünemedim senin yaptığın yemeği fırından çıkarıp sosis kızarttım" diyor.


***

İçinizde hiç buna benzer bir olay yaşamayan oldu mu? Karı, koca, çocuk, kayınvalide, kayınpeder derken hepsi insan işte... Benzer olaylar yaşamamak mümkün mü? Sadece bunlar abartılı olanları. Yukarıdaki sahneler televizyondaki son tutkumdan. Dizinin ismi "Sevgili Raymond" (Everybody Loves Raymond) Comedy Max'de de var, CNBC-E'de de yayınlanıyor. Karakterler çok komik. Gelinini sürekli yaptığı yemekler ve kötü temizlik konusunda eleştiren küçük oğluna aşırı düşkün bir anne. Bütün romantik duygularını kaybetmiş her şeyi para üzerine kuran emekli bir baba. Küçük kardeşini annesi onu daha çok seviyor diye kıskanan 2 metre boyundaki polis ağabey. Kocasına aşık, kayınvalidesiyle her fırsatta itişen Debra... Spor yazarlığı yaparak geçinen, fena para kazanmayan, karısına aşık, çocuklarına düşkün, anne, baba ve ağabeyine katlanamadığı imajını veren ama onlarsız asla yapamayan Raymond... İnanın müthiş eğlenceli. "Evli ve Çocuklu"dan bu yana bu kadar gülerek izlediğim bir dizi daha yok. Tavsiye benden izlemesi sizden artık. İnanın hayatınıza dair çok şey bulacaksınız hangi karakteri yakın hissederseniz hissedin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kadınlar sadece çocukları eğitmek için okumalı   / 04-12-2004
 Çırağan Sarayı'nda bir kedi   / 27-11-2004
 Cezalı öğrenci gibiyim   / 20-11-2004
 Ona kimse çamur atamaz   / 13-11-2004
 Of, of kömür gibi yanıyorum   / 06-11-2004
 Ah şu papatya falları başka bahara kaldı   / 30-10-2004
 Evinizde işler yolunda mı?   / 16-10-2004
 Kötülük genetik mi yoksa sonradan mı?   / 09-10-2004
 "Seri ol" deyip popoma vurulmasın   / 02-10-2004
 Erkekçe kavga etmeyi senden öğrendim   / 25-09-2004
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Sokaklarda öpüşüp duruyoruz
Eskisi gibi işte. Gezip...
KENAN ONUK
Önemli müzik haberleri
Bu hafta da müzik dünyasından...
Uzanlar'ın koleksiyonu tekrar müzayedede
Uzan ailesinin Pamukova'daki çiftlik ile yatlarında bulunan içki ve puro...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.