kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Alın ağrısı miyop belirtisi!
Ağrı kesici işe yarar mı?
Tümör gözü bozabilir
Bilgisayar suçlu değil

Alın ağrısı miyop belirtisi!

Göz bozuklukları çeşitli baş ağrılarına sebep olabiliyor. Ensedeki ağrı hipermetropa, alın ağrısı ise miyopa işaret ediyor... Göz tansiyonunun yarattığı ağrı da sıklıkla apandisit sancısı ile karıştırılabiliyor

Florance Nightingale Göz Hastalıkları Direktörü Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, baş ağrısı çeken insanların ilk adım olarak göz doktoruna gitmesini öneriyor. Ardından sinüzit şüphesi için kulak burun boğaz uzmanına, sonra yönlendirmeye göre nöroloğa başvurulabileceğini anlatıyor. Bahçecioğlu, göz çevresini kaplayan baş ağrılarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

* Ne tip baş ağrıları göz hastalıklarından kaynaklanır? Göz sorunlarından kaynaklanan baş ağrıları genellikle göz çevresini kapsamakla birlikte, alından enseye kadar içeren ağrılar da bize göz hastalıkları konusunda ipucu verir. Sürekli, hafif şiddetli baş ağrılarının yanı sıra bütün vücudu etkileyen, hastayı kusturacak kadar şiddetli olan ağrılar içeren bir tablo da karşımıza çıkabilir. Bazen göz kökenli ağrılar o denli şiddetlenir ki, hastanelerin acilinde bu hastalara akut apandisit teşhisi dahi konulabilir. Akut göz tansiyonundan kaynaklanan bu şikayetler göz doktoru tarafından kolaylıkla teşhis edilebilir.

40 YAŞ ÜSTÜ RİSK ALTINDA
* Göz hastalıkları içinde en büyük ağrıyı akut göz tansiyonu mu yaratır?
Her yaştaki hastada görebileceğimiz akut göz tansiyonu büyük şiddette ağrı yaratabilir. Apandisit ağrısından, mide bağırsak hastalığına, beyin tümörüne kadar pek çok hastalığı çağrıştırabilir. Ağrılar birden bastırır ve şiddeti artarak devam eder, hasta o kadar dayanılmaz bir ağrı çeker ki, mutlaka hastaneye başvurur. Genelde gözbebeği büyüdüğünde yani; karanlıkta örneğin yatmak üzereyken ortaya çıkar. Uykudayken bile uyandırır. Akut göz tansiyonu olan hastanın çektiği ağrı nedeniyle doktora gitmeme şansı zaten yoktur. Göz tansiyonu hastalıkları içinde akut glokom fazla ortaya çıkmaz. Onun daha fazla gözüken formu 'kronik göz tansiyonu'nda ise, ağrı olmaması hastalığın sinsi ilerlemesine neden olur. Bundan dolayı akut göz tansiyonundaki ağrı hastanın işine yarar ve tedavinin bir an önce başlamasına yol açar. Kronik göz tansiyonunda ise, baş ağrısı görülmediği için yıllarca ilerleyen hastalık körlüğe götürür. Sinsi ilerleyen kronik göz tansiyonu 40 yaşının üzerindeki her on kişiden birinde görülebilir. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre geri kalmış ülkelerin körlük ana nedenlerinden biri olan kronik göz tansiyonu baş ağrısına yol açmadığı için aslında çok daha tehlikelidir. Akut göz tansiyonu ise, yarattığı baş ağrısı nedeniyle körlükle sonuçlanmadan tedavi imkanı sağlar. Bu nedenle, göz tansiyonunda baş ağrısı önemli bir ipucudur.

* Göz ağrıları en çok hangi hastalıklarla karıştırılıyor? Göz hastalıklarından kaynaklanmayan, göz çevresini kapsayan ağrıların başlıca nedeni sinüzittir. Bu ağrıları göz hastalıklarından ayrılan en önemli faktör pozisyona göre ağrının değişip değişmediğidir. Sinüzit nedeniyle göz çevresi ağrıyan hastalar baş pozisyonlarını değiştirdiklerinde, o pozisyona uyan ağrı yer değiştirir. Örneğin; başlarını öne eğip bacaklarının arasına aldıklarında ağrının şiddeti artar ve ağrı noktası yukarı hareket ederse, bu sinüzit belirtisidir. Gözden kaynaklı baş ağrıları ise sabittir ve baş hareketiyle şiddetini değiştirmez.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Hırstan Uzak Yapılan Spor Mutluluk Hormonunu Artırıyor
 Çocukların Aşırı Spor Yapması Hormon Sistemini Bozuyor
 Futbol Oynamadan Önce Makarna Yiyin
 Egzersizi 20 Dakikadan Az Yapmayın, Aniden Bitirmeyin
 Midenin Dostu Ihlamur
 Süt İçmek Cildi Koruyor
 Gebelikte Folik Asit Tartışması
 Kadın-erkek Herkes Gençlik Peşinde!
 Buzdolabı Bilgileri
 Duyguları Gizlemek Baş Ağrıtıyor
 Alın Ağrısı Miyop Belirtisi!
 Anne Ve Babasında Migren Olan Yüzde 75 Risk Altında
 Az Uyku Şişmanlatıyor
 Dünya Sağlık Örgütü Uyarıyor: Tedaviye Güçlü İlaçtan...
Mutsuzluk önerileri
Mutsuzluk önerileri
Bugün, hayata tersinden bakalım ve mutlu olmak için değil de mutsuz...
Lezzet Güneşi
Lezzet Güneşi
Brüksel lahanalı çorba
Isıtılmış zeytinyağında, soğan,...
Mutluluğu eski aşkında buldu!
Mutluluğu eski aşkında buldu!
Hande Ataizi, 4 Ağustos'ta Fethi Pekin ile nikâh masasına...
Sevil Sabancı'yı çabuk unuttu!
Sevil Sabancı'yı çabuk unuttu!
Merhum Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı ile milli binici...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.