kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Geceden beri içiyoruz diye söze başlayan üniversitelilerin amacı derbi bahanesiyle biraz eğlenmek.
Yok böyle derbi

Çünkü burada "sahanın içindeki değil dışındaki hayatı" okuyacaksınız. Derbi bahanesiyle buluşan, derbinin keyfini çıkaran taraftarın hayatını Ayşe Özyılmazel yazdı.

Amaaan ben de ne korkakmışım. Şu maça bir gidişim vardı ki görülecek manzara. Oysa ne pandik atan çıktı, ne "Ooof off kömür gibi yakıyorsun yavruum" tonunda laflar yedim, ne bıçaklanan oldu, ne gerginlik yaratan, ne de kavga... Cim Bom'un erkekleri pek kibarmış... Pazar günkü derbiden önce görevim Ali Sami Yen çevresinin raporunu çıkartmak. Bir kadın gözüyle yani. Hani son dönemlerde acılı Adana kıvamında hadiseler oldu ya bakalım neler değişti, taraftar alemi ne boyuta yükseldi... Galatsaraylılar'ın arasına akacağım, kaynayıp iki laf edeceğim,Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil ve Ali Kırca Cimbomlu olunca atv ekibi tam kadro maçtaydı. Yayın Koordinatörü Korcan Karar da dahil.onu bunu süzüp bildireceğim. Eh güzel!.. Güzel de hafif yollu tedirginim, korkuyorum valla. Maçları evden seyretmek dururken, buralara gelinir mi hiç? Deli miyim ben? Canımı sokakta mı buldum? Ama iş bu; ölmek var dönmek yok!

İstikamet Burger King
Aldığım istihbarata göre Galatasaray camiası Mecidiyeköy'deki Burger King ve civarında toplaşırmış. Demek ki istikamet belli. Burger King'e yaklaşırken yüreğim küt küt. Hem yabancıyım, hem de kadın... Ahali sarı kırmızı kaşkolları, şapkaları, formaları kuşanmış kaldırımlara konuşlanmış. Kimi köşedeki Köftejii'den köfte ekmek yiyor, kimiTarkan Bildirici eşiyle 23 yıldır maça geliyor (yukarıda). Oğlunun isteğini kırmayıp boyanan bir taraftar (yanda).elindeki birayı yudumluyor. Haa unutmadan; Köftejii'nin köftelerini tattım süper, şöyle soğanlı moğanlı, salatalı, nefis ve üç Yeni Türk Lirası. Neyse ki köfte falan derken, etraftakilere kaynamayı başardım. Hepsi "ultrAslanlar"mış... "Biz olay çıkartmaya değil, maç izlemeye, eğlenmeye geliyoruz" diyorlar. Hatta biraz önce Mecidiyeköy Gima'nın orada Fenerli taraftarlarla yolları kesişmiş arada polis varmış. Sadece karşılıklı tezahüratlaşmışlar o kadar. Fenerbahçe'de oturan ama sapına kadar Cim Bom'lu Fazıl Şahin ise az önce iki kız, iki erkek Fenerbahçe taraftarının Galatasaraylılar'ın arasından geçtiğini ve kimsenin birTaraftarın buluşma mekanlarından biri de Köftejii... Gelen köfte yemeden gitmiyor. Ben de geleneğe uydum. Kendime yarım ekmek ziyafet çektim.şey yapmadığını söyledi. Aynısı Kadıköy'de olsa görürdüm ben onları. Duyduğuma göre Fenerbahçeliler öğlen saatlerinde stada girmişler. 1981'den beri Galatasaray tribünlerinde maç izleyen Tarkan Bildirici eşiyle de maça geliyormuş ancak "Eşimi asla Kadıköy'e Fener maçına götüremem" dedi. Başka tarafta on-onbeş kişilik erkek grubu ellerinde biralar, içip tezahürat yapıyorlardı. Hani ana avrat cinsinden. Ama onlar için küfür ve maç ayrılmaz ikili. "Kaçtan beri içiyorsunuz?" diye soruyorum, hep bir ağızdan gülerek "Dün geceden beriii..." Hepsi Yeditepe, Koç ve Bilgi gibi üniversitelerin öğrencileri, hepsifanatik Galatasaraylı. Aralarından Cevdet Köroğlu'nun ikizi Kamil Fenerliymiş. Cevdet "Kamil'i hayatta buraya getiremem" diyor. Tabii bu hadise sadece aralarında espri konusu. Burger King'in sokağında Köftejii mahallini geçtikten sonra, Duran Sandwiches ve meşhur Meşale var. Duran'ın önünde atv ekibi kızlı erkekli, şapkaları, formaları kuşanmış Ali Kırca'yı bekliyorlardı. Daha aşağıdaki Meşale'de tam şenlik var. Taraftarlar karşılıklı kaldırımlara bölünmüş tezahüratlaşıyor. Meşale'ye daha fanatikler takılıyor sanki. Ama en bombası kızlar grubu; "ultrAslan bayanlar!" Başkanları Betül Koyuncu. Sarı saçlı, yeşil gözlü acayip güzel bir kız,Stada giriş sırasında polislerce sıkı bir aramadan geçirildim...tam fıstık. Betül yirmi iki yaşında, on üçünden beri her maça geliyormuş. 1998'de "ultrAslan bayanlar"ı kurmuş. Bunlar altı kız, özel kırmızı mini montları ve aksesuvarlarıyla her maça, hatta deplasmanlara bile gidiyorlar. Ve erkekler yanlarında halt etsin, tezahüratın kralını onlar yapıyor!

Tezahüratın ettiği...
O sırada karşı kaldırım yeni bir tezahürata başladı. Bizim kaldırımdan "Aman abi en son bunu söylediğimizde Fener'den altı yedik değiştirin" itirazları yükseldi. Yani taraftarın batıl inançları da var. Sokakta ilerliyorum. Aaa! Sarıkırmızı bir vatandaş kolilerden bir şeyler dağıtmakta. ArtıkBayan amigolar özel montlar yaptırmış. Tezahüratta erkeklere beş basıyorlar. Liderleri Betül (üstte, solda)...açıldım ya, hemen soruyorum "Abi ne bunlar?" Konfetiymiş. On kişi hazırlamışlar. "Ne kadarda yaptınız?" diye soruyorum, "Temmuzdan beri çalışıyoruz abla" demez mi? "Hadi canım, beni mi yiyorsun, ne temmuzu!..", "Abla sen hiç maça gelmiyorsun galiba..." GS Store'da alışveriş yapanlar, üç saattir kuyrukta stada girmeyi bekleyenler, yüzlerini sarı kırmızıya boyayanlar, büfelerde tıkınanlar, dört bir yanda güvenlik ve polisler... Maç çıkışında herkesin genel kanısı "Biz böyle bir derbi görmedik"ti. Bu kadar sakin, bu kadar durgun ve olaysız bir derbi Galatasaray- Fenerbahçe tarihinde yok yani...

AYŞE ÖZYILMAZEL

DİĞER SPOR HABERLERİ
 196 gramlık uğur
 Kimse galibiyete gölge düşürmesin
 Hagi'li Cimbom derbilerin kralı
 Nobre'ye baksınlar
 Beckham krizi
 Biz de varız
 Parma-parça
 UEFA Kartalı
 Haber Hattı
 Süper Lig panoraması
 Maksat spor olsun
ÖMER ÜRÜNDÜL
M.United sendromu
F.Bahçe'nin derbide farklı yenilgiyi...
MURAT DEMİRYAS
En değerli 3 puan
Ligin kaderini etkileyecek derbi...
RECEP GİRGİN
Eagle Dance favorim
1.AYAK: Adana pistinde start...
Dünyanın gündemi Türkiye
Dünyanın gündemi Türkiye
Türkiye AB'yi, dünya basını Türkiye'nin AB yolunu konuşuyor. İki...
Komando albay müdür olunca İETT'den ayrıldım
Komando albay müdür olunca İETT'den ayrıldım
Başbakan Erdoğan, 1974'te geçici işçi ve futbolcu olarak girdiği...
'Mega' Vega
'Mega' Vega
2001'de rol aldığı 'Seks ve Lucia' adlı filmdeki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu