Lezzet Güneşi
Tahinli bohça Unun ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, sirke ve tozşekeri katıp, iyice yoğurun. Üzerini örtüp, en az 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, düz unlu bir yüzeyde merdane ile 10 cm. çapında açın. Tahin, tozşeker ve fındığı iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurların ortasına bir çorba kaşığı tahinli malzeme koyup, hamurların kenarlarını bohça şeklinde kapatın. Susama batırıp, katlı kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (35-40 adet) * 3 su bardağı un * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 125 gram tereyağı * 1 çorba kaşığı yoğurt * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 çay bardağı tahin * 1 çay bardağı tozşeker * 1 çay bardağı fındık (dövülmüş) * 5 çorba kaşığı susam
Vişne keyfi Un, 2 çorba kaşığı şeker, kabartma tozu ve muskatı karıştırın. Tereyağını ilave edip, robottan geçirin. Başka bir kapta tozşeker ve mısır nişastasını harmanlayıp, suyu ilave edin. Şeftali ve vişneyi katıp, koyulaşıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sıcak tutun. Yoğurt ve yumurtayı unlu karışıma ilave edin. Meyveli karışımı 2 lt. kapasiteli bir kek kalıbına koyup, üzerini kaşığın arkasıyla düzeltin. Üzerine yoğurtlu karışımı yayıp, 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1,5 su bardağı un * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1/2 çay kaşığı toz muskat * 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin * 1/2 bardağı tozşeker * 4 tatlı kaşığı mısır nişastası * 1 çay bardağı su * 4 adet elma * 500 gr. vişne * 1 çay bardağı yoğurt * 2 adet yumurta (çırpılmış)
|