kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Tahinli bohça
Unun ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, sirke ve tozşekeri katıp, iyice yoğurun. Üzerini örtüp, en az 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, düz unlu bir yüzeyde merdane ile 10 cm. çapında açın. Tahin, tozşeker ve fındığı iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurların ortasına bir çorba kaşığı tahinli malzeme koyup, hamurların kenarlarını bohça şeklinde kapatın. Susama batırıp, katlı kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER (35-40 adet)
*
3 su bardağı un
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 125 gram tereyağı
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı tahin
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı fındık (dövülmüş)
* 5 çorba kaşığı susam

Vişne keyfi
Un, 2 çorba kaşığı şeker, kabartma tozu ve muskatı karıştırın. Tereyağını ilave edip, robottan geçirin. Başka bir kapta tozşeker ve mısır nişastasını harmanlayıp, suyu ilave edin. Şeftali ve vişneyi katıp, koyulaşıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sıcak tutun. Yoğurt ve yumurtayı unlu karışıma ilave edin. Meyveli karışımı 2 lt. kapasiteli bir kek kalıbına koyup, üzerini kaşığın arkasıyla düzeltin. Üzerine yoğurtlu karışımı yayıp, 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 1,5 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1/2 çay kaşığı toz muskat
* 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
* 1/2 bardağı tozşeker
* 4 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 1 çay bardağı su
* 4 adet elma
* 500 gr. vişne
* 1 çay bardağı yoğurt
* 2 adet yumurta (çırpılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 11-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 09-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-12-2004
 Tarçınlı beze   / 03-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 02-12-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Seven adam beğenir, beğenmezse kendi bilir!
Ay, Allah...
GÜLSE BİRSEL
Kadın oyuncuların en büyük derdi!
Ne Avrupa Yakası'ymış...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tahinli bohça
Unun ortasını havuz...
Midenin dostu ıhlamur
Midenin dostu ıhlamur
Ihlamurun içinde uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, reçine ve...
Süt içmek cildi koruyor
Süt içmek cildi koruyor
Uzmanlar, güzel bir cilt için günde yarım litre süt içilmesini...
Yılbaşı cicilerini seçtiler!
Yılbaşı cicilerini seçtiler!
İstanbul'un elitleri, Chopard'ın yeni cicilerine bayıldılar.
Güzellik dediğin taraftarın içindedir
Güzellik dediğin taraftarın içindedir
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ın 'En güzel bayan taraftarlar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.