kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
20 milyona kiralık kaleci
20 milyona kiralık kaleci
Spor yapıp para kazanıyorlar

20 milyona kiralık kaleci

Halı sahada kaleci bulma sorunu artık sona erdi.

Türk insanının pratik zekası yeni bir meslek yarattı; "kiralık halı saha kalecisi"! Maç yapıp stres atacaksınız ama kimse kaleye geçmek istemiyor. Saati 20 milyon liraya bir kaleci kiralayıp maça başlayabilirsiniz.


20 milyona kiralık kaleci

Halı saha maçını herkes seviyor ama hiç kimse kalede durmak istemiyor. İşte bu yüzden "kiralık halı saha kalecisi" diye bir meslek doğdu. Birçok amatör kaleci, ek iş olarak kiralık kalecilik yapıyor.

Artık halı sahaların birçoğunda "Kiralık kaleci bulunur" ilanları yer alıyor. Kiralık kaleciler bir saatlik maçtan 10 ile 20 milyon lira arasında para kazanıyor

Türk insanının sınır tanımaz yaratıcılığı bir meslek daha ortaya çıkardı; kiralık halı saha kalecisi... Halı sahada maç yapacaksınız ama ekipten kimse kaleye geçmek istemiyor. Çözüm kolay; 20 milyon lira verip bir kaleci kiralıyorsunuz. Hem kaleci sorununu çözüyorsunuz hem de profesyonel bir kaleciniz olduğu için rakip takım karşısında avantaj sağlıyorsunuz. Artık İstanbul'da birçok halı sahada "kiralık kaleci bulunur" ilanlarına rastlanıyor. Farklı mesleklere sahip olan ancak kalecilik yapabilen birçok kişi kiralık kalecilik yapıyor ve ek gelir sağlıyor. Neredeyse adım başı rastlanan halı sahalarda, haftanın her günü akşam saatlerinden gece yarılarına kadar maç oluyor. Genellikle 25-45 yaş arasında olan, iş güç sahibi birçok erkek halı sahalarda top peşinde koşturuyor. Futbolculuk geçmişleri, çocukken mahalle aralarında oynadıkları maçlardan ileri gitmeyen halı saha futbolcularının tek amacı var; spor yapmak. Bu yüzden kazanmak bile ikinci planda kalıyor. Amaç spor yapmak olduğu için herkes çok koşturup çok ter atmak istiyor. İşte, kaleye geçenin bu şansı pek olmuyor. Dolayısıyla kimse kaleye geçmeyi tercih etmiyor. Bu yüzden halı saha maçlarında kaleci büyük sorun oluyor. Bu sorun, 10'ar dakika sırayla dönüşümlü olarak kaleye geçilerek çözülmeye çalışılıyor. Üç yıl önce işte bu sorunu gören bir "girişimci" kiralık kalecilik mesleğini başlattı. Devamlı gittiği halı sahaya maça gelenlere "Bana biraz para verin, kaleye ben geçeyim, siz de kaleye kim geçecek derdinden kurtulun" diyor. İstenilen para 5-10 milyon lira civarında olduğu için bu teklife "plonjon" yapıyorlar. Girişimci kalecinin kısa sürede birçok müşterisi oluyor. Bunu duyan Ayberk Yağız adlı bir başka girişimci "halisahakalecisi. com" adıyla bir internet sitesi kuruyor. Kiralık kaleci sağlayan bu site bir yılı aşkın süre İstanbul ve Ankara'da isteyenlere kiralık kaleci temin ediyor. Fakat nedendir bilinmez geçen yıl bu internet sitesi kapanıyor. Ancak kiralık kaleciler bireysel olarak çalışmaya devam ediyor. Şu anda İstanbul'un çeşitli halı sahalarında maç yapan takımlara hizmet veren 20'ye yakın kiralık kaleci var. Halı sahalarda soyunma odalarının camlarına telefon numaralarını yazarak veya tavsiyeyle müşteri buluyorlar.

HEPSİNİN BAŞKA İŞİ VAR
Kiralık kaleciler, bu işi ek iş olarak yapıyorlar. Hepsinin profesyonel olarak yaptığı bir işi var. Kimisi cep telefonu tamircisi, kimisi tekstil fabrikası işçisi, kimisi de futbol antrenörü. Çoğunlukla maçlar geceleri yapıldığı için asıl işlerini aksatmadan kiralık kaleciliği yürütüyorlar. Kalede profesyonel kaleciler kadar başarılı olan bu kişiler bir saat süren maç için 10 ile 20 milyon lira arasında değişen bir ücret alıyorlar. Çoğunun her hafta maç yapan düzenli müşterisi var. Kaleciler genellikle evlerinden alınıp evlerine de bırakıldıkları için ulaşım giderleri de karşılanmış oluyor. İstanbul'un çeşitli halı sahalarındaki maçlara kiralık kaleci olarak çıkan Selim Özel, Yusuf Taslı ve Yasin Yurtgönül'le konuştuğumuzda yaptıkları işten memnun olduklarını, ufak tefek sakatlanmalar dışında fazla sorun yaşamadıklarını ve birçok yeni insan tanıdıklarını öğreniyoruz. Amatörce maçlar yapılan halı sahalarda yakında kalelerde hep profesyonel olacak gibi görünüyor. Çünkü kiralık kalecilik hızla yaygınlaşıyor. Hem kiralayanlar hem de kiralananlar bu durumdan çok memnun. Maça çıkanlar kaleye kim geçecek sorunundan kurtuluyor, kaleciler de az da olsa ek gelir elde ediyor. Siz de kaleci sorunu yaşıyorsanız oynadığınız halı saha yöneticilerine talebinizi iletin, mutlaka bir kiralık kaleci sağlayacaklardır.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Sarı bilezik modası
 Bir kadına yazılan en güzel şiir!...
 Sanatın gözüyle Ortadoğu
 Perdeler kapanmasın
 Hayatın içinden kendine bakış
 Yayın hayatında yeni bir isim
 Oryantal ile doğuma hazırlık
 Ünlü tasarımcılardan kişisel aksesuarlar
 Uygun fiyata şık ve trendy adımlar
 Yeni yılda saçlar rengarenk
 Onlar doktorların sevimli yardımcıları
 Ahmet beni güldürmek için gönderildi!
 Nişantaşı'nda caz geceleri
 Yöneticiler buluşuyor
 Yüzlerce yıl sonra bile tehlike yaratan sırlar
 Padişah torunu da işsiz kalırmış
 Haftanın Kitapları
 Halk sevdi, sultanlar katletti
 Beceriksiz futbolcuların tarihi
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Sevmek için tanımak gerekmez
Sevmek için tanışmak da...
Bir otelde üç zaman, üç aşk
Bir otelde üç zaman, üç aşk
'Kalbin Zamanı' kağıt üzerinde ilginç bir hikaye olsa da, seyirciyi...
Korkunç aile yine korkunç bir filmle geri dönüyor
Korkunç aile yine korkunç bir filmle geri dönüyor
Alabildiğine kaba çizgili ama yer yer güldürebilen, özellikle modern...
Uzanlar'ın koleksiyonu tekrar müzayedede
Uzan ailesinin Pamukova'daki çiftlik ile yatlarında bulunan içki ve...
At arabalı müze gezisi
Padişahların cuma hutbelerini dinlemek için kullandıkları iki kez soyulan...
Güçsüzlük ve ölüm bu resimlerde
Galerist'te 9 Aralık'ta başlayan ve 8 Ocak'a kadar devam edecek olan Elif...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.