kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce
Seksi kızlar bir arada
Türk müziğinin farklı örnekleri
Kısa filme davet var
"Akıl hastanesinde bir gün"ü izleyin
Sezenciler buluşuyor

Ajandaya bakmadan program yapmayın

Hayatımız yaşadığımız günlerle değil içinde yer aldığımız dakikalarla, anlarla örülüdür. Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlarla karşılaşabiliriz, kim bilir?


Dışarı Çıkmadan Önce

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
Hayatımız yaşadığımız günlerle değil içinde yer aldığımız dakikalarla, anlarla örülüdür. Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlarla karşılaşabiliriz, kim bilir?

11 Aralık Cumartesi
Her kadına özel takı.
Adı: HiShe. Hem atölye, hem satış yeri. Atölyenin sahibi Dilara Şeşen, aslında televizyon programcısı. Selin Okçu'dan ders alıp meslek değiştirmiş. Bilezik, kolye, küpe, duvar aksesuarları, yüzük ve tokaları, cam ve gümüş kullanarak yapıyor. Her şey tek. 35 ile 100 milyon arası değişen takıları alabilir ya da kıyafetinize göre yaptırabilirsiniz. İtalyan camı kullanıyor. Cam çubuklarını 1300 derecelik ısıda eritip şekillendiriyor. Tel: (0212) 262 84 80

12 Aralık Pazar
Kitabın adı: Mozart'ın Berberi.
Yazarı. Wolf Wondraschek. Çevirmeni: Nafer Ermiş. 156 sayfalık kitaptan yedi cümle: 1. Çöllerdeki kumun, gökyüzündeki güneşin deli olduğunu söylediler ona. 2. Çünkü ölüm, insanın artık konuşmaması değil, söylediklerinin anlaşılmamasıdır. 3. En eski anılarının kaybolan dünyasıyla ahenk içinde, şimdi yeni göçebeler yürüyordu yollarda ve bu sadece gökyüzünün bilinen dört yönünde değildi. 4. Belki de Batı'nın hiçbir rolü yoktu ve bilmecenin çözümünü Doğu'da aramak gerekiyordu. 5. Her şeyi anlamaya çalışmak saçma. 6. Bir daha gelmese kimse onu özlemezdi. 7. En umutsuz ilişkilerin bile, hala inançla kendini emanet ettiği bir başlangıcı vardır.

13 Aralık Pazartesi
Almanların favori lokantası ve buluşma yeri.
Adı: Kay's. Gelenler bir alt sokakta ya da köşede oturuyor. İş paydosundan sonra İstanbul'da yaşayan Almanların şen şakrak sesleri duyuluyor. Sahibi Suat Bey uzun yıllar Almanya'da yaşamış. Almanların sevdiği yemekleri yapıyor. Özel günlerde özel mönüler var. Noel gecesi olan 24 Aralık'ta kırmızı lahanalı ördek gibi. Burayı bilen Türkler de çok seviyor. Berlin usulü elmalı ciğer 16 milyon. Tel: (0212) 249 50 24.

14 Aralık Salı
Kaplıca Keyfi.
T.C. Sağlık Bakanlığı işletiyor. Yalova Kaplıca Tesisleri'nde tarih yaşamaya devam ediyor. Dünyanın her yanından gelen insanlar burada şifa arıyor. Çeşitli çeşmelerde göz suyu, mide suyu gibi şifa veren suları insanlar içiyor ya da gözüne damlatıyor. Kurşunlu Hamamı'nda böbrek, karaciğer, safra kesesi, romatizma, mide hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara karşı kürler yapmak mümkün. Yalova Termal Oteli'nde kalınca otelden verilen bir giriş kartıyla şunlardan yararlanmak mümkün: Açık Havuz, Kurşunlu Sauna, Sıra Banyolar, Valide Banyo.

15 Aralık Çarşamba
Neşeli Yemekler.
Restoranın adı: Neşe Teyze'nin Yeri. Kadıköy'den Ümraniye minibüsü. Yenişehir, Soyak'ta Palmiye Evleri önünde iniliyor. İleriye biraz yürüdüğümüzde solda iki katlı bir bina. Girişinde yer alan bir restoranın adı: Neşe Teyzenin Yeri. Neşe Teyze çok güzel yemek yapan biri. Ev yemekleri, dolmalar, börekler, kurabiyeler, salatalar. Aç olmasanız bile yemek istiyorsunuz. Ümraniye.

16 Aralık Perşembe
Müzik.
U2 grubunun dünya listelerinde hızla yükselen geçen hafta çıkardıkları albümlerinin adı: How To Dismantle An Atomic Bomb. (Bir atom bombası etkisiz hale nasıl getirilir) Bu albümdeki bir şarkının adı: One step closer/Bir adım daha yakın. One step closer to knowing/I'm on an island at a busy intersection/ I can't go forward, I can't turn back/Can't see the future/It's getting away from me/I just watch the tail lights glowing/One step closer to knowing. Türkçesi: Anlamaya bir adım daha yakınım/ Yoğun bir kavşağın içinde bir adadayım/ İleriye gidemiyorum/ Geri dönemiyorum/ Geleceği göremiyorum/ Gelecek benden uzaklaşıyor/ Sadece solgun ışıkların parıltısına bakıyorum/Anlamaya bir adım daha yakınım.

17 Aralık Cuma
Fotoğraf.
Yağmurda ya da karda fotoğraf çekmek. İki fotoğraf adresi: 1. Eski ahşap ev. Tavanı göçmüş. Odaların mavi boyalı duvarları ve gökyüzü görünüyor. Ordu Ağası Sokak 30 No: 2. Çukurcuma, Ağa Hamamı Sokak No: 55'in karşısında, nalburun yanındaki eski apartmanın dördüncü katında boyu üç metreyi geçen bir ağaç yaşıyor. Ayrıca: İstanbul otobüs duraklarında haritalar bulunuyor. Bu haritaların içinde 'You are at this point' yazıyor. Bulunduğunuz yeri işaret eden. Peki hayatımızda, içinde bulunduğumuz 'Point'ler neler acaba? Keşke bir de ruh haritası olsa bir yerlerde: İşsiz. Aşık. Üzüntülü. Sevdiğinin telefon etmesini bekleyen diye bulunduğumuz durumu yansıtsa.

Semra Aktaş

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 At arabalı müze gezisi
 Güçsüzlük ve ölüm bu resimlerde
 Padişahların sporu 'girya'
 Hayat veren mineraller
 Mutluluk zihninizde
 Çizgilerden zehir akıyor
 Bridget makyaj harikası
 Sınırların ötesindeki aşklar
 Yeni mekanlar denemek isteyenlere
 Sıradan bir erkekle evlenemezdim
 Kendine ve çevresine sürekli zarar veren çocuğa dikkat
 Firavunların dev hazineleri
 Şarap eşliğinde hediye seçimi
 "Yazbukey" adını çok duyacaksınız
 Bir kase süte sığan sağlık
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Eviniz için aradığınız her şey bu dükkanda
 Müşterileri onlara çok güveniyor
 İnternetteki ışık elçileri
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Sokaklarda öpüşüp duruyoruz
Eskisi gibi işte. Gezip...
KENAN ONUK
Önemli müzik haberleri
Bu hafta da müzik dünyasından...
Uzanlar'ın koleksiyonu tekrar müzayedede
Uzan ailesinin Pamukova'daki çiftlik ile yatlarında bulunan içki ve puro...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.