kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GECEYARISI EKSPRESİ OLAY YARATMIŞTI: 1978 yılında gösterilen Amerikalı bir öğrencinin Türkiye’de yaşadıklarını anlatan film, gösterildiği bütün ülkelerde büyük gişe başarıları yakalamış, 5 dalda Oscar almıştı. İşkence sahneleri nedeniyle Türkler’in tepkisini çeken filmin senaristi bugünün ünlü yönetmeni Oliver Stone’du.
Stone korkusunu yendi, geliyor

Geceyarısı Ekspresi filminin senaristi Oliver Stone sonunda Türkiye korkusunu yendi. Pazartesi gecesi sadece 24 saatliğine İstanbul'a gelecek ünlü yönetmen ziyaretinin amacını "Geçmişi unutturmak" olarak açıkladı.

Korkusunu yendi, geliyor

Geceyarısı Ekspresi'nin senaristi Oliver Stone Türkiye'ye geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak pazartesi günü İstanbul'a gelecek olan Stone, ziyaretinin amacını "Geçmişi unutturmak" olarak açıkladı.

Çok değil, tam bir ay önce Los Angeles'ta söyleşi yapmıştım Oliver Stone ile. Büyük İskender'in hayatında önemli bir yer kaplayan homoseksüel tercihini öne çıkardığı için Yunanlar'ı ayağa kaldıran filminin basın gösterimi için oradaydım. Ben, "Acaba Geceyarısı Ekspresi filmiyle ilgili soru sormama izin verirler mi" diye düşünürken Türk olduğumu öğrenen Stone, konuyu kendisi açmıştı. Demişti ki "Hiçbir zaman Türkiye'yi yerin dibine batırayım diye bir düşüncem olmadı. O filmden dolayı rahatsızlık duyuyorum. Türkler'le artık barışmak istiyorum." Açıkçası size de biri bunları söylese tepkiniz aynı olur. "Gelin o zaman" demiştim. "Ne duruyorsunuz? Gelin Türkiye'yibir de bugün görün." Oliver Stone, yanındakilere bakıp şöyle demişti: "Aslında Büyük İskender'in galasını Türkiye'de yapacaktık ama 'Türkler seni sevmiyor' dediler. Ben de korktum. Bırakın da ülkenize geleyim artık..."

PAZARTESİ GECESİ İSTANBUL'DA
Ben söyleşi yaparken yanımda bulunan Pinema Filmcilik'in sahibi Pamir Demirtaş da duymuştu Stone'un söylediklerini. Hemen araya girdi. "Bekliyoruz" deyip ekledi: "Biz aracı oluruz. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanımız Erkan Mumcu da istiyor gelmenizi. Güvenliği hiç problem etmeyin. Sizin korktuğunuz gibi değiliz." Bir ay önce Los Angeles'te yapılan bir söyleşide iletilen bu teklif, Oliver Stone'un çok hoşuna gitmiş. Pamir Demirtaş Stone'unYönetmenliğini Stone’un yaptığı Büyük İskender filminde Angelina Jolie ve Colin Farrell rol alıyor.davete sıcak baktığını Bakan Erkan Mumcu'ya bildirince işler daha da hızlanmış. Bütün organizasyon tamamlanmış ve Stone'a "Bırakın geleyim diyordun biz bıraktık, gel" denilmiş. Şaka bir yana dünyaca ünlü yönetmen Oliver Stone pazartesi akşamı İstanbul'da olacak. Güvenlik gerekçesiyle kalacağı otelin ismi gizli tutuluyor. Ama Los Angeles'ta yaptığımız söyleşinin bir bölümünde ismini duyduğu Çırağan Sarayı'nı sorduğunu hatırlıyorum.

KARŞI KIYIYA DA BİR ÖZÜR
Peki Oliver Stone niye Türkiye'ye geliyor ve İstanbul'da kimlerle görüşecek? Pamir Demirtaş, Stone'un geliş amacının tamamen geçmişi unutturmak olduğunu söylüyor. "Salı sabahı Bakan Erkan Mumcu ile bir basın toplantısı yapacak. Ardındanher gazeteden seçilen bir kişiyle bire bir konuşacak. Öğleden sonra da gidecek zaten. Oliver Stone'un buraya gelmesinin en büyük sebebi Türkiye ile barışmak. Kendisinin de söylediği gibi Geceyarısı Ekspresi'ni artık unutmak ve unutturmak istiyor." Oliver Stone kuşkusuz sadece Geceyarısı Ekspresi'yle ilgili sorulara yanıt vermeyecek. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile Türk sinemasınnın farklı açılımlar yakalayabilmesi için bir dizi toplantı yapacak, sinema sektörünün önde gelen isimleriyle görüşecek. Ya Büyük İskender filmi? Stone, İstanbul'da Büyük İskender filminin tanıtımını yapacak, hatta belki de karşı kıyıya buradan bir özür yollayacak. Kim bilir?
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Önümüzdeki hafta neticeyi alacağız
 Kerkük-Yumurtalık açıldı
 Aydınların bildirisi
 Zana'dan açıklama
 Özal'a hakaret gibi teklif: Satıştan komisyon alırsın
 Parayı silaha değil çocuklara verin
 'Şövalyelere ihtiyaç var'
 Eğitim-Sen 17 Aralık sonrasına
ERDAL ŞAFAK
Leylagiller ne istiyor?
Leyla Zana grubu...
MEHMET ALTAN
Avrupalılar hangi soruları cevaplamalı?..
Türkiye haklı...
Bush'la bir akşam yemeği 350 milyar
Seçimleri kazanan ABD Başkanı George W. Bush'la aynı masada kutlama...
Berlusconi 'kıl payı'yla
İtalya Başbakanı Berlusconi, beş yıldır süren rüşvet davasında...
Zirve tırmanışı
Zirve tırmanışı
Beşiktaş, donmuş zeminde Kayseri'den galibiyeti söke söke aldı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu