kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Mayruk tablosu'nun fiyatı 7 bin ile 10 bin YTL arasında
'Mayruk tablosu'nun fiyatı 7 bin ile 10 bin YTL arasında
Mankenlerle davetliler podyumda dans ettiler

'Mayruk tablosu'nun fiyatı 7 bin ile 10 bin YTL arasında

Yıldırım Mayruk'un, tüm gelirini Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi yapımına bağışladığı "2023'e Hikayeler" defilesi; hem kreasyonu ve sunum şekli hem de perde arkasında yaşananları ile kendisinden söz ettiriyor. Üç farklı seans halinde sunulan defileden 150 bin Dolar bağış toplandı.

Ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un 2023'e Hikayeler adı altında düzenlediği defilelerin 11.'si geçtiğimiz cuma günü gerçekleşti. Üç seans halinde sunulan defilede Mayruk'un 2005 kış koleksiyonunu ünlü mankenler tanıttı. Modacı Yıldırım Mayruk'un yardımcısı Barbaros Şansal, defilenin perde arkasını anlatırken ortaya trajikomik bir olay çıktı. Şansal'ın iddiasına göre; çok ünlü bir sosyetik bayan, sırf bağış yapmamak için yürüyen merdivenlerden ters yönde inmiş.

150 BİN DOLAR TOPLANDI
Defilenin geliri Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi'nin yapımı için kullanıldı. Üç seansta toplanan 150 bin Dolar ile okulun üç katı tamamlandı. Bağış toplanma sırasında yaşanan olay ise, sosyetede son zamanlarda en çok konuşulan konu oldu. Bu olayı Barbaros Şansal şu şekilde anlattı: "Üç seans halinde düzenlenen bir gösteri sunduk. 11.30'da bir sektörel sunum vardı. Bu sunumda izleyici olarak 700 öğrenci ve öğretmen kabul edildi. Öğretmenler Haftası olması dolayısıyla da ihtiyaç sahibi öğrenci ve öğretmenlerden para alınmadı. Diğer öğrenci ve öğretmenler ise, 10 milyon liralık bağış yaptılar. Yapılan bu bağışlar da Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi inşaatında kullanıldı. Okula yardım kampanyasını bu defile ile biz başlattık. 700 öğrenci ve öğretmen, sabahın ilk saatlerinde saygın bir şekilde gelip, defileyi izlediler. Öğleden sonraki ikinci seansı izleyen sosyetikler ise, izdiham yarattılar. Hatta, eşi çamaşırcı olan sosyetik bir bayan sırf bağış yapmamak için yukarıya doğru hareket eden yürüyen merdivenden aşağıya indi. Sonra da 'Çoluk çocuğa defile yapıyorlar' diye basına açıklama yaptı."

KİMLİĞİNİ GİZLİYOR
Son günlerde sosyetede herkes bu kadını konuşuyor. Bağış yapmamak için Amerikan filmlerindeki kovalamaca sahnelerinde olduğu gibi, yürüyen merdivenlerin ters yönünden aşağıya inen bu sosyetik bayanın kimliğini gizli tutuyor Şansal. Sadece eşinin çamaşırcı bir işadamı olduğu ipucunu veriyor. 'Onu da kendisinin utanması için veriyorum' diyen Şansal, sözlerine şu şekilde devam etti: "Çoluk çocuk dediği bu ülkenin geleceğidir. O insanlar, kız teknik liseleri, olgunlaşma enstitüleri, tekstil konusunda eğitim veren üniversitelerde okuyan öğrenciler. Yani; gelecekte bu sektörde yer alacak isimler. Bu çocuklar o sosyetik kadınlar gibi 10 tane marka ismi değil, işin mutfağını biliyorlar. Bu ifadeyi kullananlar defileyi, diğer don sutyen defileleriyle karıştırıyorlar herhalde. Bu hanımın eşi o tarz defilelere meraklı olduğu için o da meraklı herhalde."

İLK KEZ FİYAT AÇIKLIYOR
Bu zamana kadar fiyatlarını basına yansıtmayan Yıldırım Mayruk'un tablo diye nitelendirdiği kreasyonlarının fiyatları ilk kez açıklandı. 78 tabloluk koleksiyonda; ayakkabı, saç, makyaj ve aksesuvardan oluşan bir Yıldırım Mayruk tablosunun fiyatı; 7.000 ve 10.000 (7 milyar-10 milyar TL) Yeni Türk Lirası arası değişiyor. Artık kurumsallaştıklarını da söyleyen Şansal; "İlk kez biz kurumsallaştık. Yeni moda laboratuvarında her şey elektronik. Bizim elimize artık para değmiyor. Muhasebemizin ve ticaretimizin temeli artık elektronik" diyerek, her şeyin bir sisteme bağlı olduğunu belirtiyor.

AMAÇLARINA ULAŞTILAR
Defilenin perde arkasını detaylarıyla anlatan Şansal amaçlarına ulaştıklarını da belirtti: "2005 kış koleksiyonumuzun tanıtıldığı 2023'e Hikayeler'in 11.'si amacına ulaştı. Cumhuriyet'in 100. yılına kadar sürmesini hedeflediğimiz hikayelerimize daha da radikal bir ivme kazandırırak yolumuza devam ediyoruz."
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dünya turundan Afrodisias'a geldi
 Farklı ve şanslıyız
 Önce kokteyl sonra alışveriş
 Kim daha iyi çocuk yetiştirir?
 'Pasta' artık onun 'lezzet' markası oldu
 Diana'nın erkekleri
 En çok dedikoduyu İtalyanlar yapıyor
 Queen Mary 2'de 'obezlik' değişimi
 İnsanların üzerine basmayacağı bir film bu
 Boğalar'ın kariyeri de aşk hayatı da tavan yapacak
HAKAN & UTKU
İkinci Milli Vanilli vakası
O Vanilli vakası...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
İncirli kek
Mısır unu ve 1,5 su...
Anne ve babasında migren olan yüzde 75 risk altında
Anne ve babasında migren olan yüzde 75 risk altında
Migren; stres, açlık, uykusuzluk, parlak ışık, lodos ve sigara gibi...
Az uyku şişmanlatıyor
Az uyku şişmanlatıyor
İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmanın...
Değirmenin suyu nereden geliyor?
Değirmenin suyu nereden geliyor?
Müzik dünyasına geçiş yapan mankenlerden Demet Akalın'ın, iki...
Evlendiler (mi?)
Evlendiler (mi?)
Nurettin Hasman ile sevgilisi Eda Taşpınar'ı geçenlerde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.