kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İtalyan sofrası
İtalyan sofrası
Caprese
Panzella
Panna Cotta

İtalyan sofrası

Akdeniz'in simgelerinden biri olan İtalyan Mutfağı, doğal ve lezzetli malzemeleri, farklı bölgelerden seçenekleriyle herkesi tatmin edebilecek bir çeşitliliğe sahip. Kimileri için sadece makarna ve pizza olarak algılansa da aslında bu mutfağın sunabilecekleri sanılandan çok fazla. Biz İtalyan yemeklerini Türk damak zevkine uygun olarak bir araya getirdik. İtalyanların ilk yemek olarak tercih ettiği "pasta" yani makarnayı, ana yemek olarak sunmayı uygun bulduk. Önden ise leziz ve hazırlanması kolay tarifler verdik.

BRESAOLALI VE MANTARLI LINGUINE

Öncelikle sosu hazırlamak için domatesleri irice doğrayıp sarımsaklarla birlikte robota koyun. Püre olana kadar çalıştırın. Bu püreye zeytinyağını ekleyin ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca şerit şerit doğranmış bresola ile dörde bölünmüş mantarları içine atın. Karabiberi de ilave edip kısık ateşte beş dakika pişirin. Bu arada büyük bir tencereye makarna için bol su, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz koyduktan sonra kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca linguineyi kırılmamasına dikkat ederek tencereye atın ve birbirine yapışmaması için sık sık karıştırarak pişirin. Çok yumuşamadan ateşten alın suyunu süzün. Tencereye geri boşaltın ve üzerine hazırladığınız sosu ekleyin. Üzerine traşlanmış parmesan serpiştirerek servis yapın.

Malzemesi (6 kişilik):
* 1 buçuk paket linguine
* 200 gr. bresola (dana füme et)
* 200 gr.mantar
* 5 adet domates
* 3-4 diş sarımsak
* 1su bardağı traşlanmış parmesan
* 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sunay BABAHAN

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Sağlıklı yaşam faşizmi
 Otyam'ın kadınları artık gülümsüyor
 Dağcılık mabedinde bir hafta
 Modacı enflasyonu yaşanıyor
 Farklı mekanlar, tatlar
 Dışarı çıkmadan önce
 Bu ne krizi bilemiyorum!
 Uzakdoğu'dan değişik tatlar
 Farklı mekanlar keşfedin
 Polanski, Dickens ile buluşursa
 Ailecek izlenebilecek bir film
 "34 FCP 14 vurdu kaçtı"
 32 yıldır hokus pokus diyor
 Dalmak en iyi terapi
 Hem eğlence hem spor
 Geleceğin mucitleri hayallerini anlattı
 Egzotik Fas lezzetleri
 Farklı mekanlar keşfedin
 İstanbul artık onların evi oldu
    Yazarlar
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Hasılat rekoru kıran 'Civciv'
Geçen haftanın 7 filminden...
Olay gecesi polis kapıda bekliyormuş
Olay gecesi polis kapıda bekliyormuş
Zeynep Tokuş ile jinekolog doktor kocası Alp Nuhoğlu arasındaki dayak...
Doktorları açığa alıp özele destek verdiler
Doktorları açığa alıp özele destek verdiler
Zeynep Kamil'deki tüp bebek skandalı büyüyor. Merkezde çalışan...
Aksu: Kırmızı Sokak Projesi yok, olmaz da
İçişleri Bakanı Aksu, "Bakanlığımca valilerden kırmızı sokaklarla...
Üstü örtülü gelişme
Aksu "yasak değil, tespit" diyor... Doğrudur. Ancak içkili yerler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.