kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çemberimde Gül Oya gezdik seti doya doya
Çemberimde Gül Oya gezdik seti doya doya
İkinci gün 1970'lere döndük...
Dizinin tutması mucize

Çemberimde Gül Oya gezdik seti doya doya

Başarılı yönetmen Çağan Irmak'ın senaryosunu yazıp, yönettiği Çemberimde Gül Oya'nın izleyici üzerinde bıraktığı etkinin sırrını öğrenmek için kamera arkasını ziyaret ettik. Irmak'ın titiz ve sakin çalışmasına, oyuncuların dizide kazandıkları alışkanlıkları sete taşımalarına tanık olduk. Başarının, tüm ekibin azmiyle gerçekleştiğini gördük.

Fabrikatör Dinçer Bey'in gözü gibi sakındığı kızı Yurdanur, ailesinin ve çevresinin karşı çıkmasına rağmen solcu bir gence aşık olur. Bundan sonra da hikaye başlar. 1970'ler Türkiyesi'nde geçen ve günümüze de devam eden bu hikayenin adı 'Çemberimde Gül Oya'. Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı, senaryosu da Irmak imzalı dizi, zengin oyuncu kadrosu ve geçmişe götüren görüntüleriyle genç yaşlı pek çok kişinin üzerinde büyük bir etki bıraktı. Peki neydi bunun sihri?

SET, 11 FARKLI MEKANDAN OLUŞUYOR
"Bu dizinin tutması mucize" diyen yönetmen Çağan Irmak'ın ve 11 farklı mekânda çekimleri sürdürmeye çalışan 80 kişilik ekibin nasıl bir sihir yarattığını öğrenebilmek için 'Çemberimde Gül Oya'nın setini ziyaret ettik. Yoğun bir çalışma içinde olan oyuncuları evlerinde ziyaret ettik. İlk gün günümüzde süren hikayeye tanık olurken, ikinci gün 1970'li yıllara hep birlikte geri döndük... Avşar Filmin yapımcısı olan dizi, zengin bir oyuncu kadrosuna sahip: Selda Alkor, Kenan Bal, Mehmet Ali Nuroğlu, Özge Özberk, Hüseyin Avni Danyal, Oya Semerci, Suzan Aksoy, Goncagül Sunar, Tuğba Büyüküstün, Şerife Sezer, Melissa Sözen... Renkli öykülerle dolu dizi, 11 farklı mekanda çekiliyor. Beylerbeyi'ndeki tarihi Lazın Konağı, Emirgan, Baltalimanı, Tarabya ve Cihangir'deki 4 değişik daire, İkitelli'deki Hürriyet binası, Eyüp'te bir ilkokul ve meyhane, Alibeyköy'de bir gecekondu, Yedikule'de istasyon mahallesi dizinin çekildiği alanlar. Diziyi mercek altına almaya günümüzün yansıtıldığı Emirgan'da başladık; eşi Cemile'ye kök söktüren, oğlu 'Hasan'a yapmadığı işkenceyi bırakmayan kötü baba 'Kenan'ın evinde... 'Yurdanur'un müstakbel damat adayı 'Hasan'ın babaevi, ev hanımı Remziye Vural'a ait. Evin günlüğü 350 milyon lira. Kendi evinde çekim esnasında bir köşede sessiz sedasız oturan Remziye Hanım'ın bu evinde daha birçok dizi çekilmiş; Baba Evi, Bizim Mahalle, Şarkılar Seni Söyler... 120 metrekarelik bu apartman dairesinde daha doğrusu sette, oyunculardan günümüzdeki 'Yurdanur'u canlandıran Selda Alkor, kötü baba 'Kenan'ı canlandıran Hüseyin Avni Danyal ve şiddete maruz kalmasına rağmen hiç sesini çıkarmayan anne 'Cemile'yi canlandıran Oya Semerci var. Başta Çağan Irmak olmak üzere 30 kişiyi bulan teknik ekip de burada.

SAHNEYİ İYİ ANLATIYOR
Çekimler evin en büyük odasında gerçekleşiyor. Normalde televizyon odası olarak kullanılan küçük oda da oyunculara tahsis edilmiş. Makyajlar, saçlar burada yaptırılıyor. Çekim arasında oyuncular sigarasını, çayını kahvesini burada içiyor. Kim hangi köşeyi bulursa oraya çöküyor. Çağan Irmak, çok disiplinli, dakik bir yönetmen. Sahne ne kadar zor olursa olsun, sahneyi oyuncularına o kadar iyi anlatıyor ki, herkes bir çırpıda oynuyor rolünü. Çekimlerin hepsi zamanında başlıyor ve bitiyor. Irmak, Aklına gelen her sahneyi, en ufak detayı bile çekiyor, masraftan da hiç kaçınmıyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Koçlar'ı yaz aylarında aşk sonbaharda miras bekliyor
 Ünlü çiftçiler içlerini döktü
 Size geri dönerse
 Zeynep Başkan herkesi ağlattı
 Erkek neden aldatır?
 Mutlu ilişkinin sırrını sahnede anlatıyorlar
 Karı koca koçlar evde aşk, potada savaş yaşıyor
 Atatürk tasvirli ustura 22 milyara alıcı buldu
 Yeni yılla birlikte mum satışı arttı
HAKAN & UTKU
Ekümeniklik özel dosyası
Olan oldu bir kere. Anlamı...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Salamlı dana sarma
Zeytinyağı,...
Dünya Sağlık Örgütü uyarıyor: Tedaviye güçlü ilaçtan başlamayın!
Dünya Sağlık Örgütü uyarıyor: Tedaviye güçlü ilaçtan başlamayın!
Ağrı kesici ilaçlar; ağrı şiddetine, tipine, yerine, süresine göre...
4 yıl sonra sahneye çıktı
4 yıl sonra sahneye çıktı
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOMSFED) Hilton Center'da...
Torun hasreti bitiyor
Torun hasreti bitiyor
Ender Mermerci'nin New York'ta yaşayan kızı Yosun Reza, 13...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.