kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce
Aylin Aslım'ı dinleyin
Devrimci romantik
Antik kent için konser
Büyülü şehir sizleri çağırıyor
Kedilerin bin bir hali gözler önünde
Mucizelere tanık olacaksınız

Okumadan dışarı çıkmayın

Çırağan Oteli'nde Tuluyhan Uğurlu konseri, AKM'de Alexander Rudin yönetiminde Moskova Musica Viva Oda Orkestrası, Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde dev kadrosuyla Mucizeler Komedisi müzikali haftanın kaçırılmayacak etkinlikleri...


Dışarı Çıkmadan Önce

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?.

Geçip giden günlerimiz içinde dakikalar yer alır. Biz aslında dakikaları yaşarız... Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?

4 Aralık Cumartesi Sergi
Harika bir heykel sergisi: "Vahdet-i vücut'tan şaman'a". Mehmet Aksoy. "Şaman Davulcusu" adlı mermer yontusu çok etkileyici. Mehmet Aksoy şöyle diyor: "Rasyonel dünya, teknoloji, insan, doğa, düşler, mitler ve ruhlar dünyası birbirlerini biçim bozucu aynalardan seyrediyor. İnsan artık zararlı. Oysa her insan biraz şamandır. Köklerin dünyasına dönmek, onunla iletişim kurmak ister." Sergi 28 Aralık'a kadar açık. Galeri Apel. Tel:(0212) 2927236. Ek bilgi: Mehmet Aksoy'un yaşama sevinci bulaşıcı. Çocukluğunda okulun duvarına aşık olduğu bir kızın resmini çakısıyla çizmiş. Heykele önem verilmediğinden şikayetçi.

5 Aralık Pazar Kitap okumak
Yazar:
Suzan Samancı. Kitabın adı: Korkunun Irmağında. Kasım 2004. 146 sayfalık kitaptan yedi cümle: 1. Balık kokusunu gidermek için limon kabuğu yakmışlardı. 2. Konuşamazsak yüreğimiz tümden kurur. 3. Yeni diktirdiği dantel tül perdeyi araladım 4. Nehirden safran rengi buhar yükselirken, köpekler dolanıyor, at seven o ihtiyar yere çömelmiş uzaklara bakarak sigara içiyordu. 5. Eve gittiğimde sessizlik yüreğime taş gibi otururdu. 6. Loş bara gittiğimizde herkes bize bakıp gülüyor sandım. 7. Odaya geçtiğimizde çay, yumurta, süzme yoğurt ve pekmezden oluşan yemeğimiz hazırdı.

6 Aralık Pazartesi
Şarapevi/Bar
Adı: Oduncu. İki tane salonu bulunuyor. Ortada bar var. Garsonların kırmızı önlükleri var. Duvarlarda odun dekorasyonu: Odunlar muntazam bir şekilde istiflenmiş gibi duruyor. Gündüzleri Türk Pop müziği çalınıyor ama akşamları yabancı müzik var. Akşam üzeri bir dostunuzla gidip bir şarap içebilirsiniz. Duvarlarda eski siyah beyaz fotoğraflar asılı. Tel: (0212) 249 22 48 Not: Beşiktaş'ta Nilka Ticaret dükkanının camında: "Öğrencilere hazır dikilmiş perde bulunur" yazıyor.

7 Aralık Salı
Turistik Esnaf Lokantası
Adı: Sofra. Haftanın yedi günü de gitseniz bıkmazsınız... Çünkü çok çeşit yemek var. Her türlü ızgara, dönerin yanı sıra çeşit çeşit tencere yemekleri favori. Patlıcan ve patates musakkası harika. Pidesi özel. Sıcak getiriyorlar. Fiyatlar çok uygun, şöyle ki: 7 kişiden dördü tencere yemeği, yanına pilav, 3 kişi döner, 2 adet şalgam suyu, 3 ayran, iki de buzlu limonlu çay, koca bir salata toplam 36 milyon TL. Marmaris'e gidip de burada yemek yememek büyük eksiklik. Eski garajlara giderken sağda. Ek Bilgi: Hiçbir yerde Barlar Sokağı'nda olduğu kadar dövme yapan dükkanlar yoktur.

8 Aralık Çarşamba
Borç Çorbası
Harika bir kış çorbası. Kazakistan usulü: Bir büyük şerit halinde kesilmiş soğanı ve pancarı zeytinyağında kavur. Az sonra rendelenmiş havuç ekle. Kırmızı lahanayı soğan gibi doğra, ilave et, karıştır, 10 dakika daha bu şekilde kavrulsun. Sonra 5 bardak su ekle. Bir büyük patatesi zar şeklinde kes ve daha önce içine attığınız lahana hafif pişince patatesleri ekle. Patates pişince küp şeklinde kesilmiş domatesi de ekle. Beş dakika sonra kış çorbanız hazır. Not: Kereviz, maydanoz, patates, havuçlu balık çorbası da yapabilirsiniz. Sebzeler pişmeye yakın balık ekleyin, en son yemeden önce yumurta sarısı ve limon suyuyla bir terbiye yapıp içine katın.

9 Aralık Perşembe
Osmanlı Tuğlaları
Yeni bir mekan. Adı: Ansaneri. Cafe-Bar. Lazca, başkaldıran anlamına geliyor. İşletmenin sahibi Gülay Ekşi yıllardır çalıştığı şirketten ayrılarak bu yeri açıyor. Eski bir binanın iki katında yer alıyor bar. Duvarlar eski tuğlalardan örülü. İçerisi dışarısı, iç mekan dış mekan gibi olmuş. Tuğlaların üzerinde eski Türkçe kelimeler, sayılar. 15 masalı mekanda 80 kişi ağırlanabiliyor. İki kat arasında merdivenlerde karşınıza Dali'nin Don Kişot resminin perforeden yapılmış hali çıkıyor.
Tel:(0212) 251 09 00 Beyoğlu.

10 Aralık Cuma
Yılbaşı Hediyeleri
Yılbaşı hediyesi alma / seçme şansı. Kermes gibi, müzayede gibi satışa sunulacak hediyelik eşyaların arasında çeşitli resimler de yer alıyor. Ressamlardan bazıları Müfit İşler, İsmet Değirmenci, Besim Aydar, Füsun Öcal. Ayrıca değişik objeler var: Eski daktilo, kitaplar, eski radyo, cam likör takımları, biblolar. Satışa 10 Aralık'ta 18.30'dan itibaren gerçekleşecek. Emine ile Murat'ın işlettiği Cihangir Sanat Galerisi'nde. Defterdar Yokuşu no: 94.
Tel:(0212) 244 64 75

Semra Aktaş

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kendine ve çevresine sürekli zarar veren çocuğa dikkat
 Firavunların dev hazineleri
 Şarap eşliğinde hediye seçimi
 "Yazbukey" adını çok duyacaksınız
 Bir kase süte sığan sağlık
 Eviniz için aradığınız her şey bu dükkanda
 Müşterileri onlara çok güveniyor
 İnternetteki ışık elçileri
 Yeni Mekanlar Denemek İsteyenlere
 Bu 'Aralık'tan herkes geçer
 Ustaların tabloları ilk kez İstanbul'da
 56 yaşındaki mucize anne
 Ustalarla aynı sahneyi paylaşıyor
 Sushi ile gelen güzellik
 Sinop'u dünyaya kotrayla tanıttı
 Vitaminini bilin ona göre seçin
 Travmalara yogayla terapi
 Bu takvimin yıldızları hayvanlar
 Hişşşt! Kürekler Konuşuyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kadınlar sadece çocukları eğitmek için...
FİLİZ AKIN
Yeşilçam filmleri hiç eskimeyecek
Televizyon yokken en...
KENAN ONUK
Mozart ve Fazıl Say
Mozart 19. yüzyılın, en çok ilgi...
ŞAFAK KARAMAN
Nihayet
Müzik marketlere uğradığımda yeni çıkan albümler...
Her giden mutlaka şarapla dönüyor
Bulgarlar'ın şarapları hem çok ucuz hem de çok kaliteli. Özellikle kırmızı...
128 yıllık tarihi kilise eğlence merkezi oldu
Beyoğlu'ndaki Surp Asdvazazin Kilisesi'nin bir bölümü şimdi eğlence sektörüne...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.