|
|
Kaparili schnitzel
Un ve tuzu karıştırın. Eti una bulayıp, fazla unları dökmek için sallayın. Yumurta sarısı ve sütü çırpın. Unlu etleri yumurta sarısına batırıp, ekmek kırığı ile kaplayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 20 gram tereyağını ısıtıp, etlerin her iki taraflarını orta ateşte pişirin. Tavadan alıp, sıcak tutun. Başka bir tavada kalan yağ ve 20 gram tereyağını ısıtıp, sarmısakları yaklaşık 3 dakika soteleyin. Un ve şarabı karıştırarak katıp, karışım koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın. Limon suyu, et suyu ve kapariyi ilave edip, 5 dakika pişirin. Kalan tereyağı, maydanoz ve tuzu katıp, çırpın. Etlerin üzerine kaparili sosu dökerek yeşillik ve haşlanmış patates ile servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet dana schnitzel * 6 çorba kaşığı un * Tuz * 2 adet yumurtanın sarısı (hafif çırpılmış) * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı gram ekmek kırığı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 60 gram tereyağı * 2 diş sarmısak * 2 tatlı kaşığı un * 1 kahve fincanı sek beyaz şarap * kahve fincanı limon suyu * 1 çay bardağı et suyu * 2 çorba kaşığı kapari (iyi süzülmüş) * 2 çorba kaşığı maydanoz * 3 adet patates (dilimlenmiş, haşlanmış)
|