|
|
|
|
|
|
İtalyan işi ocakbaşı
Suadiye'deki Mezze Ocakbaşı; İtalyan tarzı, uygun fiyatları ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Bu farkı yaratan isim ise; Mezze'nin dört dilen bilen, dünya mutfağını yakından takip eden, sahibi olmasının yanı sıra işletmesini de üstlenen Doğan Yıldırım.
Mutfağını gösteren kameralarla hizmet veren, farklı atmosferi, lezzeti ve fiyatlarıyla dikkat çeken Mezze Ocakbaşı'nın sahibi ve işletmecisi olan Doğan Yıldırım, hijyen konusunda; "Herkes bizim gibi çalışırsa, Uğur Dündar işsiz kalacak" diyecek kadar iddialı.
GELENEKSEL LEZZET Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra yabancı dillere olan merakı nedeniyle İsviçre'de Fransız Dili ve Edebiyatı eğitimi alan, yabancı dil sevdası sayesinde de sık sık yurtdışına çıkan Yıldırım; Bu sayede oraların yemeklerini ve restoranlarını daha iyi tanıma fırsatı buldum. Lüks olmayan restoranlarda bile tertemiz örtülerin serili olması, herkesin kendi ülkesinin yemeklerini methediyor olması, Mezze Ocakbaşı'nın temellerini attı. İnsanlar hangi damak tadıyla büyürlerse, o tadın hoşlarına gittiğini anladım ve geleneksel lezzetimiz kebap üzerine yer açmak istedim. 2002 yılının mart ayında da Mezze hizmete girdi" diyor. Kebapçı dendiğinde, hele bir de ocakbaşı ise, bir taraftan canımız çeker, diğer taraftan da üstümüz başımız yemek kokacak diye endişe ederiz. Ancak Caddebostan Sahilyolu'ndan Suadiye'ye vardığınızda yol üstündeki Mezze Ocakbaşı bilindik restoranlardan çok farklı. İlk bakışta son derece modern ve süslü dekorasyonu ile 'Küçük porsiyonlu, şık ama pahalı bir restorana mı geldik?' endişesi yaratıyor. Ancak, mönüyü elinize aldığınızda gördüğünüz fiyat listesi sizi şaşırtacak kadar uygun. Mezze'de fındık pidenin fiyatı; 1 milyon, lahmacun ise; 2 milyon 500 bin lira. Peyzajı ile de dikkat çeken Mezze'ye güzel havalarda da gitmek büyük bir zevk. Çünkü kendinizi yeşil ve mavinin arasında buluyorsunuz. Mezze'ye uğrarsanız; Enginarlı Mezze Spesiyal ve Mezze Patlıcan'ı mutlaka deneyin. Enginarla etin bir araya gelince bu kadar lezzetli olacağını Mezze Spesiyal'i tadınca anlayacaksınız.
RAKI YERİNE ŞARAP Mönü'nün bir çoğunun şarap listesine ayrılmış olması da dikkatinizi çekebilir. Eğer şarap seviyorsanız, şarap konusunda eğitimli personelden damak tadınıza uygun olanını seçmelerini rica edebilirsiniz. 'Rakı yerine neden şarap?' diye de düşünüyorsanız, hem alkol oranı daha düşük olduğu için iki kadehte sarhoş etmiyor hem de daha hoş bir görüntüsü var. Kadın kadına da rahatlıkla gidilebilecek Mezze Ocakbaşı'nın kapıları 12:00 ile 02:00 arası açık. Tel: (0216) 464 36 71
Zeynep GÜLER/ GÜNAYDIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|