kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bunları yemek herkesin harcı değil
Bunları yemek herkesin harcı değil
İsteyen müşteriye mutfağını gezdiriyor
İtalyan işi ocakbaşı

Bunları yemek herkesin harcı değil

İstanbul'un en lüks restoranlarında, fiyatları 18 ile 180 milyon lira arasında değişen yemekleri, toplumun kalbur üstü insanları bedelini hiç düşünmeden, keyifle yiyebiliyorlar Sadece fiyatları değil, malzemeleri de özel olan bu yemekler, ilginç yapım usülleri ile de dikkat çekiyorlar: Kimisi balık kılçığında pişiyor, kimisi ise yanmış kemik sosu ile sunuluyor

İtalyan Deniz Ürünleri Risottosu
Tarabya'daki Kalypso Restoran'ın mönüsünde yer alan bu yemeğin, malzemesi oldukça pahalı. Bu yemek; İtalyan pirinci, parmesan peyniri, karides, midye, kalamar ve mürekkep balığı mürekkebinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkıyor. İtalyan pirinci İtalya'dan, mürekkep ise ABD'den ithal ediliyor. Şef Fettah Akbulut'un hazırladığı bu yemek, günde en az iki kez sipariş ediliyor.

Dil Mönyer
İstanbul'un en iyi balık restoranı olarak gösterilen Kuruçeşme Park Fora'nın en özel ve pahalı yemeği; Dil Mönyer. Bir Fransız yemeği olan Dil Mönyer, sadece Bodrum'dan çıkan dil balığı ile yapılıyor. Dil balığının filetoları çıkarılıp tava ediliyor. Balığın kılçık ve ciğer kısmı da tava olarak sunuluyor. Yemeğin üzerine de karides ve mantar ilave ediliyor. Mekanın ortaklarından Metehan Çulha, uluslararası deniz ürünleri fuarlarını takip ettiklerini ve bu yemeği orada gördüklerini söylüyor.

Dana Kaburga
Rıtz Carlton'daki gözde Margaux Restoran'ın özellikle dana kaburgası çok özel ve meşhur. Tiryaki sos, patates ve risotto ile sunulan dana kaburganın pişirilmesi çok zahmetli. Kaburga tam 12 saat suda pişiriliyor. Kaburganın üzerine dökülen ve bu yemeği lezzetli kılan tiryaki sos; "soya sosu, bal, ketçap, sirke ve alkolsüz pirinç özü"nün bir araya gelmesiyle oluşuyor.

Trüf Mantarlı Makarna
İstanbul'un en klas restoranı olarak bilinen Papermoon'da üzerine trüf mantarı ilave edilen makarnanın fiyatı 120 milyon Üstelik bu yemeği mekan prestij için satıyor ve kâr etmiyor. Yemeğin pahalı olmasının nedeni; İtalya'nın Umbria bölgesindeki dağlarda, toprağın altında yetişen ve köpeklerin, domuzların bulduğu trüf mantarının kilosunun 4 bin Euro olması. Bu mantar, keskin bir kokuya sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Kaz Ciğeri

Ulus Sunset'in en özel ve pahalı yemeği olan ızgara dana bonfile ve kaz ciğerinde, şu malzemeler kullanılıyor: Kaz ciğeri, bonfile, kültür mantarı, porcini mantar, Frenk soğanı, arpacık soğanı, kuş üzümü, ıspanak, dolmalık fıstık. Çok zahmetli ve titiz bir şekilde hazırlanan bu yemeğin pahalı olmasının baş sebebi; kaz ciğerinin pahalı olması. Bu özel yemek; porcini sos ile sunuluyor.

Jumbo Karides
Akaretler'deki Beşiktaş Plaza'nın 11. katındaki Vogue Restoran'ın en özel ve en pahalı yemeği; Gavurdağı salatası ile servis edilen jumbo karides. Akdeniz'de çıkan jumbo karidesin kendisi de pahalı olduğu için bu yemek el yakıyor. Yemeği özel kılan ise bin bir zahmetle hazırlanan sosu. Yemeğe lezzetini veren bu sos; tümerik (demirhindi), Hindistan cevizi sütü, toz zencefil, soya sosu, susam yağı, çiçek yağı ve karabiberden oluşuyor. Jumbo karides; kepekli buğday, haşlanmış sebze ve özel Gavurdağı salatası ile birlikte sunuluyor.

Tarsus Kebabı
İstanbul'un gözde kebapçılarından Levent'teki Köşebaşı'nın en özel ve pahalı yemeği; Tarsus kebabı. Yemeğin asıl fiyatı 30 milyon ama her kesime hitap eden Köşebaşı'nda 18 milyon liraya satılıyor. Tarsus kebabı, Balıkesir kıvırcık kuzusunun but ve boşluğunun bıçak ile çekilen kıymasıyla yapılıyor. İçine Adana'dan getirilen pulbiber, Tekirdağ'dan getirilen soğan ekleniyor.

Zafer AKBAŞ Tayfun TOPAL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Blues rüzgarı İstanbul’da...
 Keskinok Doku Sanat'ta
 Kedici Ressam'dan puzzle kediler
 Antika meraklıları için özel bir pazar
 Nerede Ne Var?
 Akrep kadınını Koç, Yaylar'ı ise Balık erkeği mutlu eder
 Sizinki hangi erkek
 Vizon serüveni yeniden başladı
 Yardım uğruna perişan oldular
AYŞE ÖZYILMAZEL
Midpoint, Safran, Teoman...
Avrupa Yakalı Midpoint,...
HAKAN & UTKU
Cinseller
Efendim baktık ki, gazetemiz sekstroloji diye...
AYŞE TÜTER
Tarçınlı beze
Fırın tepsisini ıslatılmış yağlı kağıt ile...
Üstün zekalı çocuk çok soru soruyor, çabuk öğreniyor
Üstün zekalı çocuk çok soru soruyor, çabuk öğreniyor
Üstün zekalı çocukları normal çocuklardan ayırt etmek uzman kontrolü...
Mirası emin ellerde
Mirası emin ellerde
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Koç, rahmetli halası...
Yalnız döndü kafalar karıştı!
Yalnız döndü kafalar karıştı!
Üç haftadır sevgilisi Gökhan Çarmıklı ile Amerika'da tatil...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.