kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Büyüyünce üniversite okuyup bakan olacak
Büyüyünce üniversite okuyup bakan olacak
Cansu'ya hayran oldum, ayrılıkla ilgili konuşmadı

Büyüyünce üniversite okuyup bakan olacak

Sinemada, dizide oynuyor, film seslendiriyor, fotoğraf çekiyor, şovmenlik ve tiyatroda yönetmenlik yapıyor. Ama kırkını aşan Bayülgen'in yapmak istediği çok şey var. O daha fotoğrafçılık okuyacak, konservatuvara gidecek, belki Kültür Bakanı olacak, bir gün çocuk da yapacak....

Ooyuncu, şovmen, dublaj sanatçısı, fotoğrafçı, tiyatro yönetmeni... On farklı işten para kazanan ve hepsinden de büyük keyif alan Okan Bayülgen Harper's Bazaar dergisine Zaga'yı ve gelecekteki planlarını anlattı. İşte röportajdan ilginç bölümler...

* Zaga'dan önce ve Zaga'dan sonra panik bozukluğum olduğu için zaten konsantrasyonum bozuluyor. Belki Zaga'dan sonra herkes kızlarla eve gittiğimi düşünüyor ama çoğunlukla ya nefes darlığı, hava açlığı çekerek araba kullanıyorum, ya arabayı bile kullanacak halde olmadığımdan başka biri kullanıyor ve ben eve götürülüyorum, ya da bir türlü eve gidemediğim için makyaj odasında ya da başka bir yerde arkadaşlarla sohbet ediyorum. Çünkü eve gitmek istemiyorum; gecenin ikisinde, üçünde bu kadar kontrollü olmak, yaptığın programı aynı anda birkaç monitörden izlemek, o anda yönetmen hakkında, asistanların ne yaptığı konusunda düşünmek, birazdan girecek VTR'yle ilgili düşünmek benim obsesyonum ve bu obsesyonlarımdan vazgeçemiyorum. Zaga ekibi televizyonlarda bugüne kadar kurulmuş en iyi, en namuslu, en rahat ekip olduğu halde, yine de kontrolü elden bırakamıyorum. Belki bu fazla enerjik çocuk, onları diken üstünde tutuyor.

İŞİMİ CİDDİYE ALIRIM
*
İnternete bakıyorum, neler yazılmış diye... Benim gibi uyuyamayan arkadaşlarım var; tiyatrodan arkadaşlarım. Tiyatrocular uyumaz geceleri, onlarla konuşuyorum. Aslında diyeceksiniz ki, on senedir her gün ya da her hafta bu işi yapıyorsun, bu kadar ciddiye almaya ne gerek var? Evet, ben de yaptığım işi herkesin önünde, her yerde küçümsemeye kalkarım. Yani büyük bir halt da değil sonuçta, bir eğlence programı yapıyoruz. Ama işin içine girdiğiniz zaman büyük bir ciddiyet gerekir. Bu araba ya da motosiklet kullanmaya benzer. Araba kullanmak da iş mi derseniz, hakikaten iş değil ama dikkatli olmazsanız ölürsünüz!

* Eli silahlı bir adamı oynamakla ilgili bir problemim yok benim, oynanması da lazımdır gerektiğinde. Yarın hırsızı oynarım, öbür gün kadını oynarım, sonra başka bir şey...

* Magazin programları evirip çevirip tartışma çıkarmaya çalışıyorlar. Ya da kendi akıllarının kestiği kadarıyla anladıklarını sanıyorlar ki, başkalarının akılları da o kadar kesiyor.

* Okan Bayülgen olmak kolay oldu. Bir gecede meşhur oldum. Gece Kuşu diye bir programı yalan yanlış yaptım.

ŞOV DÜNYASININ KURALLARI VAR
*
Yaptığım işin zor bir iş olmadığını düşünüyorum. Şov dünyasının yazılı ve yazılı olmayan kuralları vardır. Bu kurallar sezgisel olarak bulunur, tecrübe ile bulunur. Bu işi daha önce yapmış kişilerin tecrübelerinden yararlanılır. İlkeler doğruysa, doğru yerlere gidilir. Şov işinde kalıcı olmak gibi şeyler yalan dolandır aslında. İyi iş yapıyorsunuz, performansınız yüksekse gündemde kalırsınız. Günler, haftalar, aylar geçer de siz hep değişirseniz, zaten değişmekte olan insanlara ayak uydurursunuz, onları değiştirirseniz, onlar da sizi değiştirirse bu iş olur. Yani iş iştir, onu yaparız ve fazla da sorgulamayız.

HEKİMLİK KUTSAL MESLEK
*
Bu iş benden tabii ki bir şeyler götürüyor. Ama bütün bunları abartılı düşünmüyorum. Bana sorarsanız, en kutsal meslek hekimliktir. Böyle filozofları; yazar-çizer, sanatçı adamları çok sevmem. Öğretmenleri çok severim, askerleri severim. Şimdi bana sorarsan, iyi bir fotoğrafçı olmayı tercih ederdim, iyi gitar çalmak isterdim.

* Gelecek yıl üniversite sınavına gireceğim, fotoğraf bölümüne girmek istiyorum. Biraz daha yaşlanayım, konservatuvarda derslere başlamak istiyorum. Çok yetkin hissetmiyorum kendimi. Bir lisansüstü yaptım ama akademik olarak daha yeterli olmam lazım. Hep tiyatro, sinema yönetmeni olmayı düşledim. Biraz yaşlandıktan sonra kendimi televizyondan çekip, biraz daha sanata vermek istiyorum. Kültür Bakanı olmak istiyorum. Meclise girmekle ilgili bir derdim yok ama keşke Bakanlar Kurulu, uzmanlıkla oluşturuluyor olsa...

* Kırk yaşımı geçiyorum ve yapmak istediğim çok şey var. Bir taraftan bakıyorum, seslendirmeydi, şuydu buydu, on farklı işten para kazanıyorum. Bu işlerin hepsine de bayılıyorum. Ama bu çok mu mükemmel bir durum? Hayır. Sanat ve şov dünyasında bu kadar fazla iş yapmanın az gelişmiş ülkelerdeki adamlara özgü bir şey olduğunu fark ettim.

* Hiç seyredilmemeyi, ama daha mutlu bir ülkede yaşamayı tercih ederdim.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Farklı farklı eğlence
 Yaşlanan yıldızların yerini yenileri alıyor
 'Şöhret Yolu'na Godzilla imzası
 G.O.R.A.'da strateji tuttu İskender ise izlenmedi
 Para, pul, servet hepsi boş
 Bir psikiyatrın gözünden kadın dövmenin faydaları
 Karaca zayıflayınca renkleri keşfetti
HAKAN & UTKU
Şarkılarla Sarıgül-Baykal kapışması
Miting alanlarında...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Soğan böreği
Soğanları halka halka...
Uykusuzluğun nedeni genetik
Uykusuzluğun nedeni genetik
Eğer geceleri iyi uyuyamıyor, sabaha kadar yatağın içinde dönüp...
40'ından sonra annelik çoğaldı
40'ından sonra annelik çoğaldı
Gençlik yıllarında çocuk sahibi olmayan ancak 40'ından sonra hamile...
Pekkan'ın başı dertte!
Pekkan'ın başı dertte!
Ajda Pekkan'ın ablası Semiramis Pekkan'ın genç kalabilmek...
Çabuk sıkıldı!
Çabuk sıkıldı!
Mermerci kardeşlerle samimiyeti nedeniyle Ender Mermerci'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.