kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İster uzak, ister yakın en cazip tatil seçenekleri
İster uzak, ister yakın en cazip tatil seçenekleri
Kızıldeniz'in Cenneti Ve Tunus
Yurt içınde gidilecek yerler

İster uzak, ister yakın en cazip tatil seçenekleri

Bayramın sunduğu dört günlük tatil fırsatını değerlendirmek ve farklı yerler görmek isteyenler şimdiden plan yapmaya başladı. En çok ilgi Tunus, Sharm El Sheikh ve Maldiv Adaları'na
Gezmek, farklı kültürler tanımak ve eğlenmek isteyenler için bu bayram güzel bir tatil fırsatı sunuyor. Uzun zamandır tatil yapmadıysanız veya yaptığınız tatillerden sıkıldıysanız, bu bayramı değerlendirmeniz mümkün. Üstelik sıra dışı pek çok seçenek sizi bekliyor. İster yurt içinde, ister yurt dışında bütçenize göre bir tur bulabilirsiniz. Bunların arasında kültür gezileri ağırlıklı Suriye-Ürdün, Katmandu-Hindistan veya Sharm El Sheikh'in yanı sıra, eğlence ve dinlenme ağırlıklı Sicilya ve Maldivler gibi tatil fırsatları var. Yurt içinde de şimdiye kadar görmediğiniz yerleri görmek için bu dört günlük tatili değerlendirebilirsiniz. Doğu Anadolu'da Kars ve Van; Güneydoğu Anadolu'da Şanlıurfa ve Mardin farklı ve hoş alternatifler. Doğunun bu gizemli dünyasının yanı sıra yanı başınızdaki Safranbolu evleri veya Cunda Adası da huzur dolu birkaç gün geçirmek için onlarca seçenekten biri.

Suriye-Ürdün

Bu kısa tatili biraz uzatıp yeni ve farklı bir ülke tanımak isteyenler için Abelya Tour'un Suriye-Ürdün gezisi keyifli bir seçenek. 11-16 Kasım arasında düzenlenen tur programında uçakla Antep'e hareket ediliyor. Oradan Kilis Öncüpınar sınır kapısından çıkış yapıldıktan sonra, Suriye'nin ikinci büyük şehri Halep'e gidiliyor. Halep gezildikten sonra Ürdün'ün başkenti ve Ortadoğu'nun Paris'i olarak nitelenen Amman'a doğru yolculuk başlıyor. Turun üçüncü gününde Amman'ın 262 km. güneyinde bulunan ve Salih peygamberin yaşadığı yer olarak bilinen Petra Antik Kenti geziliyor. Gidilecek bir diğer yer ise Ortadoğu'nun en görülmeye değer turistik cazibesi olarak kabul edilen Petra Antik Kenti. Bir sonraki gün Şam'a hareket ediliyor. Burada Osmanlı Hicaz Tren İstasyonu, Emeviler zamanında kilise iken camiye çevrilmiş tarihi Emeviye Camisi ve tarihi Hamidiye Çarşısı geziliyor. Son gün ise Halep'i görme imkanı bulabilirsiniz. Bu turun ücreti 450 dolar.

Makedonya-Bulgaristan

Rumeli kültürünü tanımak isteyenler Makedonya- Bulgaristan turunu tercih edebilir. Sofya'dan Üsküp'e, Debre'den Filibe'ye kadar pek çok yeri görebileceğiniz bu tur, 11 Kasım'da 22.30'da kalkan otobüsle başlıyor. Sofya'nın tarihi yerleriyle başlayan gezide Alexander Nevski Kilisesi, Aya Yorgi Rotundası, Aya Nedelya Meydanı ve Aya Nedelya Kilisesi, Aya Petka Kilisesi, Sinagog, Roma Hamamları ve Ulucami var. İkinci gün Üsküp, üçüncü gün Manastır geziliyor. Gezinin en ilgi çekici anlarından biri Ohri Gölü kıyılarındaki Sv Naum Manastırı ziyareti. Son gün ise Bulgaristan'a geçiliyor. Tur fiyatı 350 euro.

Sicilya efsanesi

Tatilini bir haftaya veya hatta bir aya kadar uzatmak isteyenler için 13-20 Kasım arasındaki Sicilya turunu tavsiye ediyoruz. Akdeniz'in en büyük adası olan Sicilya'da, Etna Yanardağı ve Agrigento Tapınakları Vadisi görkemli anıtları görülmeye değer. Görkemli ahşap tavanı ve zengin mozaikleri ile Cappella Palatina, dünyanın en zengin mozaiklerine sahip Monreale Katedrali, Sicilyalılar'ın tüm özelliklerini yansıtan, çarşılarıyla, kiliseleriyle, sokaklarıyla izleyebileceğiniz Palermo, tam anlamıyla büyülü anlar yaşatacak. Her gün yeni bir antik kenti tanıyacağınız bu turun ücreti 1500 euro.

Büyülü Asya

Katmandu-Hindistan turu, uzun bir tatile çıkmayı düşünüp de bayramı fırsat bilenlere hitap ediyor. 4-16 Kasım arasındaki tur, Delhi'den başlıyor. Lakşmi Narayan Tapınağı ve Eski Delhi gibi pek çok ilgi çekici gezinin ardından Caypur ve Agra ziyaret ediliyor. Burada Tac Mahal, Agra Kalesi, İtimad- ud Devle Türbesi'ni görebilirsiniz. Bir sonraki gün Yolda Bundela Krallığı'nın başkenti, terkedilmiş Ortaçağ kenti Orça gezisi yapılıyor. Turun en etkili günlerinden birini Ganj Nehrinde tekne gezintisi ile güneşin doğuşunu ve kutsal ayinleri izlerken yaşayabilirsiniz. Bundan sonra uçakla Katmandu'ya hareket ediliyor. Katmandu'da Asya'nın en büyük Budist tapınaklarından birinin bulunduğu Bodnat ve Nepal'deki en önemli Budist tapınağı Svayambunat, ölülerin yakıldığı Paşupatinat Tapınağı gibi pek çok yer geziliyor. Fest Travel'ın düzenlediği bu büyüleyici gezinin ücreti 2900 dolar. Densel Turizm'in 13-19 Kasım arasında düzenlediği Hindistan turunun ücreti ise 1349 dolar.

Castro'nun ülkesinde

Zaman konusunda sıkıntısı olmayanlar için 9- 25 Kasım arasındaki Meksika-Küba turu, son derece etkileyici. Küba insanının sıcaklığı ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki 10 yerin, dopdolu bir 15 gün geçirmenizi sağlayacağı konusunda şüpheniz olmasın. Bu turda Tarihi Mexico City, Eski Havana, Maya ve Aztek Uygarlıkları, Kolonyel Kentler ve Meksika Köyleri görme imkanı bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra, büyük ihtimalle şimdiye kadar hiç görmediğiniz tropik ormanlar, çağlayanlar, volkanik göller sizi bekliyor olacak. Puro ve rom içmeyi unutmayın. Fest Travel'ın düzenlediği bu turun ücreti 3900 dolar.

Güneşin batmadığı kıyılar

Hint Okyanusu'nda, Sri Lanka'nın güneyinde yer alan Maldivler, her ne kadar balayı mekanı olarak bilinse de bayram tatili için de oldukça güzel bir seçenek. Berrak denizi ve bembeyaz kumsallarıyla cenneti anımsatan bu adalar, dalmak isteyenler veya sualtı fotoğrafçılığıyla uğraşanlar için büyük bir keyif vadediyor. Densel Turizm'in 12-19 Kasım arasında düzenlediği Maldivler turunda, denizin ve güneşin tadını dilediğiniz kadar çıkarabilirsiniz. Turun ücreti 1699 dolar. Bir diğer önerimiz ise Bali. Peninsula Tours'un 11-18 Kasım arasında düzenlediği turda, nüfusun yüzde doksanının Hintli olduğu adanın ünlü plajlarından birindeki otellerde konaklanıyor. Tatiliniz boyunca folklorik Barong danslarını izleyebilir, Batur Yanardağı ve gölünü gezebilir, yöre köyleri ile Kutsal Su Hint Tapınağı'nı görebilirsiniz. Geceleri ise yöreye özgü tropikal içkileri tatmayı unutmayın. Bu turun ücreti 1250 dolar.

Ece Koçal

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 İstanbul artık onların evi oldu
 Anadolu kültürleri ebruya benziyor
 Gelenekselden evrensele 'aşure'
 Cami duvarına sevgi boyası
 En büyük destek imam ve eşinden
 Beşiktaş'a zorunlu estetik operasyon
 Kapalı havuzlarda form tutabilirsiniz
 Şık ziyafet sofrası labirent gibidir
 102 yıllık Ermeni okulu kültür hizmeti verecek
 Bu ayın vazgeçilmez tatları pide, zeytin, hurma ve güllaç
 Güllaç
 Çevreyi koruyan yiyecekler
 Hem ruhunuz hem bedeniniz yenilensin
 Türkiye'nin ilk online sanat merkezi
 Yemek davetlerinde uyum şart
 Kitapla buluşmak için son üç gün
 Kehribar Kadınlar
 Auschwitz'in Külleri
 En keyifli iftar sofraları
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
BALÇİÇEK PAMİR
Doğru topu bulmak öyle kolay değil işte
En son ne zaman...
Zorla kaçırdı ama onu seviyorum
Zorla kaçırdı ama onu seviyorum
19 gün önce Murat Kılınç tarafından kaçırılan Zeynep Sağıroğlu ile...
Parasını verip Maybach aldı
Parasını verip Maybach aldı
Türkiye'de 1 milyon dolar ödeyerek Maybach otomobil alan tek işadamı...
Kızıltepe'ye el kondu
Mardin Kızıltepe'nin Turgut Özal Mahallesi'nde yapılan operasyonda...
İş dünyası 'bu kapıcı kim' diye soruyor
Menderes'in sevgilisine gönderdiği parayla holding patronu olduğu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.