kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni Şafak Gazetesi yazarı Şamil Tayyar dünkü köşesinde, Adnan Menderesin darbeden 1 gün önce sevgilisi Suzan Sözene gönderdiği paraya el koyan kapıcıdan söz etti.
Holding kuran kapıcının sırrı

44 yıldır saklanan olayın perde arkası: "Adnan Menderes 27 Mayıs İhtilali'nden hemen önce sevgilisi Suzan Sözen'e para dolu bir paket yolladı."

EMANET PARA
"Sözen evde yoktu, paket kapıcıya emanet edildi. Darbe olunca kapıcı emaneti vermedi. O kapıcı şimdi büyük bir holdingin patronu.


Menderes'in emaneti ile holding patronu olan kapıcı kim?

1960 darbesinde tutuklanarak Yassıada'da asılan dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in ihtilalden bir gün önce sevgilisi Suzan Sözen'e gönderdiği yüklü miktardaki parayı, Sözen evde olmadığı için teslim alan, sonra da bu parayı kendisine sermaye yaparak zengin olan eski kapıcı, bugünün ise holding patronu merak uyandırdı. Yeni Şafak gazetesi yazarı Şamil Tayyar dün köşesinde aktardığı bu tarihi olayla, "eski kapıcı - yeni patron" bu kişinin kimliği konusundaki polemiği başlattı. "Menderes'in kapıcısı nasıl holding patronu oldu" başlıklı yazısında Tayyar, Adnan Menderes, o dönemde sevgilisi olan Suzan Sözen ve Nişantaşı Ralli apartmanının kapıcısı arasındaki olayı şöyle anlattı: "...Yakın bir arkadaşım aradı, 'Yorgun Mayıs Kısraklarını okudun mu' diye sordu. ... 'Kitapta Adnan Menderes'in aşk arkadaşı olarak geçen Suzan Sözen'le ilgili bölümleri hatırlıyor musun' diye sordu. ... Bu sorgu sualin ardından anlatmaya başladı: 'Kitapta Adnan Menderes'in Suzan Sözen'le buluştuğu iki yerden söz ediliyor. Biri Ralli Apartmanı, diğeri Belveder Palas. Buraya kadar doğru. Ancak kitapta olmayan başka önemli bir konu var. Burada kapıcılık yapan bir şahıs var. Menderes, Suzan Hanım'ın yanına gelip giderken bu kapıcıyla tanışıyor. İhtilale yakın bir zaman, Menderes Suzan Hanım'a bir paketgönderiyor, içinde yüklü miktarda para varmış. Suzan Hanım evde bulunamayınca, paket kapıcıya bırakılmış. Menderes ihtilal olursa Suzan Hanım'ın mağdur olmaması için para göndermiş. Ancak kapıcı bu parayı Suzan Hanım'a vermemiş, bir süre sonra ihtilal olunca parayı arayan soran da olmamış..."

70 YAŞINDA MÜTEAHHİT
Şamil Tayyar yazısında önce bu anlatılanlara inanmadığını hatta güldüğünü söylüyor. Ancak daha sonra kapıcının adını öğrendiğini ve artık holding patronu olan bu kapıcının ismi nedeniyle iddiaların anlam kazandığını aktarıyor. Tayyar, "Gerçekten dostumun bana açıkladığı isim, İstanbul'da çok tanınmış ünlü bir holding patronuydu. 70 yaşın üzerinde, Doğu kökenli, ağırlıklı olarak inşaat, maden, enerji, otel işletmeciği alanlarında faaliyet gösteren bir işadamıydı" diyor. Tayyar, 'canlı tarih' olarak gördüğü kitabın yazarı Yılmaz Karakoyunlu'ya da olayı sorduğunu belirtiyor. Karakoyunlu bir zamanlar Ralli ve Belveder Palas'ta kapıcılık yapan kişinin ismini vermek istememiş ancak bu gün zengin biri olduğunu doğrulamış. Karakoyunlu'ya göre ise ortada para paketi falan yok, ancak o kişi Menderes'ten ufak tefek ihaleler almış, öyle büyümeye başlamış. Şamil Tayyar, yazısında olayı araştırmayı sürdürdüğünü de eklerken "... Şimdilik bu ismi ajandama kaydediyorum. Beklediğim belgelere ulaşabilirsem ismi açıklayacağım" diyor.


HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Aralık'ta trafik yoğun olacak
 Gül: Taslak değişecek
 Avusturya: Türkiye'ye üyelik dışı plan sunulmalı
 Powell'dan Türkiye'ye destek turu
 Türk şoförler için ek önlem
 Vergisiz ev sahibi olmaya hazırlanın
 Ayda 520 milyona şehir merkezinde ev
 Üçüncü kuşak da yitiyor
 Zehirli kahve itirafı
 Arkadaşları için eylem yaptılar
 Burhan Pazarlama desteği
 Irak'tan bir cenaze daha
 Hayırlı uğurlu olsun
 KİPTAŞ'a rekor başvuru
 Kiliseye onarım izni yolda
 Hastanede yer bulamadı öldü
ERDAL ŞAFAK
Avrupa'nın sınırı
Bu satırları yazdığımız...
ÖMER LÜTFİ METE
Tamaaamen hayal ürünü
17 Aralık'a doğru gün sayarken...
UMUR TALU
Şunlar, belki olabilir
Bir hafta sonunda, yeni haftanın...
'Kıbrıs'ı tanıyın'
AB'nin 17 Aralık zirvesinde Başbakan Erdoğan'a sunacağı metnin ilk...
O da Ukrayna'nın Jan Dark'ı
Hile karıştığı söylenen Ukrayna seçiminde 200 bin muhalifi o...
Korku futbolu yendi
Korku futbolu yendi
Beşiktaş-Rize maçındaki cinayet futbolseveri korkuttu. Seyirci sayısı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu