kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nihat Özdemir'den taraftara sitem

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de yaptığı son 3 maçta seyirci sayısı her geçen maç daha da azaldı. Birinci Süper Lig'de sarı-lacivertlilerin sırasıyla yaptığı Sakaryaspor maçına 26 bin 578, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor maçına 21 bin 847 ve son olarak dün akşamki Diyarbakırspor maçına 15 bin civarında seyirci geldi.

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Diyarbakırspor maçında tribünleri boş bırakan taraftarlarına sitem etti. Nihat Özdemir, boş tribünlere oynanan futbolun ne sahada mücadele eden oyuncular, ne de kendileri açısından önemi olmadığını belirterek, ''Biz bu stadı boş kalsın diye yapmadık'' dedi.

Seyircinin stada gelmemesinin kendileri için bir sorun olduğunu ve bunun da ileride ciddi sıkıntılar yaratabileceğinin altını çizen Özdemir, ''Dün akşamki seyirci azlığının bir nedenini de statlarda son dönemde yaşanan olaylara bağlıyoruz. Futbolu seyirciyle beraber oynarsanız bir zevktir. Boş tribünlere oynanan futbolun ne futbolcular açısından ne de bizler açısından büyük bir önemi yok. Biz bu tesisleri boş kalsın diye yapmadık. Bu bir problemdir, ciddi sıkıntılar yaratır. Seyircisiz futbolun hiçbir anlamı yok'' diye konuştu.

ŞİDDET YASASININ UYGULANIŞI
Özdemir, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik yasanın uygulanmasının, futbolun içindeki tüm birimlerin desteğiyle amacına ulaşacağını vurguladı. Bu konuda güvenlik birimlerine, Futbol Federasyonu'na, yöneticilere, futbolculara ve sporseverlere görevler düştüğünü kaydeden Özdemir, ''Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi yasasının uygulanmasında herkese görevler düşüyor. Herkes üzerine düşen görevi tam olarak yaparsa, statlardaki olayların son bulacağına inanıyorum'' dedi.

Özdemir, kulüp olarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptıkları düzenlemelerle 2 ay öncesinden itibaren UEFA kriterlerini uygulamaya başladıklarını hatırlattı.

KOMBİNE BİLET SAYISI ARTIRILIYOR
Özdemir, özellikle kale arkası tribünleri de dahil olmak üzere sezonun ikinci yarısını kapsayacak biçimde, kombine biletli koltuk sayısını artırmayı planladıklarını söyledi. Bunun için çeşitli projeler hazırladıklarını kaydeden Özdemir, konuyla ilgili ilerleyen günlerde gerekli açıklamaları yapacaklarını bildirdi. Özdemir, kombine biletin hem taraftarlar için hem de kendileri için daha iyi olduğunu anlatarak, bu biçimde tribünlerdeki düzenin de daha kolay sağlandığını vurguladı.

''ŞIMARMAYACAĞIZ, GEVŞEMEYECEĞİZ''
3 puanlı sistemde puan farklarının fazla önemli olmadığının altını çizen Özdemir, medyada egemen olan ligin Fenerbahçe'ye hafif geldiği düşüncesinin kendilerini rehavete sokmayacağını kaydetti. Geçen sezon da görüldüğü gibi 12 puanlık bir farkın bile başarısız geçen 3-4 haftalık maç periyodunun ardından kapatılabildiğini anlatan Özdemir, ''Bunun için biz hiçbir zaman şımarmayacağız, gevşemeyeceğiz, her maçımızı 3 puan için çok büyük bir ciddiyetle oynayacağız'' ifadelerini kullandı.

''KİMSENİN HAVAYA GİRMEMESİ LAZIM''
Teknik direktör Christoph Daum'un da söylediği gibi, ligin, son haftasına dek büyük bir mücadele içinde geçeceğine inandığını belirten Özdemir, futbolculara da mesaj göndererek, ''Kimsenin havaya girmemesi lazım'' dedi. Özdemir, ''Ligin son noktaya kadar büyük bir mücadele içinde geçeceğine inanıyorum. Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş bile hala bu yarışta iddialıdır. Lig uzun bir mücadeledir. Bu mücadeleyi son ana kadar takip etmemiz lazım'' diye konuştu.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Tanjeviç gençleri kazandırdı
 Alex harikalar diyarında
 Hiç kolay olmadı
 Maçtan notlar
 Bıçak gibi kesildi
 Emeği ziyan oldu
 Cordobay-bay
 Beşiktaş Günlüğü
 İçlerinde birikmiş elektrik var
 Bakan'a bile kulp taktılar
 Necati de oruçta
 Aurelio'nun süsü
 Yine olay
 File derbisi Kafkaf'ın
 1 Fatih 1 Zafer
 Muhteşem Memo
 İşte üç favori
 Aslan stop etti
 Rize nefes nefese
 Haber Hattı
 Günün Programı
 Henry yüzde 70
MUSTAFA DENİZLİ
Onları geri getirin
Yine çok kolay kazanan F.Bahçe,...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Mükemmel Aurelio
Trabzonspor ve Sparta Prag...
İSKENDER GÜNEN
Kalmaya ikna edilmeli
Önce Fenerbahçe karşılaşmasında...
249 holigan var
249 holigan var
Bu yılın Nisan ayında çıkan yasanın uygulanması sonucu toplam 249...
Federasyon Başkanı Bakan Aksu ile görüştü
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'nın dün...
McDonald's'ın yeni sosu
McDonald's'ın yeni sosu
Dünyaca ünlü Alman top model Heidi Klum, 50'li yılların ortasından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.