kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Bu milleti tutana aşk olsun"

Türkiye'nin önündeki engelin bürokratik oligarşi olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan ''Bunu aştığımız gün, bu milleti tutana aşk olsun" dedi.

Erdoğan 25 ve 28 Mart tarihlerinde Erzurum'un Aşkale ve Ilıca ilçelerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan konutların anahtar teslim törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan, Tebrizcik Köyü'ndeki törende temsili olarak 3 köy muhtarına konutlarını teslim etti. ''Dünya lideri'' sloganlarıyla kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, ''Derdiniz, derdimiz diye yola çıktık. Türkiye'nin dört bir yanında herhangi bir sıkıntı duyduğumuzda oraya ulaşmak bizim asli görevimizdir'' dedi.

Erdoğan, iktidarlarında meydana gelen depremlerin ardından hemen kalıcı konutların yapılmaya başlandığını belirterek, Marmara Depremi'nin ardından yapılan geçici konutların yanlışlığına dikkati çekti. Başbakan Erdoğan, ''Marmara Depremi'nde olduğu gibi geçici konutlar gibi yanlış bir yola tevessül etmedik. Çünkü bu israftı, yanlıştı. Ve bugün o yanlışın halen bedelini ödüyoruz. Kocaeli'nde, Sakarya'da Düzce'de, Bolu'da maalesef orada meydana gelen hukuksuzluğu şimdi çözmeye çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

''Geçici deprem konutlarıyla ilgili rakamlar 30 trilyon açıklandı, 30 milyon dolar açıklandı'' diyen Erdoğan, bu rakamların çok daha ileri gittiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Maalesef oradaki sıkıntı halen sürüyor. Biz o sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz. Ama biz burada 5.5 ayda bu binaları diktirdik. Allah aşkına o prefabrik konutlar mı? Şu görünen binalar mı? Bu, kimin ne olduğunu gösteren bir anlayıştır. Zihniyet farkı, zihniyet değişimidir. Bu, damdan düşmenin farkıdır. Damdan düşenler bu işten anlar. Fil dişi kulelerde yaşayanlar ise bu işten anlamaz.''

Erzurum'da 75 ayrı yerleşim yerinde bin 824 konut ve bin 164 ahırın ihale yoluyla yapılmasına depremin hemen ardından karar verdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, depremzedelerin yakıt sorunlarının da çözüldüğünü ifade ederek, bu yıl 1.5 milyon ton kömür dağıtma kararı aldıklarını söyledi.
''Fakir fukaraya, garip gurabaya şimdiye kadar 900 bin tona yakın kömür dağıttık'' diye konuşan Erdoğan, fakir insanların kışın soğukta kalmaması için çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, ''Ama biz şunu da istiyoruz. Erzurum merkezde artık doğal gaz yapıyoruz. İstiyoruz ki buraya da doğal gaz gelsin. Dadaş kardeşim artık kirli hava solumayacak'' dedi.

''TÜRKİYE'NİN MODERN VE ÇAĞDAŞ KONUTLARA İHTİYACI VAR''
Vatandaşların modern ve çağdaş konutlara ulaşması ve tercih etmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bakın şurada 20 yıl vadeyle bir riskin altına girdik. Biz görevimizi yapıyoruz. Bize bir emanet verdiniz ve dediniz ki 'Hortumculardan, yolsuzluklardan çok çektik.' Bizler de milletin iktidarında sizlere layık olmanın gayreti içindeyiz. Bu yıl 100 bin konut dedik. Bunun tek bir nedeni şehirlerde konutların depreme dayanıklı olmaması. 6 şiddetindeki bir depreme bile dayanamayan konutlarımız var. Bu konutlarda insan yaşıyor. En şerefli varlık olan insana maalesef layık olduğu konutları yapma noktasında ne kontrol mekanizmaları samimi çalışıyor, ne de yüklenici firmaların bir kısmı bu hassasiyeti gösteriyor. Bunlardan müteahhit firmaları kastediyorum. Ben inşaat mühendisi değilim. Ama bir hassasiyetin işaretini veriyorum. Bir Başbakan olarak, zemin etütlerini yapmadan inşaatta kaliteyi ortaya koymadan, bu işlere girmeyin diyoruz.''

''ELİNİZ KOLUNUZ BAĞLI, ÇÖZEMİYORSUNUZ''
''Hala sistemin su kaçağından istifade edenler var'' diye konuşan Başbakan Erdoğan, yüzde 40 ila yüzde 50 kırımlarla iş alanların olduğuna dikkati çekerek, ''Eliniz kolunuz bağlı, çözemiyorsunuz. Bundan sonra da bakıyorsunuz kenarından köşesinden bir şeyler gidiyor. 20 yıl önce temeli atılıp, bitirilemeyen tesisler varsa budur sebebi. Almışlar bitirememişlerdir. Şimdi hükümetimiz bunları temizliyor. Yeter ki önümüzdeki engelleri aşalım. Şurada kanun müsaade ettiği için 5.5 ayda bu işi bitirdik. Biz yaparız Allah'ın izniyle'' diye konuştu.

BÜROKRATİK OLİGARŞİ...
Türkiye'nin önündeki engelin bürokratik oligarşi olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, bunun aşılması gerektiğini belirterek, ''Bunu aştığımız gün, bu milleti tutana aşk olsun. Tutamazlar, çok hızlı gideriz. Makası kaparız'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, bu yıl 100 bin konut hedeflerini yineleyerek, yoğun bir şekilde temel atma ve konut teslim törenlerinin devam ettiğini belirtti. Erdoğan, ''Bir taraftan temel atma, bir taraftan teslim törenleri... Böylece halkımız modern konutlarda yerini alıyor'' diye konuştu.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TBMM gündemi
 'Adli kolluk' resmi görüşe rağmen geçti
 Bakanlar Kurulu nikahta 'toplandı'
 PKK ilk ismine 'Yeni' ekliyor
 Büyükşehir Belediyesi Felluce'ye ekmek yolladı
MAHMUT ÖVÜR
İSKİ'nin kayıp boruları
Yolsuzluklar cenneti Türkiye,...
MUHARREM SARIKAYA
Demirel: Bütünleşmeyi seçim yapar...
Güniz Sokak, her...
YAVUZ DONAT
Cemil Çiçek'le Ali Coşkun'un maceraları
Alkış,...
Kart vurguncuları parayı bölüşemedi
'Anlaşmalı garsonlar' sayesinde kredi kartlarının kopyasını alan çete...
Kanlı pusu: 4 ölü
Beyoğlu Hacıhüsrev'de "Kız meselesi" yüzünden Ali Tamkoşar ve 2 oğlu,...
249 holigan var
249 holigan var
Bu yılın Nisan ayında çıkan yasanın uygulanması sonucu toplam 249...
Federasyon Başkanı Bakan Aksu ile görüştü
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'nın dün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu