kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Benimle ilgilenenleri karakolda dövdürttü'
'Müdürden dayak yedim' diyenlerin sayısı artıyor
'Tansu Hanım'a özel bir yakınlığım var'
Savcılık Sabah'ın haberini ihbar kabul etti

Ereğli'nin demir leydisi konuştu

Karadeniz Ereğlisi İlçe Emniyet Müdürü Ünal Şahin'in sevgilisi olduğu öne sürülen işkadını Gülay Yaman SABAH'a konuştu. Yaman, Şahin'le bir ilişkisi olmadığını ancak müdürün kendisine ilgi duyanları dövdürdüğü iddiasının doğru olduğunu söyledi.


'Benimle ilgilenenleri karakolda dövdürttü'

Karadeniz Ereğlisi'ni sarsan olayların odağındaki Gülay Yaman, emniyet müdürüyle iglili şok açıklamalar yaptı Yaman, 'Müdür Ünal Şahin benimle ilgilenenleri dövdü. Ondan ancak asker yakınım sayesinde kurtulabildim' dedi.

Son günlerde Türkiye'nin gündemini meşgul eden 'Ereğli Davası'nda çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Karadeniz Ereğlisi İlçe Emniyet Müdürü Ünal Şahin'in sevgilisi olduğu öne sürülen işkadını Gülay Yaman, yaşadıklarını SABAH'a anlattı. Evinde ziyaret ettiğimiz Gülay Yaman, önceki günlerde yaptığı açıklamada, Ünal Şahin'le bugüne kadar hiç "yüz yüze görüşmediklerini", kendisine hiçbir ilgisi olmadığını, kasabada dul bir kadın olduğu için onu korumayı amaçlayan kişileri emniyette dövmüş olabileceğini söylemişti. Ancak müdür Ünal Şahin'in Savaş Ay'a yaptığı, "O kadın herkesle yatıyormuş zaten" açıklaması genç kadını çileden çıkardı.

'KİM BU GÜZEL KADIN?'
Yaman, "Şu ana kadar ben kendisini korumak adına bunları söylemedim. Çünkü kaba kuvvetle de olsa beni Ahmet Ateş isimli bir şahısın tehditlerinden, tacizlerinden kurtarmıştı. Haber SABAH Gazetesi'nde çıktığında, Ünal Şahin beni arayıp, 'Savaş Ay aradı az önce. Sizden tek isteğim olayları yalanlamanız" dedi. Ama Savaş Ay'a 'Bu kadın herkesle birlikte oluyor' gibi şeyler söylemiş. Bunu hazmedemem. Bizim ailemiz için onur, namus her şeyden önemli" şeklinde konuştu. Müdür Ünal Şahin'le bir ilişkisi olmadığını ancak Şahin'in kendisine karşı bir ilgisi bulunduğunu iddia eden Gülay Yaman, "Beni ilk kez okulun dernek yemeğinde görüp 'Kim bu güzel kadın?' diye sormuş. İlgisini açık olarak hissediyordum. O dönemde Ankara'dan, kadın meselesi yüzünden buraya sürgüne geldiğini de duyduk" dedi. Ünal Şahin'in kendisiyle ilgilenen diğer erkekleri karakolda dövdürdüğünü söyleyen ve Emniyet Müdürü Şahin'in bu baskılarından üst düzey bir asker sayesinde kurtulduğunu da öne süren genç kadın, "O asker Şahin'e 'Gülay'la ilişkim var, ona dokunma' diyerek beni kurtardı" dedi.

'AHMET ATEŞ RUH HASTASIDIR'
Gülay Yaman, ilçeyi karıştıran olayla ilgili sorularımızı ise şöyle yanıtladı:

* Bu olaylar nasıl başladı?
Her şey iki yıl önce tanıştığım Ahmet Ateş'in hayatıma girmesiyle başladı. Asıl isteği onunla birlikte olmamdı. Bir ramazan günü beni kaçırdı ve zorla senet imzalattı. Kendisi ruh hastasıdır, 1.5 ay tedavi görmüştür. Emniyet Müdürü Ünal Şahin'e senet yüzünden kaçırıldığımı, tacizlerini sürdürdüğünü anlattım.

* Şikayetinizi nasıl değerlendirdi?
O sırada emniyette görevli polis memurlarından biri Ahmet Ateş'in kendisine omuz atıp tehdit ettiğini söyledi. Bunun üzerine müdür, Ahmet'i çağırttı. Kapıdan girer girmez de tekme tokat dövmeye başladı. Ben çocuğumu kapıp nasıl dışarı çıkaracağımı şaşırdım. Bu adamdan bu sayede kurtuldum.

'CEP TELEFONUMU İSTEDİ'
* Size ilgisi olduğunu açık bir dille ifade etti mi hiç?
Dayak olayının üzerinden üç ay geçtikten sonra emniyetten benimle görüşmek istediğini söylediler. Ben de Ahmet'le ilgili bir gelişme olduğunu düşünerek gittim. Bana, "Ahmet Ateş herkese seninle ilişkimiz olduğu için onu dövdüğümü yayıyormuş. Başıma gelenleri görüyor musun?" dedi. Çıkarken cep telefonumu istedi. Ben de eski numaramı verdim.

* Erçin Mert isimli bir şahıs da sizinle ilişkisi yüzünden dövüldüğünü söyledi.
Erçin Mert'le geçen yıl tanıştım. Herkes gibi kömürü bahane ederek geldi. Benimle ilgilendiğini anladım. Beni taşıyabilecek bir adamdı. Olay olduğunda beni arayıp, "Bu adam seninle ilişkim var diye beni dövdü" dedi. Ona yanında olduğumu söyledim. Ama o kendi kızgınlığı yüzünden iki çocuk annesi olduğumu düşünmeden ismimi deşifre etti.

Yıldız ATEŞ-Murat KEKLİKÇİ EREĞLİ / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 249 holigan var
 Federasyon Başkanı Bakan Aksu ile görüştü
 Çocuk oyunu 'taso' cinayetle sona erdi
 Kutsal emanetle döndü
 İnfaza 3 ayrı soruşturma
ERDAL ŞAFAK
Sivil toplumun gücü
Sivil toplum örgütlerinin ne büyük...
UMUR TALU
Hafta sonu, bilanço
Bir gün aradan sonra, Mardin'de...
Seçimde rövaşata!
Liberyalı futbolcu George Weah, ülkesinde gelecek yıl yapılacak...
İkinci tur geçersiz!
Ukrayna'da muhalefetin direnişi sonuç verdi. Meclis, başkanlık...
Alex harikalar diyarında
Alex harikalar diyarında
Fenerbahçe, Diyarbakır karşısında samba yaptı. Perdeyi, defansı ipe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu