kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye- Ukrayna maçında 2 kişi de yasak madde kullandığı için listeye girdi.
249 holigan var
Listelere 3 Ayda Bir ekleme yapılıyor
İl emniyetlerinde kayıtlı holigan sayıları
13'ünde bir sezon boyu maçlara girme yasaklı

İşte yasaklı 249 Holigan

12 kentin polisi 249 kişiyi 'stada girmesi sakıncalı şahıs' listesine aldı.

Emniyet'in listesi
Türkiye'nin 'yasaklı holiganlar' haritası çıkartıldı. En çok stat yasağı alan kent Ankara. Polis bu kişilerin stada girişini engellemek için holiganları statta kamera ile izleyecek.

Karakolda imza

Hükümetin geçen yıl stat güvenliği için bir çalışması oldu: Holiganlar maç öncesi karakola gidip imza atacaktı. Ancak Meclis komisyonları önleme karşı çıkıp tasarıdan çıkardı.

İstanbul'un yasaklı 41'i

Fenerbahçe
Yasaklı sayısı: 13
Osman Karabulut, Gökhan Atalay, Alaattin Abıka, İlhan Yıldırım, Erman Şişik, Ufuk Özer, Nihat Özpolat, Reşit Yavuz, Kenan Şengül, Sinan Hamamcı, Murat Guguk, Volkan Guguk, Cenk Güner .

Beşiktaş Yasaklı sayısı: 20
Yalçın Kaya Yılmaz, Ali Mandal, Erinç Korkmaz, Üveyis Özen, Şerif Özge, Feridun Koç, Tayfun Bacıoğlu, Mehmet Emin Çiftaslan, İldeniz Hamamcı, Erkan Aytekin, Hamit Özkaymak, Cüneyt Sayar, Kenan İnce, Suat Almalar, Antranik Sucu, Sinan Özkaya, Ercan Yalçınkayalar, Serdar Tatar, Mahmut Çakan, Mustafa Ekinci K Tay Ö .

Galatasaray Yasaklı sayısı: 6
Eren Çelikdemir, Mehmet Açıkgöz, Hüseyin Aslan, Ada Saral, Şevki Aksu, Özcan Bilgin Çel .


249 holigan var

Bu yılın Nisan ayında çıkan yasanın uygulanması sonucu toplam 249 kişi spor müsabakalarından yasaklanma ve 1 milyar liraya kadar değişen para cezası aldı.

Tribün anarşinin önlenmesi amacıyla bu yıl Nisan ayında, ağır cezalar içeren "Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine" ilişkin yasa çıkarıldı. Ancak yasadaki ağır cezalar da kağıt üzerinde kaldı. Yasa ile holiganlara 8 aya kadar maçlara girmeme cezası veriliyor. Ama cezalı fanatikler yine stadlarda boy göstermeye devam ediyorlar. Polis de bunları ellerine verilen fotoğraflardan tanımaya çalışıyor. Holiganları tanımak için 'Yüz Tanıma Sistemi' gibi teknolojiden yararlanılamıyor, her maçtan önce karakolda giderek maça gitmediğini kanıtlaması için düşünülen önlem de 'modern ceza hukukunda yok' gerekçesiyle kabul edilmedi. Sporda şiddet sürekli artış gösterince hükümet bu yıl başında Meclis'e, "Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine" ilişkin yasanın tasarısını sevketti. Tasarıda, maçlarda olay çıkaranlara, stadyumlara silah, kesici alet, sis bombası, maytap, patlayıcı, yanıcı maddelerle taş, metal gibi fırlatılabilecek cisimleri sokanlara, alkolle gelenlere önce 4 ay, tekrarı durumunda 8 ay süreyle maçlara girmeme cezası öngörüldü. Cezaya rağmen maçlara girmekte ısrar edenlere 1 aydan 1 yıla kadar hapis cezası, ayrıca 2.5-3 milyar lira para cezası düzenlendi. Bu cezanın uygulanabilmesi için de şu öneri tasarı metninde yer aldı: "Hakkında müsabakalara giriş yasağı verilen kişiler, müsabakaların başlamasından iki saat önce bulunduğu yerin karakoluna giderek emniyet yetkililerine görünmek zorundadır. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyenler hakkında sulh ceza mahkemesince üç aydan altı aya kadar hafif hapis cezası verilir."

ÖZGÜRLÜKLER KISITLANMADI
Tasarı Meclis'te görüşülürken bu yöntem milletvekilleri arasında tartışma konusu oldu. Sonunda, İçişleri Komisyonu'nda, hakkında "yasaklı kişilerin, maç başlamadan iki saat önce bulunduğu yerin karakoluna giderek emniyet yetkililerine görünmek zorunda olması ağır bir yaptırımdır; bu tür bir ceza, modern ceza hukukunda bulunmamaktadır ve dolayısıyla bu hükmün kaldırılması yerinde olacaktır" görüşü resmi rapora yansıtıldı. Adalet Komisyonu da bu görüşe katıldı ve "uygulamada karışıklıklara neden olacağı" gerekçesiyle bu metinden çıkardı. Tasarı Mart ayında bu şekilde Genel Kurul'da benimsendi ve onay için Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "cezaların şahsiliği ilkesi" doğrultusunda taraftarlara verilen cezaların kulüplere mal edilemeyeceğini belirterek yasayı veto etti. Meclis Yasada değişiklik yapmayınca Sezer onaylamak zorunda kaldı.

Göksel ÇAĞLAV- Şenol ATEŞ-/ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Federasyon Başkanı Bakan Aksu ile görüştü
 'Benimle ilgilenenleri karakolda dövdürttü'
 Çocuk oyunu 'taso' cinayetle sona erdi
 Kutsal emanetle döndü
 İnfaza 3 ayrı soruşturma
ERDAL ŞAFAK
Sivil toplumun gücü
Sivil toplum örgütlerinin ne büyük...
UMUR TALU
Hafta sonu, bilanço
Bir gün aradan sonra, Mardin'de...
Seçimde rövaşata!
Liberyalı futbolcu George Weah, ülkesinde gelecek yıl yapılacak...
İkinci tur geçersiz!
Ukrayna'da muhalefetin direnişi sonuç verdi. Meclis, başkanlık...
Alex harikalar diyarında
Alex harikalar diyarında
Fenerbahçe, Diyarbakır karşısında samba yaptı. Perdeyi, defansı ipe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu