kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sadece Ramazan'da aranmaktan sıkıldım
Sadece Ramazan'da aranmaktan sıkıldım
Sansasyonsuz iş yapılmıyor

Beni sadece Ramazan'da hatırlıyorlar

Sahneye çığlıklar atarak çıkan bir kadın... Yıllardır kanto yapıyor, 'kanto' denince ilk onun adı akla geliyor. Yeni bir şov ile iddialı bir müzikal hazırlığında olduğunu söyleyen Nurhan Damcıoğlu, Ramazan ayında televizyon kanallarından gelen tekliflere yetişemediğini anlatıyor: "Beni niye sadece Ramazan'da hatırlıyorlar? Hiç hoşlanmıyorum bu durumdan..."


Sadece Ramazan'da aranmaktan sıkıldım

Kantoyu 7'den 70'e herkese sevdiren Nurhan Damcıoğlu, yeni bir şov ve iddialı müzikallerle yeniden gündeme oturacağını söylüyor.

Çoğumuz kantoyu Nurhan Damcıoğlu ile tanıdık. Çığlıklar atarak çıktığı sahnede kıvrak danslarıyla dikkat çeken Nurhan Damcıoğlu, bir döneme damgasını vurmuştu. Geçirdiği kazalar ve sakatlıklardan dolayı kanto yapmayı bırakan Damcıoğlu, Türkiye'de Ramazan eğlenceleri denince de akla gelen ilk isimlerden. Ancak kendisi bu durumdan hiç memnun değil....

* Kanto denince akla ilk siz geliyorsunuz. Nasıl başladınız kanto yapmaya?
Annem Hafize Damcıoğlu Ankara Devlet Operası'nda terziydi. Gözümü 7-8 yaşlarında tiyatroda açtım. Reklam spotları da okudum, radyo çocuk kulübünde çalıştım. Ankara'dan İstanbul Devlet Tiyatroları'na geldiğimde Çolpan İlhan ile Sadri Alışık'ın yanında kalıyordum. Sadri Alışık beni Rıza Silahlıpoda'ya gönderdi dersler almam için. Ajda Pekkan'dan da şarkılar öğrendim. Bir de kanto söyleyeyim istedim. Kulüp 12'den teklif geldi. Çığlıklar atarak çıktım sahneye! "Bu kız kim?" diye sordu herkes...

* Böylece para kazanmaya başladınız...
Evet. Gecede 75 lira. Ama ben pek hesabımı bilmem. O yüzden de hep para sıkıntısı çekerim. Özellikle de son 9 yıldır... İstanbul'a ilk geldiğimde 16 yaşındaydım. Babam bana "Sarı kız" derdi ve evde benim dediğim olurdu. Çünkü en çok çalışan ve para getiren bendim. Yaşım küçük olduğu için de Devlet Tiyatroları'nda çalışabilmek için yaşımı büyütmüştük. O yüzden benim doğum tarihim ölen abim gibi 1936 görünür.

* Sahnede ilk başlarda pop müzik söylemişsiniz. Sonra tamamen kantoya mı döndünüz?
Lüküs Hayat gibi müzikallerden parçalar söyledim. Sonra ben monotonluktan sıkılınca Güner Ümit ve Halit Akçatepe ile birlikte ekrana çıkmaya başladım.

* Sizden sonra kimse kanto yapmak istemedi mi? Çünkü bu alanda sadece sizi tanıyoruz?
29 tane kantocu olduğunu söylediler o zaman. Ben sadece Maksim, Çakıl vs. gibi büyük gazinolarda çalışıp popülerleştirdim bu işi. Yoksa çok insan vardı Anadolu'nun çeşitli yerlerinde kanto yapan. Ben assolistin altında çalışan eğlenceli komedyen kadın olarak çıktım. Güzel kadını oynamadım. O yüzden ne solistin ne de gelen ailelerin kocalarından kıskanmalarına gerek yoktu. Son 20 senedir longplay çıkarmadığım için diğer kantocular da bir şey yapamadı. Çünkü benim şarkılarımı söyleyip taklit ediyorlardı. Beni çok kullanmak istediler. Bu olaydan rahatsız olduğumu gören Zeki Müren "Taklitler aslını yaşatır" demişti. Bir dönem TRT'ye gerici bir yönetim geldiğinde küsüp yurtdışında çalışmaya başladım. Fransız televizyonlarında senelerce Enrico Macias ile programlara çıktım. Kanada, Almanya, Amerika'da çalıştım ama oralarda kalmak istemedim. Ama bugünkü aklım olsaydı ne evlenirdim ne de Türkiye'ye geri dönerdim. Yurtdışında ünlenip buraya konser vermeye gelirdim.

* Kaç kez evlendiniz? Çocuklarınız var mı?
İki kez evlendim. 9 yıldır bekarım. Maalesef çocuğumun olması istenmedi eşim tarafından. Üç tane kürtaj bir tane de düşük yaptım.

SİNAN ÇETİN'E ÇOK KIRGINIM
* Ekranda neden yalnızca Ramazan'da görünüyorsunuz? İki diz ameliyatı oldum. Sahneyi bıraktıktan sonra 10 yıldır böyle bir şey oldu. Sahneleri bırakmamda eski eşimin de parmağı var. "Evlisin oraya buraya gitme" dedi. Çok yorulmuştum ve evimin kadını olmak istedim. O yüzden kocamın dediğini yaptım.

* İkinci eşinizden çok dertlisiniz galiba? Bu camiadan olmayan insanlarla mı evlendiniz?
İlk eşim bu camiadan değildi ama ikincisinden bahsetmek istemiyorum. 9 senedir büyük tecrübeler edindim. Büyük hastalıklar, sıkıntılar çektim. Hayata umutla bakıyorum. Bahsetmeye gerek yok.

* Yeşilçam'da çekilmiş filmleriniz de var. Niye bıraktınız film yapmayı?
Başrol aldığım filmler de oldu, yan rollerde oynadıklarım da. Ama Yeşilçam bana çok sıcak gelmedi. Türker İnanoğlu hep vamp kadını oynamamı istedi. Ben sevemedim, istemedim.

* Çok sık sahneye çıkıyordunuz, değil mi?
Çok fazla. Benim kadar çok çalışan kimse yoktur. 3 gazinoda birden aynı gün solist altı olarak çalışırdım. 48-49 kiloydum o zamanlar. Mide hastalıkları vs. derken sanat hayatım böyle geçti.

* Çok hareketlisiniz... Aksini yapamazdınız herhalde...
Ben hiperaktif bir kadınım. Ameliyat olduktan sonra platin çivilerimi çıkardım ve sahneye çıkıp şov yaptım. Duramıyorum. Dans etmek, şarkı söylemek için doğmuş bir kadınım. Kötü bir dönem geçirdim ama bu sene büyük şovlar yapacağım. Metin Zakoğlu ile birlikte bir şov hazırlıyoruz. O yazıyor ben de oynayayacağım. 23-30 Ekim günlerinde Profilo Alışveriş Merkezi'ndeyiz. Daha sonra tüm yurtta yapacağız bu şovu.

* Avrupa Yakası dizisinde de oynadınız, ilk bölümlerde. Neden şimdi yoksunuz?
Sinan Çetin'e çok kırgınım. Beni arayıp Antalya'dan getirdi. Diziyi yazan hanımefendiye benim bu rol için çok uygun olduğumu söylemiş. 7 bölüm boyunca oynadık. Sonra bize rol yazılmamaya başladı. Sinan Çetin'e sordum sebebini, "Tamam ben konuşacağım" dedi. Ama ses seda çıkmadı. Saygısızlığa ve dürüst olmayan insanlara saygı duymuyorum.

* Senaryoyu yazan kişi sizi istemiyor olabilir mi?
Sinan Bey yapımcı olduğuna göre onun sorumlu olduğunu düşünüyorum. Oysa sorumuza cevap bile verilmedi. Dizide benim eşimi oynayan Sinan Bengier hiçbir şey sormadan eşyalarını topladı ve çıktı oradan, ben eşyalarımı bile almaya gitmedim.

* Ramazan'da göreceğiz mi sizi ekranlarda?
Hiç hoşlanmıyorum bundan. Siz gelene kadar bütün televizyonlar aradı. Niye beni sadece Ramazan'larda hatırlarlar?? Hepsi parasız davet eder. Yahu ben orada dansedecek elbiseyi nereden bulacağım? Parayı onlar kazanır. Ben yeni ünlü olmuyorum ki... Seda (Sayan) çağırıyor. Seda bunca senedir program yapıyor da şimdi mi aklına geldim? Ben Metin Zakoğlu ile gelirim dedim. Metin ile yapığım şovu göstermek için çıkarım belki.

Aynur Erdem

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Her sabah güne Demirel ailesi ile başlıyorum
 Gömlek değiştiren adam
 Karımı kıskandım ben de kanser oldum
 Tutku benim pusulam
 Biricik'le ne zaman mutlu görünsek nazara geliyoruz
 En çok saçlarımı taramayı özledim
 Gelenekçiyim, turşumu hala kendim kuruyorum
 Evlat edinmek İslam dinine aykırıdır, tehlikeleri vardır
 Onlar İçin Hiçbir Şey Aynı Kalmadı
 Sekiz yaşındaki kızımın çeyizini bile hazırlamıştım
 BM'nin gözü eğitimde
 Fotoğraf çektirirken önce utandım
 O her zaman merhametsiz biri
 Türkiye'de benden daha iyi sitcom çekebilen yok
 Erotik filmlerden zevk aldım
 Offshore'un genç şampiyonları
 Öfkeli durmayı seviyorum çünkü bu beni koruyor
 Mustafa Dağıstanlı: Yaşar Doğu bana küsmüş haberim yok
 Türkiye'nin ilk biseksüel filmi kapalı gişe oynuyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
100 milyon dolarlık yalı Türk alıcıları korkutuyor
100 milyon dolarlık yalı Türk alıcıları korkutuyor
Türkiye'nin en pahalı konutu olan 100 milyon dolarlık Şehzade...
Evangelistlerin hayallerinde kıyamet var
Evangelistlerin hayallerinde kıyamet var
Dünyadaki pek çok insan Amerikan politikalarını artık İncil'deki...
Portakal bayramını kutluyoruz
Sera icad oldu, mertlik bozuldu. Oysa eskiden her meyve ve sebzenin...
İyi bir yemek şölene benzer
Geçenlerde bir arkadaşım iyi bir restoran tavsiye etmemi istedi...
İşte tribünün efendileri
Tribün teröründe "hedefe" taraftar grupları ve tribün liderleri...
Sanırım şimdi 4 tane keçi alıp Etiler'de gezeceğim
Bu hafta Skoda Fabia ile Ünlüler Çiftliği'nde birinci gelen Toprak Sergen'i...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.