kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
 
Abdühamit sansürü.. Belge 2
Baykal'dan itiraf!..
Lucescu!..
Devin ölümü..
Tebessüm
Ünal Özüak'a söz hakkı..
Bizim duvar
Sevdiğim laflar

Abdühamit sansürü.. Belge 2

Bu bir spor yazısı değildir. Bu Avrupa Birliği'ne girme savaşı veren Türkiye'de, Fransız İhtilali'nden bu yana uygar yaşamın olmazsa olmaz şartı ifade özgürlüğüne ısrarlı ve kararlı şekilde darbe indirmek isteyenlere karşı açılmış bir savaştır.
Bu Hıncal Uluç'un savaşı değildir. Bu Türk medyasının, Türk insanının düşüncelerini özgürce ifade edebilme hakkına kastedenlere karşı, tıpkı "İnsanca maç seyretme hakkı" mücadelemde olduğu gibi, tek başına olduğum, bırakıldığım bir baş kaldırı, bir isyandır.
Bu, tüzüklerinde kahraman kahraman ifadelerle kuruluş amaçları belirtilen, kendi meslek derneklerim, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin zerre umursamadığı, aldırmadığı, bu benim meslekdaşım köşe yazarları ve yorumcuların "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diyerek kenarda "Ölü" sessizliğinde durduğu, bir kavgadır..

***

RTÜK, Lig TV'den sonra NTV'yi de Hıncal Uluç'u susturma konusunda uyardı. Suçu işleyen (!) Hıncal.. Cezayı ödeyecek olanlar, NTV ve sunucusu Kenan Onuk..
Bu nasıl adalettir, söyleyecek bir, tek bir hukukçu çıkar mı?.
Türk anayasası "Cezalar şahsidir" derken, Hıncal'ın söyledikleri yüzünden Kenan Onuk'a nasıl ceza verilir. NTV nasıl tehdit edilir?.
Ana mesele hukuk, mesele adalet değil.. Tek amaç RTÜK'ü eleştiren Hıncal Uluç'u susturmak .. TV'lere baskı yapılıyor ki, Uluç'u konuşturmasınlar..
Türkiye'de Kuvvetler Ayrımı ilkesi vardır, Yürütme yargıçlık yapamaz.. Üç beş bürokrat oturuyorlar, neyin suç olduğuna karar verip, tehditler yağdırıyorlar.
Pazartesi gecesi 90 Dakika öncesi, RTÜK emri ile, RTÜK bildirisi yayınlandı. Bildiride, suç olduğu iddia edilen sözlerimin hepsi tekrar edildi. Dünya üzerinde hangi kurul, yayını suç oluşturan sözlerin yeniden yayınlanmasını ister..
Sözlerim Ersun Yanal'a hakaret ise eğer, bu suç, bir defa da RTÜK'ün emri ile hem ekranda yazı geçerek, hem de okunarak iki defa daha işlendi.. Komikliğe bakar mısınız?.
Sanki anayasayı durmadan ihlal etsin diye kurulmuş RTÜK adlı kurumun, NTV'ye gönderdiği sansür belgesini de harfine dokunmadan burada yayınlıyorum..
Avrupa Birliği için yırtınanlar, Avrupa Birliği'nin temeli, ifade özgürlüğüne bu açık saldırıyı bir kez daha değerlendirsinler diye..

***

Kuruluşunuzun 11 Ekim 2004 tarihinde yayınladığı "90 Dakika" adlı programda; Ersun Yanal'ın kurduğu takım üzerine eleştiriler yapılırken Gazeteci Hıncal Uluç'un özellikle Hakan Şükür gibi iyi özelliklere sahip bir futbolcunun Milli Takım'da olmamasının sebebini "Tekniktir" diye açıklayan Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal için "Ersun Yanal. Türk kamuoyuna yalan söylüyor. Tekniktir diyerek yalan söylüyor." ifadesini kullandığı ve program süresince de ".. Ersun Yanal, Yunanistan maçından başlayarak, Komplolar, yalanlar, düzenler, dolanlar içindedir... Böyle aptalca gerekçelere benim inanmamı bekleme hakkı yok. Türk Milli Takım Teknik Direktörü'nün.. ama tekniktir, ben başka taktikle oynuyorum... gönlümdeki kadroda var, içimdeki bilmem ne de var. Galatasaray camiasını uyutma, medyayı aldatma, kamuoyuna yanlış bilgiler verme.. Erkekçe çıksın, gerçek sebebini söyleyebiliyorsa söylesin, maçası sıkıyorsa diyorum. Yalan söylemesinden belli ki korkuyor açıklamaya.. Ben Ersun Yanal'ın Türk kamuoyuna yalan söylediğini, son Türk'e inandırıncaya kadar bu savaşı sürdüreceğim. Ne zaman ki Efsun (Buradan itibaren geçen Efsun ifadesi bana değil, RTÜK avukatlarına aittir. Harf düzeltmeden yayınlama sözü vermiştim de.. Ayrıca işi ne derece ciddiye aldıklarını da düşünebilirsiniz..) Yanal yalandan vazgececek. Benim Efsun'la. Hakan'la sorunum yok. Benim itirazım yalana. Dünyanın en büyük ayıbı yalandır... Efsun Yanal mertçe erkekçe ortaya çıkana kadar, ben konuşmalarımı ve yazmalarımı sürdürmeye devam edeceğim. Ben teslim olmadım".. şeklinde ifadelere yer verilmek suretiyle 3984 sayılı Kanunun 4756 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesinin (ı) bendinde belirlenen "Kişilerin manevi şahsiyetlerine eleştiri sınırları ötesinde saldırıda bulunulmaması.." ilkesinin ihlal edildiği Üst Kurulca tespit edilmiştir.
Kuruluşunuzun, 3984 sayılı Kanunun 4756 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesinin (ı) bendini ihlali nedeniyle 33 üncü maddesinin birinci fıkrasına göre uyarılmasına, İhlalin tekrarlanması halinde ihlale konu olan programın yayınının bir ila oniki kez arasında durdurulacağının, bu süre içinde programın yapımcısı ve sunucusunun hiçbir ad altında başka bir program yapamayacağının yapılacak tebligatta bildirilmesine....
.... karar verilmiştir."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Örnek olabilmek.. Örnek yaratabilmek..   / 25-11-2004
 Bu nasıl bir tablodur!..   / 24-11-2004
 Sonunda "Ölüm" geldi!..   / 23-11-2004
 "Elvis yaşıyor & Londra'da!."   / 21-11-2004
 Hediye alma çılgınlığı..   / 20-11-2004
 Başbakan'a da teşekkürlerimle..   / 19-11-2004
 Çanak söyleşi ve muhalefetin sesi!..   / 19-11-2004
 Abdülhamit sansürü ve ifade özgürlüğü!..   / 18-11-2004
 Bir zaferin heyecanlı öyküsü..   / 17-11-2004
 Pencere 10 Kasım'da Londra'da açıldı, Atam!..   / 16-11-2004
MEHMET BARLAS
Ya çok şanslıyız, ya da seçmen çok akıllı
İki ihtimal...
MAHMUT ÖVÜR
İstanbullu bu taksicilere mahkum mu?
Her yağmur ya da...
HINCAL ULUÇ
Abdühamit sansürü.. Belge 2
Bu bir spor yazısı değildir.
EMRE AKÖZ
Medya ve Ortaçağ zihniyeti
Ortaçağ'da akıl...
REFİK DURBAŞ
Bilgi tüketimi
Yaşadığımız olaylar, Ortadoğu'da her...
SAVAŞ AY
Özdemir Asaf aşklara şiir de isterdi ama!..
Her aşkın...
Biz kazandık: 1-2
Biz kazandık: 1-2
Beşiktaş, Bükreş'e 2-1 yenildi... Bunu herkes izledi... Ancak gözden...
Carew devreyi bitirdi
Carew devreyi bitirdi
Sahayı ilk yarıda sedyeyle terkeden Norveçli oyuncunun sağ ayak...
Elkatmış: Irak işgali soykırıma dönüştü
TBMM İnsan Hakları Komisyonu toplantısının basına açık ve...
Kanyon projesine ortak açıklama
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.