kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'de disipline sevk kararı
CHP'de disipline sevk kararı

CHP Parti Meclisi, Sarıgül'ün Mersin mitingine katılan 15 milletvekilini Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti..

CHP Parti Meclisi (PM), Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Mersin mitingine katılan 15 milletvekilini kınama cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk etti. PM'nin Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında basına kapalı olarak yapılan toplantısında Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 15 milletvekilinin kınama istemiyle disipline sevkıne ilişkin kararı görüşüldü.

Genel Başkan Deniz Baykal, toplantıyı açış konuşmasında, iç ve dış güçlerin uzun bir süreden beri CHP üzerinde oyunlar oynadıklarını, partiyi yörüngesinden saptırmaya yönelik girişimlere CHP içinden bazı isimlerin de alet olduklarını savundu. Baykal, Sarıgül'ün ihraç istemiyle disipline sevkıne yol açan bazı rüşvet ve yolsuzluk iddialarının yer aldığı rapordan da ayrıntılı bir şekilde söz etti.

Genel Sekreter Önder Sav'ın 16 milletvekili ile ilgili MYK kararını okumasının ardından disipline sevkı istenen, aynı zamanda PM üyesi olan 5 milletvekili söz aldı. Tekirdağ Milletvekili Erdoğan Kaplan, yaşamının 20 yılını Baykal'ın arkasından koşarak geçirdiğini anlatarak, vatandaşın gerekli değişim yapılmazsa CHP'ye bir daha oy vermeyeceğini savundu.

Sarıgül'ün Çorlu ve Mersin mitinglerine katıldığını ve oradaki coşkuyu gördüğünü belirten Kaplan, dedesinin İstiklal Savaşı gazisi olduğunu anımsatarak ondan kalan madalyayı gösterdi. Kaplan, Baykal'a seslenerek, ''Bu partinin kuruluş mürekkebinde dedemin de kanı var. Suçsuz yere bize bu cezayı veremezsiniz. Eğer verirseniz bu madalya sizi çarpar. Size 20 yıldır verdiğim emek ve hizmeti, alın terimi helal etmiyorum'' diye konuştu.

Mersin milletvekili Hüseyin Özcan da mitinge katılarak parti suçu işlemediklerini belirterek, ''Orada 40 bine yakın insan CHP'nin 6 oklu bayrağını salladı. Eğer bu suçsa biz suçluyuz. Parti ihraçlarla, tehditlerle büyüyemez, CHP sevgisini kimse elimizden alamaz'' diye konuştu.

TOPLANTIDA GERGİNLİK

İstanbul Milletvekili Hasan Aydın da Sarıgül ile ilgili rapordaki iddiaların doğru olmadığını ve sahte imzalar taşıyan düzmece belgelerin kanıt olarak gösterildiğini savundu. Aydın, Genel Başkan Baykal hakkında da pek çok iddia bulunduğunu öne sürerek, ''Siz mahkemeler kurup suçluyorsunuz, ceza veriyorsunuz, ama sizin hakkınızda da pek çok iddia var. Mal varlığınız ne, ne kadar vergi ödüyorsunuz, borsadan ne kadar para kazandınız? bunları araştırmak üzere de bir komisyon kurulsun'' dedi. Aydın'ın bu sözleri üzerine PM üyelerinin büyük çoğunluğu tepki gösterdi. Tepkileri yatıştıran Baykal, ''Bırakın arkadaşlar söylemek istediklerini söylesinler'' dedi.

Bu arada, Aydın'la, Mersin Milletvekili Ali Oksal arasında da sert tartışma yaşandı. Hakkında kınama cezası istenen Mehmet Tomanbay da konuşmasında Baykal'ı eleştirerek, partinin küçültülerek büyütülemeyeceğini söyledi. Tomanbay, ''Onu bunu atarak herkesi suçlayarak partiyi büyütemezsiniz. Partideki sorunların çözümünü istiyorsanız kurultayı toplayın'' dedi.

Disipline sevkı istenenler arasında yer alan Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu ise konuşmasında, milletvekillerinin her toplantıya katılabileceğini, kendisinin de bir izleyici olarak Mersin mitingine gittiğini anlattı. Ayvazoğlu, PM'nin kararı ne olursa olsun tartışmayacağını ve saygı duyacağını söyledi. Haklarında kınama cezası istenenlerden Feridun Ayvazoğlu dışındaki 4 üye savunmalarını yaptıktan sonra toplantıyı terk ettiler.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada disipline sevkı istenen 16 milletvekilinden 15'i 61 PM üyesinin oyuyla, ''kınama cezası'' istemiyle YDK'ya sevk edildi. Daha önce MYK'nın disipline sevkını istediği Feridun Ayvazoğlu hakkında ise işlem yapılmamasına karar verildi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Schröder: Türkiye model olacak
 'Kaygılarımızı ABD'ye ilettik'
 Elkatmış: Sözlerimin arkasındayım
 Elkatmış: Irak işgali soykırıma dönüştü
 Kanyon projesine ortak açıklama
 SSK hastaneleri için restleşme
 Putin'in aralık ziyaretinde gündem enerji
 Yüce Divan'da 'daralma'
 Kadın sanıklar istediği takdirde doktor seçebilecek
 ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas istifa etti
 Bursa işi oda takımı için 1.5 milyar
 Demirel: 12 Eylülcüler yargılansın demedim
MUHARREM SARIKAYA
Unakıtan: ÖTV mi, kriz mi?
Maliye Bakanı Kemal...
YAVUZ DONAT
Sincan
Perşembe, sabah saat 09.00... Ankara kar...
Seda Sayan'ın babası evinde ölü bulundu
Seda Sayan'ın babası Dursun Gürsaçer, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde,...
Kızımın katili Moldova'da
40 günlük evli kızını damadının öldürdüğünü iddia eden Celal Şen,...
İtalya'dan dost eli
İtalya'dan dost eli
Türk-İtalyan Forumu'nda İtalya Dışişleri Bakanı Fini, Gül'e...
Işığı odaya hapsetti bilimde devir değişti
Işığı odaya hapsetti bilimde devir değişti
Genç Türk bilimadamı Fatih Yanık, ışığı oda ısısında durdurmayı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu