kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Hıncal Abi yerim üç bin beş yüz vuruş!..

Az ötede sayfasında haklı olarak eleştiriyor Hıncal Abi. Diyor ki;
"Sen bu soruları nasıl sormazsın Savaş? Beşiktaş amigoları ve tribün liderlerine bu soruları nasıl sormazsın? Onca galiz küfrün koro halinde edilmesini, uyuşturucu kullanarak maçlara gidilmesini nasıl sorgulamazsın?"

Konuksever Kartal
Ahh be canım Hıncal Abim. Beni bilmez misin? Söyleşiye gidince adama validesinin kızlık soyadını bile sormadan döner miyim hiç. Dün de öyle yaptım. Beşiktaş Çarşı Grubu'nun ana karargâhı sayılan o meşhur kahvehaneye gittim ve açık söyleyeyim ki çekine çekine gitmeme rağmen inanılmaz bir misafirperverlik ve samimiyetle karşılandım.

Vur beline
Eksik kalmış dediğin her şeyi de sordum orada abicim. Bir teyp bantını arkalı önlü dolduracak konuşmalar yaptık oradaki arkadaşlarla. Ama apar topar haberi yetiştirmek için döndüğümde sayfa sekreterleri ve redaktörlerimiz "yerin 3 bin-3 bin beş yüz vuruş (harf) arası" dediler kafadan.

Ben de haklıyım
Yani 1 saatlik teyp bantının yalnızca 12 dakikasına tekabül eden bir yazı yeri var orada. Ayrıca yazabildiğim o kadarcık bölümden bile birkaç önemli cümle atılmış zorunlu olarak. Sadece onlar bile atılmadan kalabilseydi senin bu haklı sitemine hedef olmayacaktım.

Koro şefleri
Şimdi gel yazıişlerine teslim ettiğim orijinal yazıdan atılan kısmı buradan oku. Hatta yazının aslıyla gazetede eksik çıkan halini karşılaştır ki içimiz rahat etsin:

***

- Orkestrasına hâkim olamayan şef olur mu Alen kardeşim? Sizler değilseniz onca kavga gürültüyü çıkaranlar kim peki? Deplasmanlara toplu gidişlerde otobüs içlerinde hap, esrar kullanıldığı yazılıp çiziliyor. Marketlerde durunca bir lira ödenmeden eşya alanlar oluyormuş. Bu doğru mu?
- Abi otobüs yola çıkmış, adam içeride bir şey kullanıyorsa buna kim ne yapabilir? Diskolarda, barlarda, okul yakınlarında her yerde olan şeyler değil mi bunlar?
- Beşiktaş Meydanı'na yakın yerde maç öncesi koro çalışması yapanlar var. Tribün şarkısının sözleri ' asarız döveriz, gırtlak keseriz' falan şeklinde.
- Arada tel örgüler polisler var diye herkes böyle şarkılar okur, bağırır. Kaldır tel örgüyü gık çıkmaz. Psikolojik bir şey bu.
- İyi ama daha maça saatler kala böylesi bilenen, ajite hatta provoke olan gençler biraz da alkolün ya da belki başka maddelerin tesiriyle maçta çok tehlikeli olmaz mı? Hele o şarkılar keseriz, bıçaklarız sözlerini binlerce kişi okursa neler olur?
- O zaman İbrahim Tatlıses'in; "Kız ben seni vurmaz mıyım" şarkısını da yasaklasınlar Savaş Abi.
- !!!
- Çok daha ağır şarkı sözleri var. Radyolar çalıyor. Ayrıca biz hastalandığında Kazım Ağabey'e sevgi dolu şarkı yazıp okumuş sevinçten ağlatmıştık unutmasın.
- Bedava bilet olayını biraz daha açın. Binlerle bilet maç öncesi buraya geliyormuş. Hatta bazı resmi görevliler de gelip sizden 50-100 bilet alıyorlarmış?
- Bedava bilet alanlar biz değiliz. Çeşitli sponsor GSM firmalarına her seferinde 23 bin bilet dağıtılır hediye verilsin diye. Bunlar kanıtlanamadığından en zayıf halka olarak görülen Çarşı Grubu'nun başına patlar kabak. Bize gelince çok çok indirim ya da taksit yaparlar kombine bilet alırken. Bunun aksini ispatlasınlar, her söylenene eyvallah diyelim.
- Kulüp başkanıyla yöneticilerle görüşürken özel istekleriniz olur mu? Hani; "benim şu derdim var ya da çocuğumun okul taksitine sıkıştım başkanım" filan türünden.
- Öyle olsa bizim çocuklarımız Beşiktaş Koleji'nde okurdu. Hepsi mahalle mektebinde. Mal varlıklarımızı açıklayalım isterlerse. Çoğumuz yoksulluk sınırında yaşıyoruz. Bazılarımız aileden az biraz varlıklı ama babadan ev kalmış, dededen dükkân filan öyle yani. Ayrıca sana da çok teşekkür ederiz. Sen bir F.Bahçeli olduğun halde buraya gelip bizim de görüşümüzü aldın. Sorun bakalım Kazım Abi (Kanat) başta olmak üzere hangi Beşiktaş yazarı gelip çarşıya inmiş, bizimle oturup bir çay içmiş bugüne kadar. Reha Muhtar, Erman Toroğlu ya da şu bu isim bir kere gelip de; "Neymiş bu çarşı? Şunları bir de mekânında ziyaret edeyim, iki laf edeyim" demiş mi?

İşte
bu nedenle
İşte böyle Hıncal ağabeycim. Oynamaya niyetim var ama gerçekten de yerim dardı. Daha fazla yer olsa, ilanlar olmasa deniz derya yazardım. İmkân olsa o genç ve başarılı sayfa sorumlusu kardeşlerimiz daha uzun, detaylı kullanırlardı haberi. Ama burada kimse kimseye gücenemez ki. Gazeteciliğin evrensel ve altın kuralı ezelden beri belli çünkü. Ne o? Ne olacak; " En büyük haber ilandır.."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çağdaş Çalıkuşu Tuba öğretmen öğrencilere 'ışık' oluyor   / 24-11-2004
 Kezzapçı koca yakalanana kadar yazıp duracağım!..   / 23-11-2004
 Bir çocuk maça gitti eve ölüm haberi geldi   / 22-11-2004
 Düştüm hastane damlarına   / 21-11-2004
 Üç asırdır bitmeyen dava   / 20-11-2004
 Güneydoğu'nun modern hanım ağası Suna Hanım   / 19-11-2004
 Alo Savaş Abi başlıyor..   / 18-11-2004
 İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın haklı sitemi   / 17-11-2004
 Trenlerde güvenlik alacak polise TCDD sürprizi   / 16-11-2004
 Ay üzerine söylenmiş ne varsa   / 15-11-2004
REHA MUHTAR
Bir yüreğin sesi
Pazar gününden beri Türkiye'de...
MEHMET BARLAS
"Öyle şey olmaz" demek bu çağda imkansız
Cambridge...
SAVAŞ AY
Hıncal Abi yerim üç bin beş yüz vuruş!..
Az ötede...
REFİK DURBAŞ
Özel okullara öneri...
Genel öğretimin içinde % 2'lik...
HINCAL ULUÇ
Örnek olabilmek.. Örnek yaratabilmek..
"Şunu kesinlikle...
EMRE AKÖZ
Medyayı suçlayarak hedef saptırmayın
Tribün cinayetinden...
Kriz-toph Daum
Kriz-toph Daum
F.Bahçe Teknik Direktörü, üst üste üç galibiyet sonrası "Sezon sonu...
Yedeklikten krallığa
Yedeklikten krallığa
Haftalarca 11'e giremeyen Volkan, Önder, Kemal, Mehmet ve Selçuk...
CHP'liler Bakan'ın üzerine yürüdü
Sağlık Bakanı, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine karşı...
Avrupa'da finişe geldik
Dışişleri Bakanı Gül, Lahey'de AB Troykası toplantısına giderken,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.