kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sarıgül'ün dikenleri
İnşaat taştı, 179 konut ortaya çıktı
2 milyon dolara konut satılacak
Eczacıbaşı: İnşaat mevzuata uygun
Sarıgül: İspat etsinler
Baykal: Sarıgül üçkâğıtçı

Sarıgül'ün 2 dikeni

İstanbul'un en değerli yerinde inşa edilen ve rüşvet iddialarıyla CHP'de deprem yaratan iki binanın içyüzü.

Kamuoyunun dikkati, günlerdir tartışılan ve muhalefet partisinin gündemini de sarsan iki dev binaya çevrilmiş durumda. SABAH, biri inşaat halindeki iki binaya projektör tutuyor.

REZİDANSA DÖNÜŞTÜ
Eczacıbaşı ile İş Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, önce iş merkezi olarak planlanan "Kanyon Levent" projesi konutların eklenmesiyle tartışılır oldu.

8 KAT FAZLA YÜKSELDİ
Maslak'ta Topçuoğlu Ailesi ile Ersin Eren'e ait arsada Doğuş Grubu ile ortak yapılan, şu anda HSBC'nin kullandığı bina da kaçak katlarıyla tartışılıyor.

Kat kat iddia
KANYON LEVENT
* İmar Kanunu gereği 90 bin metrekare inşaat yapılabilecekken Şişli Belediyesi'nin tadilat izniyle 8 emsal değerle 250 bin metrekareye çıkıldı.
* Tadilat Büyükşehir'e bildirilmedi. İş merkezinin bir bloku rezidansa çevrildi.


MASLAK'TAKİ BİNA
* İmar durumuna göre 10 kat olması gereken bina 18 kat olarak inşa edildi. 10'uncu kattan sonra her kaçak kat para cezası ödenme karşılığı yükseldi.
* Şişli Belediyesi bu katlarla ilgili yıkım kararına rağmen binaya iskân verdi.


Sarıgül'ün dikenleri

10 kat izni olan bina şimdi 18 katlı
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Şişli Belediyesi ve Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le ilgili hazırladığı araştırma komisyonu raporunda yer alan ciddi iddialardan biri de HSBC Bankası'nın halen genel müdürlük olarak kullandığı binayla ilgili. Doğuş Grubu'nun yüzde 40 ortak olduğu İstanbul Maslak'taki binayla ilgili CHP'nin iddiası şöyle: 'Bu bina, imar durumuna göre yol seviyesinden 10 kat yükseklikte olması gerekirken, önce 3 kat fazla olarak inşa ediliyor. Bunun üzerine 10'uncu kattan sonra her kaçak kat için yıkım kararı çıkıyor ve para cezası veriliyor. Para cezaları Garanti Bankası tarafından ödeniyor. Tam bu sırada cezası ödenmiş kaçak katların yıkılmaması ve olayın kapatılması için Şişli Belediyesi'yle temaslar başlıyor ve tüm kaçak katların yasallaşması için Meclis kararı alıyor. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi bu kararı reddediyor.' Bu noktadan sonrası CHP'nin raporuna şöyle yansıyor: "Şişli Belediyesi, tüm yıkım kararlarına rağmen, resmi evraklarda değişiklik yapmak suretiyle binaya Yapı Kullanma İzin Belgesi yani iskân veriyor. Belgenin altında Teknik Başkan Yardımcısı Osman Aslan'ın imzası yer alıyor. Böylelikle 10 kattan oluşması gereken yapı 3 kaçak katla kalmayıp 17 kat halini alabilecek bir ruhsata sahip oluyor."

RÜŞVET İDDİASI NEREDEN?
CHP, Maslak'taki bu binanın 10 kat izni olmasına rağmen 18 kata iskân almış olması noktasında rüşvet iddiasını da ortaya koydu. CHP'ye göre binanın bu haliyle iskan alması için, arsa sahiplerinden Ersin Eren'den alınan 300 bin dolar, şu anki Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'a (Sarıgül'e verilmek üzere olduğu ileri sürülüyor) verildi. Ön inceleme raporunun ardından Mülkiye Başmüfettişi Rıdvan Aydın savcılığa teslim edilecek raporu hazırlaması için görevlendirildi. Aydın, yaptığı inceleme neticesinde Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu'nun ilgili maddelerine istinaden Cumhuriyet Başsavcılığı'na 1 adet tevdi raporu sundu. Ancak bu raporda "Mustafa Sarıgül" ön inceleme raporunun aksine, araştırmadan çıkarıldı. CHP'de bu durumu da raporuna aldı. Ama CHP'nin raporundan kamuoyuna en çok yansıyan: "300 bin dolarlık rüşvet, Haşmet Topçuoğlu ile Ersin Eren'e ait bir arsa üzerinde Doğuş Grubu ile ortak yapılacak binaya yapılacak 7 kaçak kat için verildi" iddiasıydı. CHP, bu bina için verilen Yapı Kullanma İzin Belgesi'ni de dosyaya ekleyerek iddianame dosyasını, "Bu belgeye müfettiş ulaşamamış. Eğer bu belge zamanında bulunmuş olsaydı, suç kapsamı ve suç nitelemeleri daha farklı olacaktı" yorumuyla tamamladı. Emniyetin sorgu raporunda (CHP iddialarının büyük kısmını bu rapora dayandırıyor) ayrıca rüşveti verdiğini söyleyen aracı Nurettin Tarkan Baykara'nın "İskanı veren dönemin Belediye Teknik Müdürü Osman Arslan'a 250 bin doları elden verdim" ifadeleri de yer alıyor.

MASLAK'TAKİ TARTIŞMALI GÖKDELEN
Halen HSBC Bankası'nın Genel Müdürlük binası olarak kullandığı Maslak'taki bu yapıyla ilgili iddia, kaçak katlar üzerine. CHP'nin 'Sarıgül Dosyası'nda yer verdiği iddiaya göre, 10 kat olarak projelendirilen bu yapı önce 13 kat yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin ek 3 katı kaçak saymasıyla birlikte Şişli Belediyesi, iskân iznini 17 kata kadar çıkardı. Bina, 17 kat olarak yapıldıysa da şu anda 18 katla hizmet veriyor.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Tartışmalı madde kabul edildi
 İstanbul'da kar için vatandaşlara uyarı
 Acılı baba 'yılın öğretmeni' seçildi
 24 Kasım Öğretmenler Günü
 Semra Sezer emekli öğretmenleri unutmadı
 Akdoğan uğurlandı
 By-pass'a Türk damgası
 Cam Köprü
 Askere 'tribün' eğitimi
 Yine kaza: Bir öğretmen öldü
 Ve metro bütçeden en büyük payı aldı
 'Kadına karşı şiddet son bulsun'
 İETT ek otobüs seferi koydu
ERDAL ŞAFAK
Bir ihtimal daha var
AB dönem başkanı...
ÖMER ÇELİK
İyi bakın kendinize ve Türkiye'ye..
Sizlere yaklaşık bir...
ÖMER LÜTFİ METE
İsmet ile izzet meselesi
Kuduz yeni haçlılar tarafından...
UMUR TALU
Orası da Türkiye!
Sonradan kendime kızdım. Dünkü yazıda...
İki kent... İki sivil 'katliam'ı
Bir İsrail askeri. Gazze'de operasyonda. Ateş hattında kalan...
72 yaşındaki nine Irak'a gönderiliyor
ABD Savunma Bakanlığı 72 yaşındaki bir Amerikalı nineyi savaş...
Kriz-toph Daum
Kriz-toph Daum
F.Bahçe Teknik Direktörü, üst üste üç galibiyet sonrası "Sezon sonu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu