kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
Bizans tarihinin ünlü uzmanlarının bizden olması gerek. Bizans'ın kültürünü, sanatını bilmezsek aynı topraklar, aynı iklim üzerindeki Osmanlı'nın mimarisini, müziğini, mutfağını doğru okuyabilir miyiz?. Esasen hayat böyledir. Tarih de hakeza. Bazen bir tesadüf ya da bir söz öyle bir...devamı
Onlar 'kadrolu akşamcılar'
Onlar 'kadrolu akşamcılar'
Rakı tutkunlarının damak tadını bir avuç degüstatör yani tat uzmanı belirliyor. Rakı degüstatörleri şişelenmeden önce tanklarda kıvama gelen rakıya son onayı veriyor. Uzmanlar bir masanın başında akşama kadar rakı tadarak not veriyor. Türk halkının vazgeçemediği keyiflerden biri olan...devamı
Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
Fransızlar'ın yiyeceğe yaklaşımı özeldir. Sofraya verdikleri özen diğer sanatlara ve edebiyata gösterdikleri saygıyla eşdeğerdedir. Avrupa Birliği'ne girerken daha öğreneceğimiz çok şey var. Gündemimizi belirleyen sırrı fark etmeliyiz. Öyle bir şey ki eskilerin "hissi kalbel vuku"...devamı
Güllaç her kapıyı açar mı?
Güllaç her kapıyı açar mı?
Ramazan bir gelenekler bütünüdür. En azından yaşadığımız topraklarda. Güllaç ise bu ayda ağzımızı tatlandırmanın en güzel yolu . Bir enerji küpü arkadaşımız var, Dilek Gündoğdu. Geçen sene bir kitap hediye etti. Tam da bu günlerde: Ramazan'ın son çeyreğinde. Ne var ki bayram şu bu...devamı
Küçük şişedeki doyulmaz lezzet
Küçük şişedeki doyulmaz lezzet
Beş on yıl öncesine kadar balzamik sirkeyi İtalya sınırları dışında bilenlerin sayısı çok azdı. Zamanla güneşte kurutulmuş domates, taze mercanköşk, rollo-sosta salatayla restoranların vazgeçilmezleri arasına girdi. Biz gazeteciler mesaimizin sonucunu günü gününe, bir haftada ya da aylık...devamı
Otel olan Samode Sarayı ve hüzünlü Taj Mahal
Otel olan Samode Sarayı ve hüzünlü Taj Mahal
Hindistan'a gidenler ya çok etkilenir ya da nefret eder. Bu ülkede keyifli vakit geçirmek için seyahati sevmek yetmiyor, mistik öğretilere meraklı olmalısınız. Ülkenin her yanından yüzlerce insan yürüyerek Varanasi'ye gelir. Gün ağarırken kutsal Ganj Nehri'nde yıkanarak günahlarından...devamı
Oruç hoşgörü ve paylaşma sembolü
Oruç hoşgörü ve paylaşma sembolü
İftar çadırları doluyor, oruç tutan aileler birlikte iftar açıyor toplum bugünlerde hoş bir kaynaşma içinde. Ancak aç kalınan saatlerin acısını sahur ve iftarda çıkarmak işin felsefesine aykırı. Bu hafta güzel yiyeceklerden söz ederek sizleri imrendirip ağzınızı sulandırarak Ramazan'da...devamı
Baharatı bize keşifler mi getirdi?
Baharatı bize keşifler mi getirdi?
Hayatınızdan çıkarın, o zaman anlayacaksınız her şeyin ne denli tatsız tuzsuz olduğunu. Sadece yemeğin mi, yaşamın da tadı kalmaz baharatsız. "Tehlikeli Tatlar" adlı yeni çıkan kitap, okuyucuyu baharatın inanılmaz yolculuğu içinde oradan oraya sürüklüyor. Lütfen bir kere düşünün: Maruf ya...devamı
İnsanı ve doğasıyla şaşırtıcı bir ada
İnsanı ve doğasıyla şaşırtıcı bir ada
Sri Lanka değil ama Ceylon hemen çayı hatırlatır... Oysa ikisi de aynı yer ve turistlere, deniz-güneş tatilinden başka seçenekler sunuyor. Ama çayı meşhur ülkede çay demlemeyi bilen yok. İnsan dünya haritasını eline alınca bir sürü yere gitmeyi hayal eder. Avustralya, Uzakdoğu, Peru,...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Şerbeti ne çabuk unuttuk
 Sokaktan restorana içli köfte
 Bu şarap muz kabuğu kokuyor
 Yemeğin lezzeti kokusunda
 Türk Mutfağı Ferran Adria'dan ne öğrenir?
 Hint kıtasından Antep mutfağına
 Sokak yemekleri tarihe karışıyor
 Şarabın ve yemeğin izinde Kapadokya
 Dışı kıtır içi pamuk gibi yumuşacık
 Pisboğaz imparator İstanbul sokaklarında
 Sofrada vicdan yapmayın
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Lades kemiği artık unutuldu
Bir zamanlar tavuk sofraya...
Yansımalar Pervane'yi tanıtacak
Yansımalar Pervane'yi tanıtacak
Bab-ı Esrar ve Serzeniş albümleri ile geniş bir dinleyici kitlesine...
Ama Dablam'a çıkan ilk Türk
Ama Dablam'a çıkan ilk Türk
Dört yıl önce Everest'e tırmanan Tunç Fındık geçtiğimiz günlerde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.