kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ÇİLE DEVAM EDECEK... DON BEKLENİYOR... Vatandaşları yine zorlu günler bekliyor... Perşembe ve cuma geceleri hava sıcaklıklarının sıfır ve eksi derecelere düşeceği bu nedenle de don ile buzlanma yaşanacağı kaydedildi.
Lapa lapa dağıldık
Karla mücadele çalışmaları sürüyor
Başkan toplantıda

İstanbul yine felç

Meteoroloji'nin bir haftadır uyardığı kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi, yeterli önlemleri almayınca İstanbullular beyaz afet karşısında çaresiz kaldı.
Önceki akşam başlayan ve dün etkisini artıran kar nedeniyle trafik altüst oldu. Sabah yola çıkanlar kilitlenen Boğaz köprülerinde saatlerce kuyruklarda bekledi.


Lapa lapa dağıldık

İstanbul bir kez daha kara teslim... Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin uyarılarına rağmen önlem almayınca bildik (!) görüntüler yaşandı... Önceki akşam başlayan ve dün sabah etkisini artıran kar yağışı nedeniyle trafik alt üst olurken, vatandaş yollarda saatlerce çile çekti... Bugün ve yarın lodosla yağmur, perşembe yine kar var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bir haftadır 'geliyor' diye uyardığı kar, İstanbul'da hayatı felç etti. Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli önlem almaması, araç sürücülerinin zincir takmadan yollara çıkması yılın ilk karıyla tanışan megakentte hayatı olumsuz yönde etkiledi. İstanbul'da önceki gece Sarıyer ile Balmumcu arasında ve Anadolu yakasının tamamında başlayan kar yağışı, dün sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Önce yüksek noktalarda yağan kar öğle saatlerine tüm kenti etkisi altına aldı. Sabah saatlerinden itibaren yollara dökülen İstanbullular,şehir trafiğini alt üst ettiler. Çamlıca, Ümraniye, Kağıthane, Kayışdağı, Hasköy, Beylikdüzü'nde çok sayıda araç mahsur kalırken İETT ve Halk Otobüsleri'nin de zincir takmadan trafiğe çıktığı görüldü.

Ana merkezler sıkıştı
Trafik nedeniyle ana merkezlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Boğaziçi Köprüsü, Çamlıca'dan itibaren, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Bostancı'dan itibaren öğle saatlerine kadar yoğun araç trafiği yaşadı. Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişte ise Boğaziçi Köprüsü'nde Çağlayan'dan itibaren, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de Hasdal'dan Beşiktaşayrımına kadar trafik alt üst oldu. İşyerleri ile okullarına gitmek için evlerinden çıkanlar, saatlerce araçların içerisinde mahsur kaldı. Kimileri yaklaşık 6 saat süren yolculuklarının ardından gitmek istedikleri yerlere ulaşırken, kimileri evlerine geri dönmeyi tercih etti.

Alârm verildi ama...
Kar yağışıyla birlikte (Afet Koordinasyon Merkezi) AKOM, tüm birimlerini alarma geçirdi. Ancak tuzlama çalışmaları ve önlemler, kar yağışıyla birlikte başlayınca yetersiz kaldı. Yol Bakım Müdürlüğü, İtfaiye, İşletmeler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı708 personel karın başlamasıyla birlikte ana arterler ile bağlantı yollarında 3 vardiya olarak çalışma yaptı. Ancak çabalar sonuç vermedi, megakent, tanıdık görüntüleri yeniden yaşadı ve İstanbullular perişan oldu. Çalışmalara 17 kar küreme ve greyder, 16 iş makinesi, 46 tuz serpme aracı, 12 kuka, 23 motopomp katılırken, 138 ton tuz ile 2 bin 800 kilogram üre döküldü.

Perşembe 5 derece

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada rüzgârın lodosa dönmesiyle birlikte havasıcaklığının bugün artmaya başlayacağı, ancak akşam saatlerinden itibaren kentin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi. Bugün yağmurun etkili olacağı İstanbul'da perşembe gününden itibaren hava sıcaklığı azalacak ve yeniden karla karışık yağmur ile kar etkili olacak. Yağışların hafta sonuna kadar süreceği kentte hava sıcaklığı dün 7 dereceydi. Bugün 9, çarşamba günü de 12 derece olacak. Sıcaklıklar perşembe günü ise 5 dereceye kadar düşecek.

Ercan SARIKAYA-Veli SARIBOĞA-BÜLENT ERGÜN-Ali ÖZLÜ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'İslam dünyasında özeleştiri zamanı'
 Son yolculuğuna çıktı
 Anadolu kar altında
 EOKA'cının katliam itirafı
 Ege'de Yunan F-16'sına 'ateş topu'
 Hasta da gariban hastaneler de...
 Piyasadaki grip aşıları denetimsiz
 Alemci militan cezaevinde ölü bulundu
 Gazeteci Çelik'in otomobiline saldırı
 ..Ve kar yağışı hamsiyi vurdu
 Adana'da bir kişi donarak öldü
 Bir metreküp su 1.50 YTL
ERDAL ŞAFAK
Kiev'i iyi izleyin
Batı ile Rusya...
ALİ KIRCA
Yârim keskin bıçak!
İstanbul'a sabahın erken saatlerinde...
ÖMER LÜTFİ METE
ABD'ye karşı kahraman CHP
Mersin'de Sarıgül gövde...
UMUR TALU
Şiddetin ayak topu
Sorumluluğu size de ait olan evinizde...
Giderayak barış çabası
Geçtiğimiz gün İsrail'e giden Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell,...
Türkiye'ye iyi haber!
Avrupa Birliği Komisyonu, "Eşcinsellik günahtır" diyen İtalyan üyenin...
Beslersen kargayı
Beslersen kargayı
Beşiktaş-Rize maçındaki cinayet sonrası siyah-beyazlı yönetim ağır...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu