kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'de liderlik mücadelesi

Sarıgül'ün Mersin'de düzenlediği mitinge katılımın yoğun olduğu gözlendi. Sarıgül'e CHP'li bazı milletvekillerinden de destek geldi..

Yolsuzluk yaptığı iddiasıyla CHP'den ihracı için Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Mersin'de gerçekleştirdiği mitinge katılımın yoğun olduğu gözlendi. Sarıgül'e CHP'li bazı milletvekillerinden de destek geldi.

CHP yönetiminin kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiği İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''Sayın Baykal, benim için harcadığı enerjiyi AK Parti'ye karşı harcasaydı şimdi iktidar olurdu'' dedi.

Sarıgül, Mersin Metrolopol Miting Alanı'nda düzenlediği ''Uyuyan Dev Uyanıyor'' mitingindeki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a karşı eleştirilerde bulundu. Eşi Aylin Kotil Sarıgül ile miting alanına gelen Mustafa Sarıgül, beraberindeki milletvekillerini tanıttı.

Sarıgül, Türkiye'nin zor günler yaşadığını, memurun, işçinin, emeklinin, köylünün alın terinin karşılığını alamadığını, buna karşı da güçlü bir muhalefet yapılamadığını söyledi.

Hükümetin, ''AB kapılarında dolaştığını, ülkenin sorunlarını unuttuğunu'' ifade eden Sarıgül, ''AB'de, Türkiye'yi destekleyenler sosyal demokratlar ama Türkiye'de sosyal demokratlar iktidarda değil'' dedi. Irak'ta şoförlerin öldürüldüğünü, işsiz sayısının 12 milyona ulaştığını, kendisinin de bu sorunları bildiği için Türkiye'nin dört bir yanını dolaştığını belirten Sarıgül, şunları kaydetti:

''Ben, Türkiye'de halkın sıkıntılarından rahatsızlık duyuyorum. Ama Türkiye'nin bu sorunlarına karşın Ankara'da yağ çekip İstanbul'da oturup Mersin'den milletvekili olanlar rahatsızlık duyuyor. İthal bir milletvekili televizyonlara çıkıp benim aleyhimde konuşuyor. Çünkü ona böyle konuşması emrediliyor. Ona (Sen bugün Mersin'den milletvekilisin, yarın Hatay'dan, sonra başka bir kentten milletvekili yaparız) diyorlar. Oysa şimdi yanımda 2 tane Mersin milletvekili var, onlar aslanlar gibi parti içi demokrasi için mücadele ediyor. Vatandaşlarımızın çektikleri bunca sıkıntıya rağmen sultanların, padişahların olduğunu görmek beni rahatsız ediyor. Benden de koltuklarını sevenler rahatsızlık duyuyor.''

Kalabalığın, ''Baykal İstifa'' şeklinde slogan atması üzerine Sarıgül, ''Şimdi sayın Baykal'a bir şey söylemeyin. Onun da vakti saati var. Şimdi burada ajanları vardır, gider sizi şikayet ederler, sonra da ihraç edilirsiniz'' karşılığını verdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin sultanların, padişahların partisi olmasına izin vermeyeceklerini belirten Sarıgül, şöyle devam etti:

''CHP, halkın partisidir. 6 ok halka mal olmuştur. Buna rağmen İçişleri Bakanlığı'na, valileri arayıp benim 6 ok amblemini kullanamayacağımı söylüyorlar. Oysa biz bu amblemi yere düşürmeden taşıyacağız. Bu bayrak analarımızın çeyiz sandığında saklanıyordu. Şimdi de bizim kullanmamıza izin vermiyorlar. Ben ve arkadaşlarım parti içi demokrasi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sayın Baykal, benim için harcadığı enerjiyi AK Parti'ye karşı harcasaydı şimdi iktidar olurdu. Korkunun ecele faydası yok sayın Baykal, ya herro ya merro.''

Sarıgül, CHP'nin 6 okunu başbakanlık burcuna dikeceklerini de vurgulayarak, ''Sayın Baykal'ın çevresine toplanmış ağır topları beni yolumdan döndüremeyecek. Biz tüm engelleri elbirliğiyle aşacağız. Ortaya bir sandık koyalım halk Baykal mı diyor, Sarıgül mü? Halk kimi tercih ederse ona da saygı duyalım'' diye konuştu.

Sarıgül, mitingine Türkiye'nin dört bir tarafından katılım olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Oysa partili bir belediye başkanı sayın Baykal'ın Antalya'daki mitingi için 50 otobüs tuttu. O otobüslerin içine binen olmadı. Bu bir sevgidir, bu bir heyecandır. Türkiye'nin dört bir yanından buraya gelenler var. CHP birçok yerde seçime giremedi, çünkü orada sevgi tohumları ekilmemişti. İşte biz bu sevgi tohumlarını ekiyoruz bütün Türkiye'ye.''

Sarıgül, konuşmasında kendisi hakkındaki iddialarla ilgili olarak ''Bunların bir başka yerden gelmesini isterdim. Oysa bütün bu iddialar benim can yoldaşlığı yaptığım, birlikte omuz omuza parti için mücadele ettiğim insanlardan geldi. CHP yönetiminin iddialarını, halk beni destekleyerek gereken yanıtı veriyor'' dedi.

Mitinge, milletvekilleri Ersoy Bulut, Hüseyin Özcan, Dr. Zübeyir Amber, Muharrem Toprak, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Ahmet Güryüz Ketenci, Mehmet Tomanbay, Hasan Aydın, Vedat Melik, Turan Tüysüz, Sefa Sirmen, Muharrem Eskiyapan, Nejat Gencan, İsmail Değerli, Feridun Ayvazoğlu, Mehmet Kesimoğlu, Erdoğan Kaplan, Muharrem Doğan ve Nuri Saygun katıldı.

ÖYMEN: İDDİALAR CİDDİ


Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında partisince hazırlanan rapor konusunda ''Ortada çok ciddi iddialar vardır ve bunlar açığa çıkarılacaktır'' dedi. Öymen, bir panele katılmak üzere geldiği Ordu'da basın toplantısı düzenledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında partisince hazırlanan rapora da değinen Öymen, iddialarla ilgili 3 milletvekilinin görevlendirildiğini ve bu çalışmada elde edilen bilgi ve belgelerin rapor haline getirildiğini anlattı. Raporda yer alan bazı kaçak inşaatlara ilişkin iddiaları görmezden gelmelerinin mümkün olmadığını belirten Öymen, şöyle dedi:

''Mustafa Sarıgül konusunda bir dergide iddialar çıkana kadar herhangi bir parti çalışması yapmadık. Ama iddialar üzerine 3 milletvekilimizi görevlendirdik. Müfettişlerin de bulamadığı bazı belgeler ele geçti. Bunlar bir dosya halinde MKYK'ya geldi. Bu aşamada fazla bir şey söylemeye gerek yok.''

Söz konusu iddiaları görmezden gelmenin kendilerini inkar anlamına geleceğini söyleyen Öymen, ''Biz bu iddiaların üstüne gitmeseydik, bizim için 'Bak CHP neyi savunuyor ama bunu örtbas ediyor' denirdi. Bu kendimizi inkar olurdu. Eldeki dosyanın ciddiye alınması gerektiğini gördük. Partimiz bunu siyasi bir faaliyet için başlatmadı. Ortada çok ciddi iddialar vardır ve bunlar açığa çıkarılacaktır. CHP'ye yakışan da budur''diye konuştu.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Irak'a gitmeyin' uyarısı
 Sarıgül, Mersinliler'i telefonla mitinge çağırdı
 Ankara askeri harekâta karşı
 'Ortadoğu yeni bir krizi kaldıramaz'
 Özrümüzü kabul edin
 AB'ye uyumlu Meclis'te personel dezenfekte ediliyor
 İnsan Hakları Başkanlığı yerine özerk kurul geliyor
MAHMUT ÖVÜR
Kadıköy'de cami tartışması
Türkiye, bir dönem...
YAVUZ DONAT
Karun hazineleri
Parası, malı, mülkü çok fazla olana ...
Yurtdışına gitti bir daha dönmedi
Çocuk pornosu suçlamasıyla 2 yıl tutuklu kalan tahliye olur olmaz da...
'Çocuk hata yapıyor ceza veremiyoruz'
Bakan Güldal Akşit'e göre yurtlarda çocukların sorumluluğunu üstlenen...
Hastaları 'kalbinden' vurdular
Hastaları 'kalbinden' vurdular
Kalp ameliyatlarında kullanılan kanüller, sahte ambalajla yurda...
13-15 yaş arasında oğlu olanlar bu haberi okusun
13-15 yaş arasında oğlu olanlar bu haberi okusun
Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği'nin Doç. Dr. Ögel'e yaptırdığı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu