kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sarıgül'ün mitingi CHP'yi gerdi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yarın Mersin'de yapacağı miting için kente asılan afişler gece yırtıldı..

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yarın Mersin'de yapacağı miting için kente asılan afişler gece yırtıldı. Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Mersin'de yapacağı mitingde görevlerinin asayişi sağlamak olduğunu, parti amblemi, bayrağı ve flama açılması gibi konuların ilgi alanlarının dışında kaldığını bildirdi.

Vali Osmançelebioğlu, ''CHP yönetiminin Sarıgül'ün mitingde parti işaretlerini kullanmaması'' istemiyle yaptığı başvuru
ile ilgili olarak, CHP'nin yaptığı müracaatı incelediklerini ve gerekli mercilere bildirdiklerini söyledi. Cumartesi günü yapılacak mitingde CHP bayrağının bulunup bulunmaması konusunun Valiliği ilgilendirmediğini belirten Osmançelebioğlu, ''Bizim görevimiz mitingde asayişi sağlamak. Diğer konular ilgi alanımızın dışında. CHP bayrağının açılması, parti amblemlerinin bulunması veya parti flamalarının açılması bizi ilgilendirmez. O zaman konu yargıya intikal eder ve yetkili merciler konuya bakar. Bu valiliğin işi değil'' dedi.

Miting öncesinde Mersin Valiliği olarak gerekli önlemleri aldıklarını da bildiren Osmançelebioğlu, ''Mitingde suç teşkil eden
bir olay meydana gelmediği sürece polisin kimseye müdahalesi kesinlikle söz konusu olamaz'' diye konuştu.

Öte yandan Sarıgül'ün mitingi öncesi CHP Gençlik Kolları'nın eski Genel Başkanı Zeki Alçın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Mersin'de yarın yapacağı mitingin baskılar sonucu Türkiye'ye mal olduğunu belirtti.Zeki Alçın ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Hayal, CHP Mersin Milletvekilleri Ersoy Bulut, Hüseyin Özcan, Tekirdağ Milletvekili Erdoğan Kaplan'ın katılımıyla Taksim Group Hotels'de, toplantı düzenledi.

Alçın, baskılar sonucu ''CHP Mitingi'' adını değiştirmek zorunda kaldıklarını, ancak tüm sosyal demokratların desteğiyle organizasyonları gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''Baskılar bir patlama yarattı. Bu nedenle Mersin Mitingi Türkiye'ye taşındı. Etkinliklerimiz sosyal demokratların kucaklaşma mitingine dönüştü. Yarın ellerimizde CHP bayrakları, yakalarımızda CHP rozetleriyle Metropol Miting Alanı'nda olacağız'' dedi.

''CHP'nin içinde bulunduğu durumdan rahatsız olan partililer'' olarak yola çıktıklarını ifade eden Alçın, şunları söyledi: ''CHP'nin iktidara koşan bir parti olması için çaba gösteriyoruz. Genel merkezin baskı ve ihraç tehditleri desteği artırdı. Daha önce çekinser duran milletvekilleri son olaylar ve ihraç tehditlerine rağmen karar değiştirerek mitinge katılacaklarını bildirdiler. Şimdilik 24 kişiye ulaşan bu sayının daha da artmasını bekliyoruz.''

Zeki Alçın, genel merkezin engellemeleri ile ilgili bir soruya yanıt olarak, ''Biz bir dava için yola çıktık. Bu anlamda genel merkezin bizi engellemek adına yaptıkları ya da yapacaklarını düşünmüyoruz. Bu onların sorunu. Biz, bir takım belgelerle değil, insanlarımızla varız'' dedi. Kurultay hazırlıkları ile ilgili bir soruya da Alçın, ''Biz kurşun asker delege yapısını kıracağız. Mücadelemizi CHP içinde yapıp, CHP içinde bitireceğiz'' yanıtını verdi.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Hayal da Mersinli CHP'lilerden büyük ilgi gördüklerini söyledi. Hayal, Mersin'de birçok partilinin kıyıma uğradığını öğrendiklerini belirterek, şöyle devam etti: ''Sivas, Erzincan ve Karadeniz'de yaptığımız mitinglerde daha önce evinden çıkmayan partililer bizimle birlikte sokağa çıktı. Çünkü insanların önüne düşülmemiş. Biz aynı durumu Mersin'de de yaşatmaya çalışıyoruz. Ama baskılarla karşılaştık. Mersin'de CHP'nin Altı Oklu bayrağını kararttılar. Bu tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Ama baskılar bir patlama yarattı. Sosyal demokratlar kucaklaşmaya başladı.'' Çukurova bölgesindeki sosyal demokratları yarınki mitinge davet eden Hayal, hiçbir gücün CHP bayrağını indiremeyeceğini ifade etti.

SARIGÜL, TELEFONLA KATILDI


Mustafa Sarıgül de telefonla toplantıya katılanlara hitap ederek, yarın Mersinlilerle kucaklaşacaklarını ve çok önemli açıklamalar yapacağını belirterek herkesi mitinge davet etti. Mersinlileri ellerinde CHP bayraklarıyla mitinge beklediğini belirten Sarıgül, ''Tencere kaynar, maymun oynarken herkes yanınızdadır. Önemli olan tencere aynamazken yanınızda olan insanlarla mücadele vermektir. Biz Mersin ve tüm Türkiye'de böyle bir mücadele veriyoruz'' dedi. Toplantıya katılanlar arasında CHP'den ihraç istemiyle disipline verilen kurultay delegelerinin de bulunduğu bildirildi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Üç nükleer santral planı
 Yasak kızdırdı
 Almanya ile tank atışması
 Gönen makamına girmeyi başaramadı
 Meclis'te tablo krizi
 Suriye 2. konsolosluğu Gaziantep'e açacak
 Finli kadınlar da dayaktan şikâyetçi
 AKP'li vekilin boşanma serüveni 15'inci yılı devirdi
 'Türkiye'nin vizyonuna sahip çıkın'
MAHMUT ÖVÜR
Silivri'de neler oluyor?
İstanbul'un kaderi onların...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Artısıyla eksisiyle iktidar
Bugün, AK Parti iktidarının...
MUHARREM SARIKAYA
Meclis'i kullanan "çağdaş Zübük..."

İstanbul'da...
YAVUZ DONAT
Uşak... Bir "Butik kent"
"Nuri Şeker Fabrikası"nın...
Yüzü tanınmaz halde
İstanbul Üsküdar'da kendisini terk eden eşi Zeynep'in yolunu kesen...
Torununun cenazesi için Türkiye'ye geldi
Torununu trafik kazasında yitiren Sudi Özkan eşi ile birlikte...
İşte ABD'nin kasım ayı seçimi: Daha fazla ölüm
İşte ABD'nin kasım ayı seçimi: Daha fazla ölüm
Irak'ta en çok kan, henüz tamamlanmayan kasım ayında döküldü. 13...
Bakire raporlu yurt kızı 8 aylık hamile
Bakire raporlu yurt kızı 8 aylık hamile
Gelen ihbar, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki bir skandaldan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu